icon

Riziko trombózy a otoky nohou v těhotenství. Máte podobné zkušenosti?

5. říj 2023

Ahoj,
Jsem 36tt mám riziko trombózy(docházíme na hematologii) a dnes ráno mi oteklý nohy-,chodidla a i mě bolí kotníky. Chci se zeptat, jestli to někdo z vás měl/ má stejně.jestki s tím máte nějaké zkušenosti a co vám popřípadě doktori doporučily. Vím, že otoky v těhotenství jsou normální, ale spíš mi jde o to, jestli mě to může nějak ohrožovat, co se týče trombózy. Zítra jdu na kontrolu, ale nevím, jestli mohu v klidu spát, aby se něco během noci nestalo. Nemám s tím zkušenosti.
Dekuji

teenyel
•
5. říj 2023

Nemela jsi dnes vic pohybu? Vic na nohach? To muze mit vliv. Pomaha chladit a magnezko. Me takhle otekaji nejen v tehotenstvi, ale i treba kdyz hodne chodim v horku, nebo v letadle. Kazdopadne urcite to na kontrole rekni. Pres noc by se snad nic stat nemelo, pokud mas strach, tak bud kompresni puncochy nebo stahnout obinadly a lezet, omezit chuzi. U me tromboza dost bolela (v miste pod kolenem a cele lytko, mela jsem hlubokou nitrozilni v levem lytku). Jinak predpokladam, ze pokud mas zvysene riziko a chodis na hematologii, tak ti kontroluji D-dimery a pripadne redis.

janule0123
•
5. říj 2023

Kamarádka si píchala … jinak říkali ze pokud jsou otekly obě nohy mělo by byt ok, problém by býk kdyby jen jedna, ale raději si zavolej

marketa1218
•
5. říj 2023

Já jsem prodělala silnou trombózu nohy ještě před těhotenstvím, docházela jsem celé těhotenství na hematologii a od druhého trimestru jsem si musela píchat clexane až do konce šestinedělí.

fifinka2020
•
5. říj 2023

Měla jsem trombozu v těhotenství, pokud můžeš klidně spát, trombóza to nebude 🙂. Ne, vážně, kolem 36.tydne mne otoky trošku začaly také, a to na ně netrpím...u trombózy by ti otekla nejspíš jen jedna noha, navic by to opravdu hodně bolelo. Jinak já ani u té trombózy zase třeba otok neměla. A pokud jsi hlidana, nebála bych se - kdyby hrozilo větší riziko, určitě ti nasadí léčbu (já si další těhotenství pichala injekce)

fifinka2020
•
Autor odpověď smazal
•