Tachykardie v těhotenství: Jaké jsou vaše zkušenosti?
Ahoj. Jak jste řešili tachykardii v těhotenství?? Řešil to nějak vas doktor? Jsem ted 13tt a pociťuji vyšší tep. V klidu tak 87-110. V pohybu většinou 115-145. Trpim i dost na Extrasystoly.
EKG v poradku. Jen vyšší tep.
Ted jsem treba povlekla postel a bušilo mi srdce a hned Extrasystoly🤦🏼♀️
Nekdy i kdyz sedím tak cítím jak mi rychle buší srdce.
Asi to bude k těhotenství? Přešlo vám to nebo jste to měli celé těhu? Celkem me to znervózňuje a jsem z toho taková smutná..
hlavně když říkají ze vyšší tep neni pro srdce dobre atd.. tak nevim jestli doba těhotenství neni zas tak dlouho doba a bude to ok. 😕
Lékař (obvodak) mi jen rekl ze se boji mi napsat betablokátory kdyz jsem těhotná, kdyz mi Delal ekg.
Jak jste tedy meli treba vy s tepem? A jestli vam sebemenší pohyb takhle tep zvýšil.
Přijdu si jak kdybych nemela žádnou kondicku-ani na to pitomé povliknuti postele.
Brala jsem rok léky na tlak - z ničeho nic 180/90 a tep si nepamatuji. Když jsem otěhotněla, úplný opak - neustále nízký tlak. Vysazeny léky, ale tep okolo 100 zcela běžně - jak před těhu, při i po něm. Tlak v těhotenství ba naopak velmi nízký a nejednou jsem zkolabovala. Když jsem se bavila o bušení srdce s doktorem v nemocnici, kde jsem chodila do rizikovky, říkal mi, že některé maminky jsou v těhotenství na to více náchylné. A že to bušení bylo kolikrát tak hrozné, že jsem několik dnů po sobě nemohla ani spát. Jen, co jsem usla, strašný bušení a nešlo z toho usnout. Ale asi jak se prokrvuje tělo, tak některé jsme náchylnější na projevy srdce.
V těhotenství jsem tep měla běžně kolem 90 - 105 a tlak vyšší kolem 135/95. Léky jsem žádné nebrala a můj gynekolog to neřešil, protože jsem to tak měla téměř od začátku. Jen upozorňoval, kdyby se vyskytly problémy (zničehonic velké otoky, rozostřené vidění, bolesti hlavy), tak volat nebo mimo ordinační pohotovost.
Víc to začali lékaři řešit až při check-inu v porodnici a stejně výsledky krve ok.
Pokud pozoruješ zhoršení a ovlivňuje tě to v běžném provozu, tak to řeš s gynekologem na další prohlídce.
Brala jsem beta-blokátory celé těhotenství napsali mi je přímo na kardiologii a vše bylo v pořádku.
Ptáš se pořád dokola . Najdi si pořádného doktora
Mimo těhotenství. Mám tachykardii, ale při běžných činnostech, za což provlékání ložního prádla považuji, se mi něco takového neděje. Myslím, že za tímto bude ještě něco jiného. Možná i něco „psychického“. V tom smyslu, že se na tachykardii vymlouváš 😕
Ahoj, mě jí Dr zjistila z EKG, když jsem i tři týdny po chřipce byla úplně k.o. ve 20tt mě nasadili beta-blokátory. Já teda měla kolem 140 tepů i v klidu, třeba v noci, během spánku.
Požádej svého obvodního o vyšetření na kardiologii. Moje Dr říká, že do 100 je to v těhotenství ještě ok, co je nad, je špatně. Beta-blokátory beru teprve pár týdnů, a i když to ještě není úplně předpisový, je mi mnohem líp. Konečně nemám pocit, že cestou z WC do postele umřu. Unavená jsem pořád, ale s přestávkami jsem teď schopná i uvařit, nebo dát vyprat prádlo. Nemusím jen ležet, a bát se, že s sebou někde švihnu.
@hkosakova1984 mne trvalo půl roku než se to dalo do tkzv normálního stavu s beta-blokátory
@vlasta1981 počítám s tím, že to nebude hned. Hlavně dost spoléhám na to, že se to třeba povede srovnat líp, až se malej narodí.

Tachykardii mám, ale v těhotenství jsem to nijak neřešila. Ale nepřišlo mi že by mi to dělalo problémy.