Pozitivní streptokok B, máte zkušenost?

mmm2007
8. zář 2015

Ahoj holky,
prosím máte něktěrá zkušenost s pozitivním streptokokem?
U prvního těhu jsem byla pozitivní, takže to vyřešili v porodnici podáním ATB při porodu. Teď u druhého těhu (mám cca 3 týdny do porodu) jsem negativní. Což mě zarazilo. Někde jsem kdysi četla, že když je rodička pozitivní jednou, v dalším případě se ani kultivace nedělá a jsou ATB podávána automaticky při porodu. Mám hrozný strach z toho, že se něco zanedbá a dopadne to špatně ☹(((.

Díky za jakýkoukoliv odpověď.

Martina

editah222
9. zář 2015

Měla jsem to stejně, při prvním pozitivní při druhém negativní a vše proběhlo v pořádku. U druhého bych ani podání ATB nestihla, porodila jsem do půl hodiny. Taky jsem si byla jistá, že když jsem byla jednou pozitivní, že budu automaticky i podruhé a ono ne.

jeanette73
9. zář 2015

Má byla v první těhu negativní, v druhém pozitivní. Hned mě strašili ATB, že je nutně musím dostat, jinak že ohrožuju miminko na životě atd. Kdybych byla prvorodička, tak by mě pochopitelně vyděsili...ale informovala jsem se a nenechala se vystrašit. Porodní asistentka mi řekla, že je nejdůležitější ihned po porodu miminko přiložit k prsu, aby se mohlo napít kolostra a dostat tak všechny potřebné látky, tedy i "ochranu" proti streptokokovi. Jak se mimi přisaje, vyšle tělu maminky signál, co potřebuje, a podle toho se změní složení mléka/kolostra. Mimi je tak chráněné. I kdybych ATB k porodu chtěla, stejně bych to nestihla, protože jsem nestihla ani odjet do porodnice. Porod by překotný, za 30 min. komplet hotovo. Plodovka mi praskla před předposlední kontrakcí, takže syn jel jak na "tobogánu" a ani v podstatě neměl moc času něco chytit. Narodil se doma v obýváku 🙂. Po porodu putoval hned k prsu a cucal, skoro až hltal...byl to hluboký, nezapomenutelný zážitek a porod za odměnu 😉 .
Jinak PA mě varovala před tím, že v porodnici miminka matkách GBS pozitivním hned po porodu odnášejí, zkoumají je atd. a že to vše je špatně...vyvolají stres u miminka, u matky, nedají šanci přirozenému běhu věcí, kdy MM miminko spolehlivě ochrání. Říkala, ať GBS+/-, je to jedno, hlavně hned kojit!
Držím palce, ať i u Vás vše proběhne hladce a mimi je zdravé 🙂

andelka
9. zář 2015

U prvního jsem byla GBS pozitivní, dali mi před porodem kapačku s ATB.
U druhého o rok a třičtvrtě později už jsem byla negativní. Čím to, netuším. Ani u mě by se to u druhého nestihlo. U prvního to bylo jen tak tak, asi moc účinné ne,ale prcek byl v pořádku. Dali mi jednu dávku, dokapala hodinu před narozením mimča. Nemám pocit, že by mi malého někam nosili, přiložení k prsu proběhlo normálně, i další v dalších dnech. První den ho chodili častěji kontrolovat.Je fakt, že po převozu na šestinedělí mi malého nepřivezli, nechali si ho u sebe snad 4 hodiny, dodnes nevím proč, přičítala jsem to tím, že to bylo po 6h, tedy frmol na oddělení, vizity apod.

leilunka
9. zář 2015

U prvního sem byla pozitivní u druhého te´d jsem negativní, prý je to pokaždé jinak, atb nedostanu, není důvod 😉

jetynka
9. zář 2015

Já u prvního GBS neg, u druhého pozitivní, dostávala jsem co 4h atb. porod i potom ok, žádný problém žádné opatření apod., u třetího GBS neg a teď ještě nevím. Já akorát měla u třetího taky atb. protože jsem měla víc jak 15h odteklou vodu a nic se nedělo.

lenkalenulka
30. zář 2015

U prvniho tehu i u druheho jsem mela streptokoka u druheho mi kapacka vykapala necelou hodinu pred porodem ..mala nastesti v poradku ..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru