Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka
Ahoj všem,
opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.
Co si myslíte?
Děkuji.
@peckyova to je mi moc lito, strasne ti držím palce!!! To jsou takové řeči, co jen nastvou, at na to moc nemyslíš a navíc ti to ještě říkat v tomhle momentě, to je úplně k ničemu. Ještě bych to tak vzaa od někoho, kdo mi to řekne a pozve mne na dovolenou.... Ja ted uz nemam práci, týdne jsem u doktora, to je tedy fakt lehké na to nemyslet! Co ta vysetreni?
@peckyova Ahoj, mrzí mě, co prožíváš. U druhého zamlklého jsem to měla stejně jako ty, nesílily mi testy a HCG bylo nízké. Kolikáté těhu je to u tebe? Jsi už po nějakých vyšetřeních? Jen abych tě povzbudila, každý doktor (jak v nemocnici, tak můj) mi řekl, že se jedná o NÁHODNÁ spojení při každém těhu, a že ve většině případů se nikdy na nic nepřijde a je opravdu mizivé procento žen, které nikdy nemají děti. Tam my určitě nepatříme 😉 Tak jen sebrat sílu a zkoušet, zkoušet 😉 Moc ti držím palce, abys to překonala 🙂
nekdy je teorie, ze za to muzou krevni mutace, nechte si je vysetrit - leiden, MTHFR a pod. pomuze na zacatku brat něco na redeni krve apod.. neboť tou mutaci muze dojit k nejake srazenince a plod odumre.ale obecne, nekdy není priroda blba. narozeni postiženého dítěte je vetsi bolest nez zkouset dokola.mam jen pomerne jednodussi formu krevnich mutaci a obe tehu mi to dělalo paseku, ikdyz by prakticky nemuselo. vysetri vam gynekolog, i obvodak a pokud se něco potvrdi tak pak docházíte na hematologii.
@peckyova A jinak někteří doktoři (v tvém případě sestřička) jsou opravdu kreténi a neumějí se chovat. Nechápu, jak takovýhle lidi můžou dělat tuto práci. A určitě za ten nezdar nemůžeš ty, to si nenech nikým namluvit, kdyby už jsi nebyla ok, vajíčko by se ani neuhnízdilo.
@romantika A když říkáš, že obě těhu ti to dělalo paseku, léčili ti to nějak, ani to nepomohlo?
Ahoj holky... Jsem tu nová a nevím, jestli píšu do správné diskuse. Zajímá mě, zda se tu najde někdo, kdo má za sebou třikrát potrat a po čtvrté to vyšlo? Já už třikrát prodělala zamlklé těhotenství, všechna vyšetření mám za sebou a já i manžel jsme úplně zdraví, není už co vyšetřovat, jen to zkoušet dál. Nějak mi dochází síly a potřebuju povzbudit od někoho, kdo byl na tom podobně a dobře to dopadlo...Tak hledám tady...Moc děkuju Edita
@editamarie Ahoj, netýká se to přímo mě, ale kamarádka prodělala hodně potratů, vždy tak do šestého, sedmého týdne a konec. Byla i na genetice, vše v pořádku. Pak doktora konečně napadlo předepsat Utrogestan a donosila v termínu zdravého chlapečka. Nevím, jestli ještě nebrala i léky na štítnou žlázu, má s ní problémy, to se zjistilo taky a asi jí nefunguje dobře hormon žlutého tělíska. Dělali ti rozbor hormonů štítné žlázy, utrogestan jsi u některého těhotenství brala? Jenom ať tě nepletu, ten utrogestan neřeší problém se štítnou žlázou, podporuje ale těhotenství.
Ahoj, děkuju za reakci.... Utrogestan jsem brala, také jsem si píchala heparin na ředění krve (jen pro jistotu, i když hematologické vyšetření žádnou poruchu srážlivosti krve neprokázalo), štítnou žlázu mám vyšetřenu a v pořádku.

@zuhra Tak je to zase v špatné. HCG je jen 93. A to je na to že jsem v 5tt a ovulace byla 18.3. hodně málo. Mám přijít ještě v pátek na odběr jestli to neporoste, ale spíš mám počítat s tím že je to zase konec. Dementní sesřička mi zase do telefonu dala přednášku, jak si za to můžu sama, protože na to moc myslím a z její zkušenosti to tak vždy dopadá. To jsem potřebovala právě slyšet :( Pak mě přepojila k doktorce a s tou jsem o tom mluvila. Říkal že je to zase špatný. Že to je opravdu moc málo a ať ten urogestan ani nezačínám brát, jen kdyby to náhodou v pátek vzrostlo, ale že si to nemyslí....