Rizikové těhotenství od 29. týdne, máte zkušenost?

dameno23
25. led 2016

Ahoj maminy,chci se zeptat zda máte některá podobnou zkušenost jako já.Jsem 31tt a ve 29 týdnu mi doktorka diagnostikovala rizikové těhotenství jelikož se mi začal od 28 tt dělat stahy a zkracovat čípek.Ve 30tt mně v noci hospitalizovali na 5 dní do nemocnice jelikož sem měla slabé kontrakce.Takže sem byla na kapačkách s Utrogestanem a Magnesko,aby toho nebylo málo malý je už hlavičkou dolu a i přez to že mně pustili a beru 10 prášků denně na sklidnění dělohy pořád se mi stahy dělají.Moje otázka zní,měli ste nějaká podobnou zkušenost v podobném týdnu těhotenství a pokud ano jak dlouho ste miminko eště udrželi?

lucykal
25. led 2016

Držím palce. Myslím že pokud tě pustí domů tak by to nemělo být ohrožující porodem jinak by si tam zůstala. To, že je malý hlavičkou dolů je přece dobře ne?

ebra01
26. led 2016

No já nechci nijak strašit, ale v rodině manžela se před 3 lety stalo, že budoucí maminka měla od začátku těhotenství tvrdnutí břicha, a proto musela stále jen ležet. Nakonec někdy v 6. měsíci skončila v nemocnici s počínajícími kontrakcemi, které jí zastavili a poslali ji po pár dnech domů. Doma se ani neohřála a opět se porod rozjel, takže to, že někoho pustí domů ještě nic neznamená. Paní porodila a miminko muselo zůstat hooodně dlouho v nemocnici na přístrojích. Naštěstí je dnes už v pořádku a nikdo by ani nevěřil, že si své místo na tomto světě opravdu vybojovalo.
Každopádně doufám, že toto není a ani nebude váš případ, a že se miminko udrží co nejdéle 😉

pekkaa
26. led 2016

Ahoj. Mne tvrdne bricho a mam zkraceny cipek uz od 20tt. Nastesti mam stesti na doktory, kteri se na to divaji "moderne" a nezenou me do nemocnice.
Beru utrogestan a Magnosolv. Bricho tvrdne stale (i kdyz asi trochu mene). Nevim jak presne mas dlouhy cipek, ale pokud je aspon 25mm pred 30tt, tak je to normalni nalez dle moderni mediciny. Po 30tt uz nejsou zadne tabulky a cipek se zacina prirozene zkracovat a je to individualni. Nekomu se zkrati rychle ale pak to drzi az do terminu porodu, nekomu zas naopak..
Dulezite je dodrzovat klid a co nejvice lezet. Sezeni je taky blby.
Ale to muzes i doma.
Tento problem ma hodne zen a jenom malinka cast z nich porodi predcasne. Utrogestan ti na to urcite pomuze.
Takze neboj, zadny stres, bude to ok a mozna budes jeste i prenaset😉.
Ja mam o tom hodne nacteno. Vydesilo me to od toho 20tt.. Ale ted to drzi. Snazim se jenom mit klidovy rezim.
Mam i kamaradku, ktere tvrdlo bricho uz od 9 tt a pozdeji uz fakt hodne a stejne prenasela😉.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru