Trhání zubů v těhotenství. Jak se řeší bolesti po vytrhnutí?

kok123
7. srp 2021

Ahoj,

Dostala jsem se do situace, kdy bych s vytrhnutím zubu neměla úplně otálet. Prasknul mi a zbytel potrěbuje ven. Paní zubařka říkala, že je to časovaná bomba a že by moc nečekala. :( jsem momentálně v 11+3tt. Může to nějak ohrozit plod ?

Jak se řeší bolesti po vytrhnutí ? Zákrok by to měl být cca na 20 minut. :(

Děkuji za pomoc.

littlebee124
7. srp 2021

@kok123 Místní umrtveni nijak neuškodí, jen počítat s tím, ze to muže více krvacet + ma člověk omezené léky na bolest.

tasimia
7. srp 2021

@kok123 zuby a dítě nejsou spojené, takže miminko opravdu trhání zubu nemá jak ohrozit, injekce působí v místě vpichu. No a bolest budeš řešit max paralenem v nejhorším případě pokud se nebudeš bát ibalginem, já si ho po trhání taky vzala, lepší než se trápit ;).

michaelarousova
7. srp 2021

@kok123 me trhaly zuby kdy jsem byla tejotna jen jsem o tom nevedela ☺️ Umrtveni nicemu nevadi (injejci mi davaly pak v tehu jeste nekolikrat) jsem tehdy sezrala x ibalginu a plod ro zvladl😂Ale v tehu pouze paralen takze to asi bude pak trichu narocnejsi☺️

kocila
7. srp 2021

@kok123 co vim,tak nejlepe trhat zub s umrtvenim az po 12tt,coz brzo budes (ja mela vrtani zubu s umrtvenim v 16tt a v pohode)

martulka88
7. srp 2021

@kok123 Pokud to jde, vydrž do konce prvního trimestru. Byla jsem u zubařky a sama mi říkala, že nejlepší je počkat s větším zásahem u zubů alespoň do druhého trimestru. A tam budeš co nevidět. Tedy, pokud nemáš extra bolesti.

kok123
autor
7. srp 2021

Děkuji moc všem. Také jsem si řekla že bych pripadne pockala po dokoncení prvniho trimestru. Děkuji v pondeli zavolam a objednám se. Nebyla jsem si jistá no. Prece jen asi lepsi nez aby tam pak byl nejaky zanet 🙂

jana_zofie
7. srp 2021

Ja bych na konec 1. trimestru asi necekala. Prijde mi, ze pripadny zanet by byl asi horsi. Na bolest ale asi max paralen, no... Ale to ti reknou.

kok123
autor
7. srp 2021

@jana_zofie no bohužel ted to stejně týden musí počkat. Kolegyně je na dovolené a nemuzu si dovolit chybět. Takže zavolam v ponděli a domluvím jned na ten dalsi. Doporucila mi necekat az do konce tehotenství, ale zase ze by bylo nutne udelat to uplne hned taky nerekla 🙂

vaju
8. srp 2021

Mám čerstvou zkušenost(10dnů zpět). Zub jsem byla trhat ve 21tt. Byla jsem v nemocnici. Když jsem se v 9tt objednávala, tak mi řekli, že pokud to není akutní, tak mě nevezmou dřív jak v druhém trimestru, ale zase to nemám odkládat moc dlouho, ať se mi nezanítí a nestane se z toho akutní případ.
Měla jsem umrtvení, zákrok trval těch 20min. Silně mi to krvácelo celý den, ale k večeru to přestalo, tak snad dobrý. Na bolest nic nemůžeš a co můžeš(paralen apod.) stejně nepomůže. Držím pěsti, ať to máš rychle a bezbolestně za sebou.🍀

kok123
autor
9. srp 2021

@vaju už jsem objednaná na 19. Budu mít po prvním trimestru. Snad vse probehne ok. Moc dekuji. A jsem rada ze uz i u tebe v pořádku!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru