Pátá nemoc dítěte, když je matka těhotná

kvetinka84
10. lis 2014

Prosím, nemáte některá zkušenost s pátou nemocí dítěte, když je matka těhotná? Syn má už několik dní hrozně rudé fleky na tvářích, jsou vystouplé a na dotek horké. Jinak mu nic není, nemá teplotu, je živý, hravý, jí. Pár dní s manželem přemýšlíme na alergiemi a možným ekzémem. Dneska večer jsem jen tak ze zvědavosti zagooglila a dočetla jsem se, že to může být pátá nemoc. Já jsem v 30. tt a po tom co jsem se dočetla, jak je tato nemoc pro těhotné nebezpečná se mi udělalo špatně. Zítra se chystáme k dr. Nevíte, co to pro mě a miminko znamená? Nějaké speciální vyšetření? Jak velké jsou rizika?

tiburcia
11. lis 2014

@kvetinka84 Ahoj já jsem prodělala pátou nemoc asi v 8tt, šla jsem s tím jak k praktické tak ke gynekologovi. V krvi mi vyskočily zvýšené lymfocyty, měla jsem kontrolní utz navíc. Ze začátku hrozí poškození plodu nebo potrat, ke konci předčasný porod. Ještě jsem pak měla jeden utz navíc a to bylo vše. Ale kamarádku kvůli tomu dr v 20tt poslal na odběr plodové vody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru