icon

Příběhy maminek po úniku plodové vody v 19. týdnu

martina1317
16. bře 2024

Ahoj, potrebovala bych ted pozitivni energii od zen, ktere tohle zazily a prezily… odtekla mi plodova voda v 19tt. Jsem hospitalizovana, mimi ma srdecni akci dobrou, ma asi 30% vody odhadem. Hledaji pricinu, nebo problem, zatim se nic nenaslo…
Potrebovala bych povzbuzeni, ze je mozne dal v tehu pokracovat a miminko donosit do xy tydne, kdy uz bude vitalni a preziti schopne.
Dekuji…

linusha
16. bře 2024

@martina1317 takhle brzy zkušenost nemám, držím pěsti aby to dobře dopadlo. 🍀

lokesa
16. bře 2024

@martina1317 Nevím, jak přesně to měla, ale snad nevadí, když označím @vodnarka2013.

rosalindamelinda
16. bře 2024

Tak to je asi nepříjemné, držím palce, aby všechno dobře dopadlo 😉 Nikdy jsem o tom ve svém okolí neslyšela, takže nemám žádnou zkušenost.
Kdysi jsem akorát viděla v TV, že pokud byl problém s větším obsahem plodové vody, tak zkoušeli do dělohy napustit jako krajní řešení fyziologický roztok 😕

elesse
16. bře 2024

Voda se doplnuje sama, tak drzim palce, at to dobre dopadne

schullerovav
27. bře 2024

@martina1317 Muzu se zeptat jak jste to poznala? Jestli to bylo najednou větší množství vody? Nebo jste pozorovala vlhké kalhotky?

martina1317
autor
27. bře 2024

@schullerovav jelikoz uz dve deti mam a u obou mi porody zacinaly prasknutim vody (ve 40tt), tak jsem proste v tu chvili vedela, vzbudilo me to, ucitila jsem “ten” divny pocit a proste jsem si byla jista

lutu11
27. bře 2024

Zkusenost nemam. Nicmene, voda se furt dotvari. drzim pesti.

martina1317
autor
28. bře 2024

Jinak pridavam update… dnes jsme 20+5, stale 2v1, jsem doma, mam antb aby se nerozjela infekce, mimco citim kope. Predvcerejskem kontrola a vody tak 20%, cituji doktorku “neni to optimalni, ale je dobre, ze to neni uplne bezvodi”. Mam pocit, ze co tri dny, az se voda doplni na urcitou hladinu, ve vetsim zase odtece, a pak se zase doplnuje… musime vydrzet do 19.4., kdy budu 24+0 a pak bude sance!

alice345
28. bře 2024

Osobní zkušenost nemám, ale nedávno jsem poslouchala podcast Neklepat! s dr. Kouckým (vyhlášená kapacita mezi pražskými lékaři, tuším že se specializuje na riziková těhotenství) a ten mluvit mj. o tom, jakou má praxi s donošením miminka do nějakého rozumného týdnu po časném odtoku plodové vody. Vyznívalo to celkem optimisticky - že šance tam je.

https://podcasty.seznam.cz/podcast/neklepat/tre...

martina1317
autor
28. bře 2024

@alice345 ahoj, dekuji, ted jsem si doposlechla tu pasaz, co se vylozene tyka meho pripadu a je to moc uzitecne, dekuji

pavca1982
28. bře 2024

@martina1317 Držím moc palce!

martina1317
autor
14. dub 2024

Ahoj holky, drzime se 2v1 a v utery nastupuji na hospitalizaci do porodnice az do porodu

evula19
15. kvě 2024

@martina1317 dobrý den, jak to s vámi prosím dopadlo?🙏

martina1317
autor
15. kvě 2024

@evula19 dobry den, od 16.4.lezim v nemocnici a jsme stale 2v1, dnes 27+5 … drzime co vydrzime!!!!

martina1317
autor
15. kvě 2024

Jinak dodam ze zen s ruznymi problemy jsem tu za ty 4 tydny na JIP pokojicku potkala doopravdy spoustu. Jedna porodila holcicku 28+4 (odtok vody 24+1) se 720g a po 3 tydnech uz jsou spolu na roomingu coz je az neuveritelne. Dalsi pani se proste zacala otevirat, mela infekci, porodila 26+4 mimco kolem 800g a take bojuji. Skoro cele 4 tydny tu lezim s pani, co ceka dvojcatka a zacale ve 23tt otevirat, davali ji den maximalne dva nez je porodi a - ted jsem 31+1! Jako zazraky se deji!!!! Az neuveritelne….

martina1317
autor
2. čer 2024

Ahoj holky, syn se narodil 30.5. v 0.20hod cisarsky rezem v castecne anestezii, vazil 1280g a meril 36cm. Vydrzeli jsme az do 29+6 kdy se zacala odlucovat placenta (krvacela jsem). Nyni je stabilizovany na neonatologii, ja mu odsavam mlicko a verim, ze brzy budeme spolu doma v poradku (coz bude nejdrive v termin porodu v srpnu). Dekuji vsem za podporu a chci jen rict, ze pokud to nevzdate, nevzda to ani miminko. Jsou to bojovnici!!!!

ninanela
2. čer 2024

Krasna zprava!At i nadale je vse jak ma!