Preeklampsie - zkušenosti s předčasným ukončení tehotenství

natysnovec
24. črc 2018

Maminky zjistily mi bilkoviny v moci....(otazka zni: kdyby po vsech vysledkach to stejne nedopadlo nejlepe,v jaken tydnu jste rodily s Preeklampsii??A spontane nebo cisarem?Mam strach co se bude dit.😭😭😭dekuju

martulik23
24. črc 2018

@natysnovec já jsem v prvním těhotenství měla preeklampsii, ALE celé těhotenství ukázkové, až v 36 tt u mi vyskočil tlak, v moči na papírku žádná bílkovina a 37+0 tt mi praskla voda, z moci zjistili že mám preeklampsii a malý se o 12 hod později narodil, sám a spontánně. Bez problémů. Ale dr říkal, že kdyby se sám porod nerozjel, tak by mi ho hned vyvolali. Měli jsme štěstí. Teď jsem po druhé těhotná, ve čtvrtek jdu na prvotrimestralni screening rozšířený i o preeklampsii, tak snad bude všechno v pořádku, navíc kdyby se potvrdilo riziko preeklampsie, tak dr říkal, že by nasadil hned nízké dávky aspirinu a tím se velmi snižuje riziko a děti bývají zdravé a donosene.

lucikf
24. črc 2018

@natysnovec Já jsem měla preeklampsii v prvním těhotenství, vysoký tlak, otoky a potom se objevila i bílkovina v moči. Byla jsem v nemocnici několik dnů a jelikož léky nezabraly a tlak se nelepšil, nakonec to skončilo císařem. Ale věřím, že u každého je to individuální. Jo, rodila jsem 37 tt + 0.

annaluciapetrzel
24. črc 2018

ahoj, zalezi na hodnotach a tvem stavu. je mozne, ze porodis predcasne, ale divam se, ze jsi uz 31tt to je lepsi, nicmene dite muze byt mensi. Preeklampsie ohrozuje zivot matky i ditete, rozhodne bych spolupracovala s lekari a pocitala s moznym cisarem a nutnosti ukoncit tehotenstvi. Mam predcasne narozenou dceru 31+3, ale nemela jsem preeklampsii, ale lezela se mnou holcina, co rodila cisarem v 29tt kvuli preeklampsii. Na nedonosencich se rika, ze po 30tt a nad 1kg je to vetsinou v pohode. Drz se, nestresuj, spolupracuj s lekari. V CR je pece o nedonosence na spickove urovni

atekram92
24. črc 2018

@natysnovec V prvním těhotenství kolem 35.týdne mi vyskočil do té doby ukázkový tlak. O týden později jsem se z poradny už domů nevrátila. Místo toho jsem byla hospitalizována, nasadili mi Dopegyt, ale tlak přesto neklesal. Navíc se miminku nezačalo dařit dobře. Když jsem byla 36+6 tak mi ráno po změření tlaku (171/117) udělali Hamiltonův hmat s tím, že buď se porod sám rozjede, nebo mi ho vyvolají. Syn se narodil spontáně ve 22:21 zdravý 🙂
Nebojte se 😉

natysnovec
autor
24. črc 2018

@annaluciapetrzel jsrm prave 30tt a malicka na vahu 1400g ale mam strach...

annaluciapetrzel
24. črc 2018

@natysnovec dcera mela odhad 1500g, mela 1680g. jste nad 30tt a stopro nad 1kg, i kdyz doslo k ukonceni tehotenstvi, budete OK. pamatujte na to ze preeklampsie vas obe ohrozuje. radeji nedonosence nez prusvih. lekari budou vedet kdy a jestli je nutno tehotenstvi ukoncit. je mozne ze vam nasadi kortikoidy pro dozrani plic ditete. To je dost dulezite, snizuje to riziko komplikaci s dychanim. Clovek si musi rikat, jak je to bezva, ze mame takove moznosti vse vyresit!

annaluciapetrzel
24. črc 2018

@natysnovec nechte si vsechno vysvetlit. Ja rodila na Obilnim trhu a nemuzu si vynachvalit pristup a informovanost.

natysnovec
autor
24. črc 2018

@annaluciapetrzel ja jen doufam v to ze se to nebude muset ukoncovat...😭

annaluciapetrzel
24. črc 2018

@natysnovec lekari budou vedet. Ono miminko muze prestat rust. Kazdy pripad je jiny. Hlavne NIC nepodcenit. neni to legrace. Drzte se.

natysnovec
autor
24. črc 2018

@annaluciapetrzel dekuji....

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
romana.st
24. črc 2018

@natysnovec Mi na Prekl.prisli pri poradne. Muj lekar mi rekl,ze pokud nechci umrit bud ja,nebo dite,tak mam jit okamzite do porodnice. Primo z poradny me manzel vezl do porodnice. Tak me cely den a celou noc nataceli a rano me vzali na cisare.

nicol22
24. črc 2018

Já jsem s preeklampsií rodila v 38. týdnu, po tom, co jsem strávila 3 týdny v nemocnici. Porod byl vyvolávaný a skončil císařem.

natysnovec
autor
24. črc 2018

@romana.st mam uplne to same...akorat me nataci poslouchaji srdicko a musim hoodne pit aby zjistily co a jak...a zitra odpoledne bude verdikt.

romana.st
24. črc 2018

@natysnovec tak drzim palecky,at vse dobre dopadne.

ivuska1986
24. črc 2018

@natysnovec ahojky, svagrova rodila 38+3 - vyvolavaci tabletka, tyden pred vyvolanim uz lezela v nemocnici. Rano ji podali tabletku, v pul devate vecer byla mala na svete, porod spontánní.

