icon

Prasklá cysta během vnitřního vyšetření. Máte podobné zkušenosti?

14. led 2026

Ahoj holky, zajímá mne zda to také z vás někdo zažil. Včera jsem byla u svého gynekologa na preventivní prohlídce+ potvrzení těhotenství. Jsem v 5tt a dělala mi vnitřní vyšetření a prohmatával přes břicho dělohu, a jak to prohmataval řekl, že praskla cysta. Já nic teda necítila, ale jakmile jsem šla z křesla dolů najednou ostrá bolest v podbřišku taková pichlavá az u konečníku. Trvalo to cca půl hodiny. Pak koukal na ultrazvuk na těhotenství a žádná cysta nikde nebyla ani na vaječníkách. Stalo se mi tohle poprvé,že by při vyšetření praskla a zaskočilo mě to. Doktor mi k tomu více neřekl.

zuzkasim
14. led 2026

Cysta může prasknout naprosto kdykoliv. Jestli je plod v pořádku, což stále nic neznamená, jsi na úplném začátku a skoro si myslím, že zatím není ani srdíčko?, tak stejně nic neovlivníš a byla bych v klidu.

autor
14. led 2026
@zuzkasim

Cysta může prasknout naprosto kdykoliv. Jestli je plod v pořádku, což stále nic neznamená, jsi na úplném začátku a skoro si myslím, že zatím není ani srdíčko?, tak stejně nic neovlivníš a byla bych v klidu.

@zuzkasim
@zuzkasim byl vidět jen váček, kontrolu mám za 14 dní. Každopádně, jsem v klidu jen mě to zaskočilo. Nikdy sem tohle nezažila. Od té doby už nic nebolí.