Pálivá bolest pravého podžebří. Jak si ulevit?
Ahoj,
Už pár dnů mám problém s takovou pálivou bolestí u pravých žeber. Ze začátku jsem myslela, že jsem začala mít zase hodně citlivá prsa. Jenže postupem času jsem zjistila, že to je spíše v tom pravém podžebří. Když jsem v pohybu, tak nic. Jenže problém nastává, když si lehnu na bok. Je jedno jestli levý, nebo pravý. Začne to bolet, pálet, být citlivé na dotek. Má s tím některá taky zkušenost? Jak jste si ulevily? Co by to mohlo být? Preeklampsie by se projevovala asi i jinak, než pouze bolest žeber, ne?
@ahojne já měla bloklá žebra taky, ale stylem kontinuální bolesti kdykoli, téměř nikdy v tom období nepřestalo bolet…hlavně při zakašlání, kýchnutí atd, hrůza, bylo to ve 3.trimestru, předtím jsem měla asi měsíc urputný kašel, tak to bylo z toho. Pomohly až nahřáté gely (hot/Cold gel) jako obklady…kdyby to bylo na levé straně, tak bych myslela, že to je srdeční infarkt.
Teda, opravdu si o tom budu muset něco zjistit a zajít na nějakou fyzio. Mě to naštěstí přestane když si sednu, nebo stoupnu. Ale v noci to je fakt nepříjemné

Mela jsem na pravem boku, nejprve mi doktorka nechala zkontrolovat jaterni testy, zlucnik a sono, vse v poradku. Ja tusila ze je to spis blokadou, nechala jsem se vysetrit na fyzio a mela jsem zablokovanych nekolik zeber a spatne jsem zapojovala brisni svaly (namahala jsem hodne sikme brisni svaly, ne ty ostatni stabilizacni). Pomohlo mi cviceni na posileni stredu tela (a to ja cvicila hodne predtim, jen jsem nemela proste zapojene ty spravne svaly) a uvolnovani a taky min nosit dite na jednom boku.