Strach a zkušenost s nemocnicí Bohunice

kroupova9
3. pro 2020

Ahoj/dobrý den, píši sem, protože bych se chtěla vypovídat a zároveň bych se chtěla zeptat na zkušenost pokud máte s nemocnicí v Brně.
Jsem ve 22 týdnu, čekám jednovaječná dvojčata, (rizikové těhotenství - jedna placenta, jeden obal). Budu rodit císařským řezem ve 34-35 týdnu. Ukončuje se toto těhotenství takto dříve a z toho mám velký strach. Užívám si těhotenství tak na půl, mám neustálý strach o mimča a pak mám strach z císařského řezu a o sebe. Sice jsem zdravá, s ničím závažným se neléčím, ale ten pocit strachu je hrozný. Bojím se rizik, jako embolie, krvácení, infekce. Že Ohrozim tímto i miminka, že s nimi nebudu. Všechny tyto pocity se ve mě bijí.
Měla jste to některá stejně? Případně co vám pomohlo a
Dál bych se chtěla zeptat, jakou máte zkušenost s porodnicí v Bohunicích. Jaké je vyšetření před císařským řezem, jaké dávají medikace p před a po atd... Omlouvám se za dlouhou slohovku, ale muselo to jít ven. Děkuji 🙂

zuzkasim
4. pro 2020

Bohunice jsou kolos, jede to tam jak na běžícím pásu. Na druhou stranu, oni mají veškeré potřebné vybavení a jsou schopní řešit u miminek i rodiček téměř jakékoliv problémy, takže péči dostanete potřebnou. A jako všude, jsou tam lidi perfektní, kteří svou práci dělají rádi a jsou tam občas lidi, kteří se neudrží a dávají najevo všem okolo, že se dnes blbě vyspali. Rodila jsem tam 2x (přirozeně, s císařem nepomohu), u porodu jsem měla skvělé lidi, na oddělení šestinedělí v podstatě taky. Nebyla jsem prvorodička, takže v mnohém jsem to měla jednodušší, ale sestry vše ochotně vždy vysvětlili, doktoři na dotazy zodpovídali, jen si je člověk občas musel odchytit. Budeš tam určitě v dobrých rukou, snaž se jim důvěřovat, věřit i sobě a miminkům. Strach k těhotenství asi patří a bohužel tě asi zklamu, ale s dětmi se ho nezbavíš už nikdy🙂 Určitě to vše zvládnete! Dá se tam připlatit nadstandard, byla jsem na něm navštívit kamarádky a se dvojčaty a po císaři, pokud budete v pořádku a budeš je mít u sebe, je to možná lepší. Aspoň kamarádky si nadstandard braly právě většinou po císaři. Drž se a přeji zdraví tobě i dětem!

opeth
4. pro 2020

Ja jsem k porodu volila Obilny trh ale protoze korona a porod o dva tydny driv tak bylo plno. Jela jsem rodit do Vyskova a byla jsem maximalne spokojena!!! Sla jsem po svem osobnim rozhodnuti CS a druhy den jsem jsem uz chodila diky pomoci skvelych sester 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru