Syndrom mizejícího dvojčete a superfetace?

zezule22
30. kvě 2017

Vzhledem k tomu,ze jsem nenašla žádnou novější diskuzi,tak zakládám znovu.....Představte si co se mi stalo.Jeste den pred očekávanou MS jsem si udělala test a //.Super!Naběhla jsem dle instrukci hned k Dr.( v listopadu jsem totiz prodelala zamlkly potrat a revizi☹ ).Dr.potvrdila 4+2 a gestační váček na UZ a pozvala za tyden na kontrolu.Jenže za pět dní jsem začala spinit a krvacet,na pohotovosti měli co dělat aby na UZ vůbec něco viděli.Tak jsem dostala Agolutin a mazala zase dom.Pak celou neděli jsem byla jak pribita k posteli abych do pondělní kontroly vydržela.K doktorce jsem šla uz smířena se vším......Ta mi ale vyrazila dech.Na UZ byly nyni dva gestační váčky!Jeden odpovídající 7tt(bohužel bez ❤),a druhy odpovídající 5tt- ten snad bude OK.Takže nejspíš syndrom mizejícího dvojčete.Tak teď každý den přemlouvám toho bobka ať to vybojuje.....No ale jak je to možný otěhotnět ve dvou cyklech....jsem z toho jelen......Mate někdo podobnou zkušenost??

kulistice
30. kvě 2017

Nemam s tim zkusenost, ale nerekla bych, ze by si otehotnela ve dvou cyklech, jen ten druhy vacek nebyl jeste videt a vyviji se pomaleji, nez ten prvni...spise bych cekala, zda se u toho prvniho objevi srdecni akce a druhy bud doroste nebo se nevyvine...hlavne odpocivat a verit, ze to mimca zvladnou ;)

jajajajova
31. kvě 2017

I já mám indikovan syndrom mizejícího dvojcete. U mě to na začátku tehu vypadalo na mimodelozni, pak mi v nemocnici potvrdili jeden plod a o týden později mě má gyn překvapila také tím, že čekám dvojvajecne dvojčata. Jedno bylo asi o týden starší a také větší. Druhé mimi mělo podstatně menší dutinku, kde se vyvíjelo. V cca 10 týdnu bohužel tomu menšímu přestalo tlouct srdíčko. Mudr mě na to trochu připravovala, vzhledem k jeho podmínkám ☹. Nic se s tím nedělá, samo se to vstřebá. Časový rozdíl bývá mezi dvojčaty běžný.. Teď jsem v 17+5 a čekáme chlapečka. Příroda je hold někdy mocnější...

tynka07
27. pro 2017

@jajajajova ahojky, doufám že jsi ještě tu a odepíšeš 🙂 a @zezule22 jak jsi dopadla ty?
Super, že tady někdo něco takového rozebírá, páč já toto momentálně řeším.
Jako jsi zezule psala ty, tak v den neMS jsem našla //. V 5+4tt jsem byla na prvním vyšetření a byl tam gestační váček, možná i plod a doma jsem si na fotce všimla i bublinky nad tím.
Na další kontrole jsem byla v 7+2tt a oba drobečci dost vyrostli. O srdíčkách mi nic neřekl, takže netuším. Když jsem se sama zeptala, co je to to druhé, tak mi akorát sdělil, že asi mizející dvojče. Ale nechápu, kde k tomu takhle přišel. Vždyť náramně vrostlo a nijak se o to ani nezajímal mi přišlo. Na další kontrolu jsem objednaná až 8.1. (po pěti týdnech) a už pomalu 4 týdny tohle řeším a nedá mi to spát :/

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru