Otevřené zuby v těhotenství. Máte zkušenost?

karlam
16. bře 2012

ahoj holky, jsem už uplně nešťastná, již tři měsíce mám otevřenou pětku vlevo nahoře, protože tam byl zánět a když se tam dala vložka, tak to šíleně bolelo, takže jsem ho jezdila každé 2-3 týdny čistit k zubařce a jíst jsem musela na druhé straně. zvyknout se na to dalo...ALE...teď se mně uplně to stejný stalo i na pravé straně, takže mám vyvrtané dvě pětky nahoře a je pro mě utrpení sníst třeba jen banán, v noci jsem dvě hodiny nespala bolestí. jela jsem hned ráno k zubařce a tam jsem se dozvěděla, že se musím doma hodně nudit, když tam pořád jezdím a že je tam prostě chronickej zánět a nic se s tím nedá dělat až po porodu. jsem v 19 tt na rizikovým a mám nakázáno ležet, každá návštěva zubaře je pro mě utrpení a ještě si tam připadám jak hypochondr.
máte někdo taky zkušenost s bolestí zubu či zubů v těhu a jak jste to řešily? respektive jak to řešil váš zubař?

verusa.j
16. bře 2012

@karlam - tak zánět jaký popisuješ jsem měla před těhu, ale podle mě není problém ti to těma vložkama přeléčit, vyčistit kanálky a zadělat. Mě naopak chytly zuby moudrosti, ale až v 8. měsíci, takže to už mi trhat nechtěl a zaplomboval a nechal to až po porodu, ale v t vém případě si myslím, že to zubař může normálně řešit, zvláště, když jsi těhotná by měl.

megy
16. bře 2012

@karlam tak takového dr. bych poslala někam. je pravda, že ti to musí vyvložkovat, ale tohle ti říct :-/ já sama trpím neustále chronickým zánětem dásní, někdy je to horší, někdy lepší - jediné, co mi pomohlo bylo kloktat listerin - pokaždé, co jsem prošla kolem koupelny, nebo po každém jídle, byť maličkosti. jíst sice můžu, ale pokud je to až taková bolest, tak si vem aspoň paralen - působí protizánětlivě, tlumí bolest a hold ti asi nezbyde nic jiného, než tekutá strava :-/ držím pěstičky

karlam
autor
16. bře 2012

@megy myslíš, že můžu paralen? já si na něho nechci moc zvykat, ale zase ta bolest je hrozná 😒

megy
16. bře 2012

@karlam paralen se může po celou dobu těhu s odstupem 6hod i dvě tabletky naráz 🙂

sarusenka777
16. bře 2012

@karlam mam s tim zkušenost,měla jsem to samý v cca 32.týdnu,taky jsem zub měla otevřenej,protože při zavložkování to bolelo,zubařka mi vysvětlovala,že při zánětu odtéká hnis a proto to musí být otevřený,aby to mohlo odtékat...jinak teda chování zubařky nechápu,mě brala i dvakrát denně přednostně,když viděla moje břicho a teď,když jsem po porodu,tak mi řekla,ať přijdu kdy se mi to hodí, že prostě každej potřebuje někdy v životě "upřednostnit" aby mi nebylo trapný, že předbíhám objednaný lidi...je to zkrátka o přístupu...držím palce,ať to brzo přestane 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru