Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka
Ahoj všem,
opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.
Co si myslíte?
Děkuji.
@prdlousek_7 pro doplnění paradoxu, v rodině máme jen rakovinu, v uvozovkách, žádnou jinou zátěž. Ja mam mírnou alergii, jinak nic. Nechapu !!!
@zuhra Budu na tebe myslet 😉 Jsem na tom stejně, s těma "jen" rakovinama a mírnou alergií 😉
@prdlousek_7 nápisu, co jsem vybojovala;)
@prdlousek_7 jsi tedy po revizi, nebo ještě čekají?
@prdlousek_7 jinak ja dojim i ten zbyly femibion, to mi rozhodne neuskodi
@zuhra Jo revizi mi udělali, v děloze jsem měla plodové vejce, ale jinak nic, tak proto čekají na to HCG.. No doufám, že to mimoděložní nebude a už mám zase klid 🙂
@prdlousek_7 tak to nebude, to by byla hodne blba náhoda! Věřím, ze to uz bude OK!
@dzungala
Vaše reakce mi příjde hodně neadekvátní, ale budiž ;)
Tak až budu v dubnu na vyšetření v Praze v podolí, na doporučení vašeho manžela, si s sebou vezmu fotoaparát ;)
PS: někdy je lepší si něco přečíst dvakrát, než začít druhého napadat.
Tim bych ráda rozhovor nás dvou ukončila, mam teď za sebou čerstvě druhý potrat a dohadovat se o malichernostech, je momentálně nad moji sílu....
@zuhra Tak sis toho vydupala vic? 🙂 A rikali ti neco,jako jestli musis na vysledky cekat,nebo to muzete "risknout" znovu? 🙂
A prosim te,nevis,jestli ty odbery muze udelat prakticky lekar,nebo jestli tu musi byt pres CAR?Jde mi ted o ty trombofilni mutace a imuno.
@prdlousek_7 vse dělali tam naráz. Ale tu reprodukční imunologii mi myslím nedělali, nevim. Pokud bude něco špatně, zavolaji, jinak vysledky pošlou za dva měsíce. S výjimkou chlamydii by vse léčili tam, takze naštěstí ne můj gynekolog;) cekat se snazenim je na nás, kdybych otěhotněla, mam se ozvat. Ja ale stejne ještě nemam ani porevizni ms, tak ten mesic ještě počkám, dva uz ne. Upozorňovali mne, ze se často nic nenajde, ze to stále muže byt náhoda. Takze zkoušet...
@prdlousek_7 na praktika se zeptej v naši skupince. Ja bych to zajišťovala, az kdybych neuspěla tady, ale zukanak nejak zkoumala..
@zuhra Tak hlavně, že tě otestujou skrz naskrz 😉
Jak jako náhoda? Něčím to být přece musí.. 😀
@prdlousek_7 to jo, ale oni to neumí zjistit;)
@zuhra Aha, tak to už je jiná věc 😀
@prdlousek_7 nevim, asi náhodné genové mutace a neurčité vnější vlivy;) nebo něco, co si myslíme, ze neškodí, ale škodí. Kdyžtak mi doporučili nějaký vyber mých nejkvalitnějších embryí, ale prý i kdyby udělali to a zavřeli mne do sterijniho prostředí, tak za výsledek neruci
@zuhra Je fakt, že mně v tý nemocnici teď taky jeden doktor říkal, že je to prostě náhodná "souhra" a náhodný výběr. A že i když se to stane několikrát, nemusí to znamenat vůbec nic 🙂 No ale kdo na to má mít pořád nervy, že jo 😀
To je hustý no.. 😖
Ahojky holky,nebojte,určitě vše dobře dopadne!!!!! Držím Vám moc palce.Já měla zamklé těhu 3 x,(11tt,9tt a 7 tt),po druhém mi dělali kompletní vyšetření všeho snad ,přišli na lehkou trombofolní mutaci,kterou mám prý až 40% žen,ani o tom třeba nevědí a normálně otěhotní a donosí,prý to může a nemusí být příčina. Jinak vůbec nic,naprosto zdravá prý jsem byla,takže to opravdu může být hloupá náhoda a pokaždé jiný důvod. Potřetí letos v létě to zamklo,protože mi našli potom parciální molu.tu zjistili z histologie plodu. Znamená to,že embryo je naprosto chromozomálně špatně,nevyvíjí se jak má a nikd\ není schopno takové dítě donosit,tak si příroda poradí takto.Držím palce!!
@merilinka Je bezva, když se najde takovýhle příběh 🙂 Gratuluju, že nakonec se to podařilo a děkujeme za povzbuzení 😉 Hned je na tom světe líp 🙂
@merilinka Ještě se zeptám na jednu věc.. Dokázal ti někdo z doktorů říct, jak to opravdu je, kdy je děloha schopna po revizi donosit miminko? Samozřejmě, pokud je vše v pořádku, teď mi jde vážně jen o tu dělohu po revizní operaci.. 🙂
@prdlousek_7 názory doktorů se v tomhle směru celkem rozcházely 😒 ,v nemocnici po revizi mi řekli určitě půl roku čekat,aby sliznice byla dobře připravená,můj dr. mi řekl,ať počkám na jednu ms a můžem zkoušet .V případě,ale že je vše v pořádku,jak píšeš 😵 Teď znovu v létě 2014 mi v nemocnici řekli opět půl roku a víc,jenže po zkušenostech z minula jsem čekala až až,byl z toho rok a stejně jsem nedonosila a s ohledem na můj věk jsem je tak trošku neposlechla a riskla to,aniž bych tedy čekala,že to vyjde.Tím Tě nechci nějak navádět 😵,,jen já to tak cítila,takže revize byla 20.8.,za 7 týdnů na to jsem dostala ms,pořádnou tedy...a od té doby jsem nasadila Inofolic,,,ten nejspíš zabral a já už ms nedostala a otěhotněla někdy cca 10.11.,Ještě není vyhráno,jsem 20 tt,snad už to doklepeme 😵 .Takže se určitě poraď,ale když to má vyjít,vyjde to 🙂 Drž se 😵 😵
@merilinka Už si to můžeš potichounku říct, že je vyhráno 😉
Já si právě dělám takovej malej soukromej průzkum a zjišťuju, že na tý "pauze" od revize opravdu nezáleží. A ty jsi toho taky krásným příkladem 🙂 Takže jakmile budu v pořádku, jdeme na to 😀 Nějaké testy si taky nechám udělat, ale nebudu to zatím z pohledu genetiky moc hrotit 🙂
@prdlousek_7 přesně,nech to na přírodě,ona ví,co dělá 😀
@prdlousek_7 ja chci dat 1 nebo 2 ms, taky se nebudu odrážet od vysledku
@zuhra Né, zatím jen to co jsem psala. Ty hormony by mi měly přijít v pondělí. Dělá mi je kvuli tomu, že mám hodně pozdě ovulaci, sleduju ji pomocí ovulačních testů a poprvé byla 17 den a podruhé 23. Na zbytek si budu muset pockat. A asi si ted dam do leta i pauzu a uvidím jak to všechno dopadne.

@prdlousek_7 no pravé!!!! Proto absolutně nechapu, proč mam vypsanou jen genetiku a nic jiné nechce!!!! Drz se, musíme to obehat a doufat. Stitnou mam OK, byla jsem na preventivních u praktika. Vím, ze to muže byt příčina. Zitra mi drz palce, ať si asertivne trvám na vysetreni ve sparťanské líhní;)