Rizikové těhotenství. Co obnáší a jak se liší od normálního těhotenství?
Holky co všechno obnáší rizikové těhotenství a v čem se to liší od normálního těhu?
Dnes mi volali z nejbližší nemocnice ( hodina autem), že budu muset jezdit do jiného města ( 2 a půl hodiny autem), jelikož spadám pod " very high risk pregnancy" ( žijeme v zahraničí) a budou tam schopní se o mě lépe postarat.
Zároveň prý v tom bližším místě odkud volali prý ani rodit nebudu...To jako budu muset jet 2 a půl hodiny autem?? Nebo rizikové těhotenství znamená automaticky vyvolávaný porod nebo porod císařským řezem? Nebo to obnáší třeba jen častější návštěvy? Nebo třeba 9 měsíc už budu muset být v porodnici?
Mám za sebou 2 potraty a jsem na injekcích heparinu kvůli trombóze žilních splavů v mozku. Asi tam ty tromby pořád trochu mám plus asi budou kontrolovat krvácení atp...
No a ja treba lezela 6 tydnu v porodnici, nez se musel udelat cisar (nakonec abrubce placenty). Takze tak…
No já jsem teprve 6tt, ani jsem nabyla na prvním utz, žádné patologické nálezy, nic zatím...a už mě takhle straší 🙄
@reeeza To se musíš zeptat jich.
Já byla na rizikovém skrze cukrovku a crohna. Porodnici máme ve městě a jezdila jsem 60km do rizikovky ve fakultce. Jinak ikdyž jsi riziková, neznamená hned císař - tam je to o tom, jaký důcod by byl císaře (já kvůli špatné por.anamnéze - první syn zemřel v 38tt a taky proto, že všichni tři kluci byli větší, jak 3kg, takže bych měla problém porodit - první se vyvolával a zasekl se ramínky).
U tebe bych to viděla skrze trombóze a tam se to dle toho bude odvíjet. Rizikové není jen o miminku, ale i mamince a jejím zdr.stavu.
No já jsem teprve 6tt, ani jsem nabyla na prvním utz, žádné patologické nálezy, nic zatím...a už mě takhle straší 🙄
@reeeza mě bylo řečeno, že budu riziková hned od začátku těhotenství a že mi hrozí život ohrožující komplikace. Mám za sebou 2 císaře a dle doktorky i díru v jizvě. Při druhém porodu mi tvrdili, že jsem údajně měla špatnou dělohu, byli prý přesvědčení o tom, že by mi praskla děloha při porodu a řekli mě i mužovi, že už nesmím mít děti. Přesto jsme oba ještě miminko chtěli a s rostoucím břichem se nakonec ukázalo, že ta díra byl pouze nějaký stín na ultrazvuku. Nicméně k porodu mi bylo řečeno, že 38+0 císař a ideálně i sterilizace. Sama jsem kontaktovala porodnici 180 km daleko/2 a čtvrt hodiny cesty a jela rodit tam, kde mě nenutili ani do císaře, ani nepovažovali za rizikovou. Porod bez problémů, o jizvě jsem za celé těhotenství i porod vůbec nevěděla. Dělalo se i vnitřní vyšetření jizvy a je prý krásná. V porodnici nechápali, co vše mi bylo řečeno a po porodu se smáli, že nás čekají s tim čtvrtým ještě. 🫣 Ty cesty byli náročnější, ale dalo se to. 🙂 Záleží na tom, proč jsi riziková...
Nestraši Tě.Jsou akorát opatrný ,aby si Ty a dítě byli v pořádku.Musiš se zeptat přímo tam.
@reeeza mě bylo řečeno, že budu riziková hned od začátku těhotenství a že mi hrozí život ohrožující komplikace. Mám za sebou 2 císaře a dle doktorky i díru v jizvě. Při druhém porodu mi tvrdili, že jsem údajně měla špatnou dělohu, byli prý přesvědčení o tom, že by mi praskla děloha při porodu a řekli mě i mužovi, že už nesmím mít děti. Přesto jsme oba ještě miminko chtěli a s rostoucím břichem se nakonec ukázalo, že ta díra byl pouze nějaký stín na ultrazvuku. Nicméně k porodu mi bylo řečeno, že 38+0 císař a ideálně i sterilizace. Sama jsem kontaktovala porodnici 180 km daleko/2 a čtvrt hodiny cesty a jela rodit tam, kde mě nenutili ani do císaře, ani nepovažovali za rizikovou. Porod bez problémů, o jizvě jsem za celé těhotenství i porod vůbec nevěděla. Dělalo se i vnitřní vyšetření jizvy a je prý krásná. V porodnici nechápali, co vše mi bylo řečeno a po porodu se smáli, že nás čekají s tim čtvrtým ještě. 🫣 Ty cesty byli náročnější, ale dalo se to. 🙂 Záleží na tom, proč jsi riziková...
@cherie24 moc gratuluju 💗 k miminku. A nechali tě rodit přirozeně? Vzdálenost tedy obrovská, ale určitě to stálo za to.

Já bych se teda doptala na podrobnosti. Rizikové těhotenství je strašně široký pojem...🤷♀️
Já musela dojíždět do rizikové poradny 60km, protože mi hrozil porod v nízkém týdnu těhotenství (29tt) z důvodu zkracování čípku, otevírání se a silných, bolestivých poslíčků. V nemocnici vzdálené 15km nemají vybavení a zkušenosti s takovými nedonošenci. Do té bližší porodnice si mě převzali v 34tt.