Píchání v podbřišku 36tt - stydká kost, nebo čípek?

lavenderl
9. čer 2016

Zdravím všechny a prosila bych o radu.
Jsem 36tt a pár dní mě jakoby bodá v podbřišku, hlavně, když déle sedím, mám plný močák, to je to ještě horší, někdy se nemůžu ani zvednout ze sedu, jak to píchá, když se chci postavit, nebo poposunout. Uleví se mi při chůzi, ale také nějak dlouho chodit nemůžu, to mě to pak dole celé tahá. To píchání cítím, i když se malý pohne a šťouchne mě tam. Nikde nemůžu najít něco, podle čeho bych poznala, jestli to může být bolest stydké spony, nebo jak malý naléhá na čípek, nebo je to úplně něco jiného, nějaký problém?
Máte zkušenost? Děkuju

lavenderl
autor
9. čer 2016

Ještě to citím když třeba tlačím, nebo smrkám apod. Děkuji za odpovědi

kaja2016
9. čer 2016

Dobrý den, já bych řekla, že to nic není. Prostě je už miminko těžké, pánev se přerovnává, navíc je i hodně prokrvená, takže citlivější. Já bych zkusila se nějak lehce protahovat a na další kontrole to říct.

legionella
9. čer 2016

Ahoj,
pred par dny jsem resila tu samou vec... velmi ostra, pronikava bodava az rezava bolest, vetsinou pri predklonu, na zachode, nebo pri pohybech ditka. S postupujicim tehotenstvi se to zhorsuje. Bohuzel, odpoved nemam ☹ nasla jsem na netu komenty obojiho razu - tlak na nezraly cipek muze vyvolavat tuto bolest, nekdo tak zase popisuje bolest stydke spony. A babo rad, ze 🙂 Nasla jsem, ze na stydkou sponu pomaha Osteogenon a vit D. Oboji tedy beru, bolesti ustoupily, ale kdo vi vlastne proc 😀 mela jsem to i v prvnim tehotenstvi, takze obavy to ve me nevzbuzuje, spis jen, ze pred par dny me to odprasklo tak, ze jsem musela 2 dny lezet a to si nemuzu s ditkem doma dovolit...

lavenderl
autor
10. čer 2016

@legionella Ahoj, moc děkuji. Právě na netu jsem taky nemohla najít nic konkrétního. Někdy je to opravdu děsné, někdy zase lepší, tak co nám zbude, než to vydržet. 😉 A díky za tipy!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru