icon

"Rizikové" těhotenství

elveren
21. led 2017

Ahoj,

jsem učitelka ve škole, momentálně ve 25tt a také na neschopence kvůli nemoci, kterou na mě zřejmě prskly děti ve škole. Docela uvažuju o neschopence jako rizikové těhotenství. Z kašle mě bolí břicho, rýmy se zbavit prostě nemůžu, tu už mám dva měsíce,... Nechci ohrozit malého. Na mateřskou nastupuju na konci února, ale teď vážně uvažuju o tom, že dětem předám vysvědčení a ahoj a šáteček...
Řešil někdo stejný problém? Zaměstnavatel je v pohodě, pokud to nezvládnu, tak to nezvládnu, náhrada za mne už je připravená.

Strana
z2
megynka13
21. led 2017

No jasně, právě já taky moc ne, nerada si hraju na simlulanta :D ono až do teď mi bylo fajn, ale pak angína, teď chřipka, do toho mě dost bolí břicho a i když v práci celých 8 hodin sedím, to sezení je hrozné, snad bych raději stála :D štve mě to i kvůli nadřízenému, že se mnou nemůže pořádně počítat, je to takové na houby ...

nov.tere
21. led 2017

@megynka13 já třeba byla předloni doma za 100 procent platu.

astyna
21. led 2017

@nov.tere

šťastná to žena!

nov.tere
21. led 2017

@astyna proč myslíš stálá jsem si za svým. Zákon byl na mojí straně

astyna
21. led 2017

@nov.tere

zákon je hezká věc, ale praxe je někde jinde. Kolik holek je posláno na nemocenskou...

megynka13
21. led 2017

@nov.tere
A smím se zeptat, kde jste dělala? Znám spoustu fabrik, obchodů a já nevím čeho a většina zaměstnanců, kdyby chtěla, by našla práci vhodnou pro těhotné. Určitě by se snažili - pro ně lepší najít něco "v pohodě", než někoho nechat za 100% doma. Takže nemám iluze, že tohle by se třeba mě podařilo - u nás ta práce vhodná se nějaká najde. Horší je to v tom, že každá žena těhotenství prostě zvládá jinak, no ...

nov.tere
21. led 2017

@astyna to že jsou poslané na neschopnost je její boj nikdo tě nemá právo cpát tam kam nemá.

nov.tere
21. led 2017

@megynka13 dělala jsem ve firmě která vyrábí vzduchotechnicke potrubí. Cca do 16 týdne jsem zůstala v práci a pak šla za vedením. A ze dne na den zůstala doma za 100% platu. Tohle co je na fotce a občas byli aj větší rozměry.

ttm
Autor odpověď smazal
megynka13
21. led 2017

Bohužel, občas je to opravdu těžké, jelikož většina zaměstnanců vás prostě vyhodí (tedy samozřejmě těhotné nemůžou, ale tak všeobecně). U nás je to stejné, pokud dobře neznáte zákoník práce, snaží se vás všemožně obelhat, například na darování krve si ženský u nás musely brát dovolenou, než tedy jsem jim vytiskla kus zákoníku, kde je jasně napsáno, že je to omluveno. Ony to věděly, ale člověk se bojí ozvat. Je to hrozné občas ...

nov.tere
21. led 2017

@ttm pokud se budou ženské nebo aj chlapi bát ozvat tak je jasné že to tu bude pořád stejné.
@megynka13 tak těhotnou nevyhodi pro ostatní je tu aj inspektorát práce. Přítel se na ně už minimálně dvakrát obrátil.

ttm
Autor odpověď smazal
nov.tere
22. led 2017

@ttm tak záleží potom na okolnostech.

Strana
z2