plea
24. črc 2018

Tehotenstvo s dvojčatami, na preeklampsiu sa prišlo v 30.tt, porodila som akútnou sekciou v 30+6, po tom čo mi tlak 200/100 nezrážali ani tri druhy liekov, nabrala som snáď 15 litrov vody za dva týždne, na 2,5 litra prijatých tekutín som vylúčila len 500 ml... Strach obrovský, nečakala som taký rýchly koniec, v pláne boli v piatok štátnice, namiesto toho prišla v utorok hospitalizácia a v nedeľu porod... Deti mali 1580 a 1240 gramov, strávili 35 dní v nemocnici. Teraz dva roky, sú zdravé= a skvelé 🙂. Držím palce, nech sa Ti podarí vydržať 2v1 čo najdlhšie a prejavy preeklampsie skrotiť, ale keby to náhodou nešlo, určite to dopadne dobre aj pre Teba, aj pre malé ❤

lussinka88
24. črc 2018

@natysnovec me se objevila preeklapsie ze dne na den, ale az ve 40tt... druhy den vecer mi namerili 200/128 a po 15minutach mi lezl i pres silny kapacky furt nahoru, takze me vzali okamzite na cisare protoze porodni cesty nebyly pripraveny. jinak se to pry resi vetsinou vyvolavackou - pokud je ještě čas. Ničeho se neboj, oni když to zjistí brzo, tak většinou nasadí léky a prý pohoda. Já jí měla až v termínu... ted po roce jsem ve 21tt a zítra jdu na druhy screeening kde mi budou vysetrovat cevy v deloze a delat specialni odber jestli se situace nebude opakovat.... tak jsem zvedava..

sweet81
24. črc 2018

Já, v nemocnici od 29+6 a syn se narodil 30+3. Stihli mi píchnout kortikoidy na dozrání plic.

annaluciapetrzel
25. črc 2018

@natysnovec tak pak dej vedet jak jsi dopadla. Drzime palce

natysnovec
autor
25. črc 2018

@annaluciapetrzel furt jeste nic nevim😭

annaluciapetrzel
25. črc 2018

@natysnovec no jeste neni moc odpoledne. Klid, lekari vi, co delaji 🙂

natysnovec
autor
25. črc 2018

@annaluciapetrzel oni uz to braly okolo pul 10 dopo.A trvat by to melo 2 hodiny

annaluciapetrzel
25. črc 2018

@natysnovec nema cenu se vice stresovat, proste vydrzte, ale chapu, ze je to dost narocne. Scenare vite, jste nad 30tt a dite je na 1kg, kortikoidy mate?

natysnovec
autor
25. črc 2018

@annaluciapetrzel mala uz ma 1600g. Ne nemam nic mi nedaly.

annaluciapetrzel
25. črc 2018

@natysnovec tak uvidite, to bude dobre 🙂 vsak pak napiste ....

natysnovec
autor
25. črc 2018

Tak jdu domu!!!😂😭😭😭😭😍😍😍😍😍😍

nazka
26. črc 2018

@natysnovec ahoj, ja mela cele tehotenstvi vyssi tlak, ale srovnany dopegytem. od 30.tt mi zacal lezt nahoru ale vic a davky dopegytu se zvetsovaly. po 35.tt prisly i mirne otoky, ale bilkovina nebyla. no a 37+0 mi praskla voda. v nemocnici zjistili preeklampsii a to jsem tri dny predtim byla u gyndare a bilkovina v moci jeste nebyla. nakonec jsem rodila cisarem s lokalni anestezii. kvuli preeklampsii si me nechali v nemocnici 10 dni. cele sestinedeli jsem brala igelitku prasku a pichala si clexane. tlak se mi srovnal po 9 mesicich.

pavlietka
6. srp 2018

ahoj, já měla v 35tt zničenic vysoký tlak 160/110, tak mě hospitalizovali na pozorování. Dopegyt nepomáhal, tlak se jen zvyšoval. na ozvách jsem ležela i dvě hodiny, protože malý už nechtěl kopat. po třech dnech zamnou přišel primář, že se mám sama rozhodnout jestli půjdu na akutní císař, vyvolačku a nebo budeme čekat jestli oba přeýijeme, když budu chtít donosit. nakonec rozhodl sám, že udělají akutní císař, protože malý už moc nereagoval. hodinu po narození, se malý zhoršoval s dýchaním (podotýkám, že apgar byl 9/9/10), měl nějaké infekce. museli mi ho převezt do jiné nemocnice, vzdálené 20km. třetí den mi volali, že se malý zhoršil, dostal záchvat a museli mu dělat masáž srdce. a mě z nemocnice za ním nepustili, protože jsem měla HELLP SYNDROM. prý jsem rodila "5 MINUT PO 12" nikoliv za 5 minut 12.. Každopádně jsme si poleželi 20dnů na jipce, ted jsou malému 2 roky, ma sice snizenou imunitu, ale ze vseho se dostal.. plánujeme druhé, ale mám velký strach, ze se vse bude opakovat.. Preeklempsie fakt neni sranda :(

kittyy17
6. srp 2018

Kamarádka ležela kvůli vysokému tlaku v nemocnici více než tři měsíce, rodila císařem v 34. týdnu. Rozhodla se další dítě nemít, nechtěla riskovat dlouhodobý pobyt v nemocnici, kvůli prvnímu dítěti, nesnesla pomyšlení na to, že by ji několik měsíců nemohla vychovávat..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru