"Rizikové" těhotenství
Ahoj,
jsem učitelka ve škole, momentálně ve 25tt a také na neschopence kvůli nemoci, kterou na mě zřejmě prskly děti ve škole. Docela uvažuju o neschopence jako rizikové těhotenství. Z kašle mě bolí břicho, rýmy se zbavit prostě nemůžu, tu už mám dva měsíce,... Nechci ohrozit malého. Na mateřskou nastupuju na konci února, ale teď vážně uvažuju o tom, že dětem předám vysvědčení a ahoj a šáteček...
Řešil někdo stejný problém? Zaměstnavatel je v pohodě, pokud to nezvládnu, tak to nezvládnu, náhrada za mne už je připravená.
@nov.tere
A smím se zeptat, kde jste dělala? Znám spoustu fabrik, obchodů a já nevím čeho a většina zaměstnanců, kdyby chtěla, by našla práci vhodnou pro těhotné. Určitě by se snažili - pro ně lepší najít něco "v pohodě", než někoho nechat za 100% doma. Takže nemám iluze, že tohle by se třeba mě podařilo - u nás ta práce vhodná se nějaká najde. Horší je to v tom, že každá žena těhotenství prostě zvládá jinak, no ...
Bohužel, občas je to opravdu těžké, jelikož většina zaměstnanců vás prostě vyhodí (tedy samozřejmě těhotné nemůžou, ale tak všeobecně). U nás je to stejné, pokud dobře neznáte zákoník práce, snaží se vás všemožně obelhat, například na darování krve si ženský u nás musely brát dovolenou, než tedy jsem jim vytiskla kus zákoníku, kde je jasně napsáno, že je to omluveno. Ony to věděly, ale člověk se bojí ozvat. Je to hrozné občas ...

No jasně, právě já taky moc ne, nerada si hraju na simlulanta :D ono až do teď mi bylo fajn, ale pak angína, teď chřipka, do toho mě dost bolí břicho a i když v práci celých 8 hodin sedím, to sezení je hrozné, snad bych raději stála :D štve mě to i kvůli nadřízenému, že se mnou nemůže pořádně počítat, je to takové na houby ...