icon

Prasklá cévka v druhém trimestru, jak tomu předejít?

fitzyk1987
3. led 2017

Zdravím.
Během týdne jsem dvakrát zakrvácela. Miminko naštěstí je v pořádku, podle lékaře to byla pokaždé prasklá cévka... Každopádně jsem skončila na neschopence a v klidovém režimu. Nemáte někdo nějaké tipy, jak krvácení předejít? Doktor mi řekl, ať vysadím magnezium, jiná doktorka před týdnem mi na stejný problém předepsala naopak dvojitou dávku...

lajla
•
3. led 2017

Bezne se predepisuje ascorutin na zpevneni cevek
Magnesko pri tvrdnuti, bolestech kreci v nohou atd
...a pak verte doktorum kdyz se nedokazi domluvit ani pri takove banalite👎

kackakastanka
•
4. led 2017

stalo se mi to v tehotenstvi nekolikrat, vzdy jen jeden den, neschopenku jsem nechtela, nic jsem na to nebrala, mozna ten ascorutin, nebo citronadu bych na to dala, poprve a podruhe jsem se vydesila, pak uz jsem to brala lepe a predpokladala, ze to bude zase jen cevka, mimi vzdy zcela v poradku...

fitzyk1987
autor
•
4. led 2017

Děkuji za uklidnění. Já to zatím zažila takhle dvakrát s týdenním rozestupem a jako lehce hysterická prvorodička jsem z toho byla vyděšená festovně 🙂 Neschopenka byla minimum, doktor mě chtěl poslat do nemocnice... Takže si dva týdny doma poležím a když to bude dobré (jako že věřím, že bude 🙂 ), třeba se ještě na chvilku vrátím do práce 😀

kackakastanka
•
4. led 2017

@fitzyk1987 ahojky, jenom uplne nechapu, proc te chtel poslat do nemocnice, kdyz rekl, ze je to jen cevka...me doporucili klidovej rezim a rekli, ze pokud by se to nejak casteji opakovala pujdu na neschopenku..

fitzyk1987
autor
•
5. led 2017

@kackakastanka taky nechápu, jsem ráda, že jsem doma... alespoň takhle 🙂

kackakastanka
•
5. led 2017

@fitzyk1987 ono je to i lekar od lekare, tak uvidis, kdyz budes mit ted dva tydny klid, a bude to ok, tak te treba do prace pusti, aby sis to jeste trochu uzila, nez se stanes maminkou na plny uvazek 🙂

fitzyk1987
autor
•
5. led 2017

@kackakastanka jj, od dětí na odpočinek k dětem... pracuju ve škole 😀 😀 😀 Uvidíme 😀