Slepé střevo ve 28. týdnu, máte zkušenost?

maanule
1. zář 2016

Ahojte holky,

Ma nekdo z vas zkusennosts operaci slepeho steva v pokrocilem stadiu tehu? Jak se bolest projevovala? Uz dva a pul dne mam bolesti, vcera jsem byla akutne na gynde, tam ňic nezjistili, dnes 5x prujem a bolesti stale trvaji... Co to muze byt? Zvazuju nemocnici, ale nechci byt za hysterku...

Diky za tipy
Maru

babanci
1. zář 2016

Nemáš spíš problém se žlučníkem?To bývá v těhotenství často. Jinak moje kamarádka byla v těhu operovaná kvůli slepáku. Je to už skoro třicet let.

esny
1. zář 2016

Určitě jdi k doktorovi, nebo rovnou na chirurgii. Mě v 7. týdnu šíleně v noci rozbolelo břicho, ráno se bolest lokalizovala do pravého podbřišku, šla jsem ke své obvodní, ta mě poslala na chirurgii, tam jsem ležela 4 dny. Celou dobu se rozhodovali zda mě budou operovat nebo ne. Nakonec ustoupily bolesti, v krvi nebyly zánětlivé faktory a na sonu hraniční nález a s ohledem na těhotenství mě pustili s tím, že kdyby mě to znovu rozbolelo, tak mám přijít. Prý, kdybych nebyla těhotná, tak mi operujou slepák hned. Nikdo mi nevyčítal, že jsem přišla i když se nakonec nic nedělalo. Určitě nebudeš za hysterku, spíš bys byla za nezodpovědnou, kdyby ti ten slepák prasknul. Teď jsem ve 23. týdnu a slepák zatím mám a doufám, že toto těhotenství ještě ze slepákem vydržím

lenusaak
1. zář 2016

@maanule lokalizuj mi trochu bolest???? Určitě si ale zajdi, to je bez diskuze. Za hysterku nebudeš. Dělam na interni gastroenterologické JIP a těhulek tam přijímáme nemalé množství. Často jde opravdu o žlučník, ktery je náchylny na hormonální změny. Může to být ale i cokoliv jiného a určitě by tě měl skouknout nějaký specialista.

maanule
autor
2. zář 2016

@lenusaak dekuju... Byla jsem v noci ve fakultce... Nic nezjistili, tipuju virozu... Dnes uz je to po trech dnech lepsi! ;)

lenusaak
2. zář 2016

@maanule no tak diky bohu za virozku. 🙂 tak hlavně ať už je klid do konce!!! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru