Srdeční arytmie, měla jste v těhotenství?

michaela8685
30. led 2014

Ahoj maminky a těhulky,
potřebuji radu. Byla jsem dnes u praktického lékaře na prohlídce. Udělal mi EKG a zjistil mi srdeční arytmii. Za 14 dní mě čekají další testy a ultrazvuk srdce v nemocnici. Jsem v 30 tt. a nevím, jt. to může ovlivnit porod a miminko. Zjistili vám některé také arytmii? Co mě čeká? Již dříve jsem cítila nepravidelnost srdce a máme to v rodině.
Děkuji za odpovědi.

babka
30. led 2014

@michaela8685 Důležité je, že ti v nemocnici zjistí, čím je to způsobeno. Já mám občas arytmie také, mám hůř fungující jednu chlopeň. Chodila jsem celé těhotenství na kardiologii a jediné "omezení" bylo, že jsem po císaři musela dostávat injekce na ředění krve. Ale jen v porodnici, potom už ne. Tak se ničeho neboj.

michaela8685
autor
30. led 2014

@babka Děkuji za odpověď. Chtěla bych rodit normálně,tak uvidím, co mi poví. Doktora jsem se ani nezeptala na možné varianty, jak jsem z toho byla překvapená.

babka
31. led 2014

@michaela8685 Obvykle to opravdu neznamená nic, spousta lidí nějakou arytmií trpí. Já rodila císařem kvůli poloze malé. Tak buď v klidu 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru