Tachykardie a porod. Měl někdo problémy?
Ahoj, měla jste některá v těhotenství problémy s tachykardií? Je mi jasné, že zrychlený tep způsobuje těhotenství. Začínám 36.tt a tep mám v klidu 100-110, beru Betabloc a ten mi s tepem nic nedělá. Mám problém akorát ten, že asi před 3 týdny jsem nemohla dýchat a dostala jsem paniku, nemohla jsem se nadechnout, nestačil mi dech a dýchala jsem jen povrchově asi 2 dny. Vzala jsem si Ventolin dýchák a ten mi nezabral, asi po 3 dnech to přešlo a zase se mi dýchá dobře, jen někdy v sedě to musím prodýchávat...Dnes jsem byla na alergologii a doktorka říkala, že kdyby to bylo od průdušek, tak ten Ventolin zabere, že to je zřejmě od srdce či psychosomatický. Nezvládnu déle jak 5 min stát či chodit, je to pro mě děsně namáhavý a náročný, začne se mi motat hlava, někdy se mi udělá špatně, někdy mám pocit, že umírám. Fakt je to silnej zápřah na tělo to těhotenství, vypadá to, že srdce má fakt co dělat...Na gynekologii jdu za 14 dní, pravidelně mi měří tep a tlak, ale neřeší se nic. Tlak mám doma v normě, na gyndě tak 160/100, ale tep mám nonstop 95-110 a při braní prášků. Jinak srdce bych měla mít v pořádku, asi před 2 roky mi dělali i ultrazvuk srdce kvůli zrychlenému typu a vše v normě, jen prostě srdce rychle tluče, v těhotenství je to ale nonstop.
Mám otázku, dá se i těmito problémy zvládnout porod? Nevím, jak moc je fyzicky náročný. Na kardiologii jsem byla asi před 3 měsíci kvůli tlaku a vše v pohodě, ale problémy jsem začala mít až ve 3. trimestru se stále rychlým tepem, dýchání, motání hlavy, nevolnosti...atd...Chci o tom říct gyndařce za těch 14 dnů...
Děkuji za názory.
@levandulka00 naštěstí to byla ta lehčí forma, co šla dobře odstranit i bez uspání, supraventrikulární komorová arytmie. Ani nevím, jak vznikají, jestli ze stresu či jak. Jelikož mám srdce naštěstí v pořádku 🙏

@levandulka00 Tak tu ablaci mi můj kardiolog předhazoval vždycky, když jsem u něj byla, že k tomu stejně jednou bude muset dojít. Po porodu se mi to opravdu zhoršilo, bylo toho už moc, několikrát denně, už jsem i omdlívala. Takže zase ke kardiologovi, nasadit holter a bylo jasné, že je to nutné. Léky jsem nebrala. Nebylo to tak časté a zadržení dechu mi na zklidnění tepu stačilo. O riskantnosti jsem nikdy neslyšela, naopak znám několik dalších lidí, co na tom byli, a v pohodě. Po ablaci se cítím dobře, žádná arytmie se mi potom už neobjevila.