Placenta v jizvě po císařském řezu. Jak to probíhá?
Ahoj holky má tu někdo zkušenost s tím, že se mu přichytila placenta do jizvy po předchozím CS? Zajímalo mě jak to vše probíhalo. Četla jsem, že se odebírá pak celá děloha. Mudr akorát řekla, že bude muset řezat přes placentu a pak se uvidí nic víc.
@martulka88 tak když je cs tak vždycky řežou do jizvy po předchozím CS. Jinak by ženská měla celé břicho zjizvene.
@martulka88 tam jde spíš o tom, jsem již po několika cs a vždy se řezalo do jizvy. Ale tentokrát poprvé se mi placenta chytla do jizvy po předchozích CS. V životě bych nerodila normálně 🤣, já jsem asi jedna z těch , která si CS užívá a druhý den funguje jak kdyby v životě nerodila ani neměla operaci. Ale zajímá mě jestli má někdo zkušenost s tím, to že by mi vzali Dělohu bych brala jako bonus do budoucna. Anebo jestli prostě řežou skrz placentu a riskují vysokou ztrátu krve. :-/ zatím mi víc Dr k tomu neřekla, prý si to vše povíme před termínem. Tak jen hledám informace dopředu.
Jo ty myslíš rodit s přirostlou placentou 🤣 To jsem blbě pochopila. A můžu se zeptat, jak to poznala? Nato, že jsem ji měla 2krát přirostlou, nikdy mě na to neupozornili. Až po porodu.
@martulka88 mám dobrou doktorku, vzala to nějak ultrazvukem. A bylo jasno. 😀 ono jde o zkušenosti Doktora asi . 😀 ale mě spíš jde o to kdo měl CS s vroslou placentou do jizvy....
Napadlo mě teď, jestli ti neudělají císaře vertikálně, místo horizontálně? A mohla bych poprosit o sz? Chtěla bych se na něco zeptat 😊
@martulka88 máš sz
Hele, ale oni řežou víc vrstev po sobě, neproříznou všechno najednou jedním řezem. Nejdříve rozříznou kůži, pak břišní svaly, pak si otevřou břicho, ve zprávě z mého CS s dvojčaty jsem měla dokonce, že si odsunuli močový měchýř na stranu a teprve potom řezali dělohu. Takže břicho ti můžou rozříznout na stejném místě jako vždy a dělohu říznout na jiném místě, ne?
Jinak já mám dva CS a mám dvě jizvy přes sebe, nedělali řez přesně ve stejném místě, spíš jak jim to vyšlo. Ale možná to bylo proto, že při druhém CS jsem měla dvojčata, spinální anestezie mi fungovala špatně, měla jsem bolesti, jenže celková anestezie byla moc riziková kvůli rýmě, takže se snažili pracovat co nejrychleji.

Tebe chtějí řezat jako do jizvy? Nevím, kde přesně mi zůstala po 2.porodu placenta - je to 3 roky (měla jsem císaře a doktor mě nechtěl ohrozit - ztratila jsem hodně krve a i v prvním těhotenství jsem ji měla přirostlou, ale měla jsem vyvolávaný porod a nakonec mě dr.uspal a odstranil ručně), ale když jsem šla před rokem na hysteroskopii, nedostali se k ní, jelikož je hodně vepředu, celé roky se to jen hlídalo.