icon

Trisomie 21 - zkušenosti, kdy jste se znovu začali snažit o dítě?

vaseli16
20. čer 2018

Ahoj,bohuzel se mi potvrdil DS v pondeli jsem objednana na umele ukonceni těhotenství,jestli jsem pochopila vyvolani porodu.Mate nektera zkusenost?kdy jste pak zkusili znovu otehotnet a probihalo podruhe vse v poradku?

budouci_maminka
20. čer 2018

v prvé řadě ti chci popřát hodně síly. k věcné části dotazu - záleží v jakém jsi týdnu, dle toho zvolí vyvolání tabletkou, nebo jít na sál. mne zjistili trisomnii 18 edwards syndrom, šla jsem na umělé přerušení těhotenství tuším že v 13 týdnu (mám na blogu článek). znovu jsme se pokoušeli po cca 4 měsících, lékaři doporučují min. 3-6 měsíců, v dalším těhotenství jsem byla více hlídaná, naštěstí vše bez komplikací...

pintule01
20. čer 2018

@vaseli16 ahoj,já byla na vyvolání porodu ve 23tt pro svalovou distrofii.Byla jsem 27.10.2017 a 2.1.2018 už jsem byla těhotná,nyní jsem 30tt a vše je v pořádku.
Můj doktor mi řekl,že musím počkat půl roku,ale primář v porodnici i genetička mi řekli ať na nic nečekám.
Ani se mi nechtělo čekat,protože to bylo opravdu těžké :-/
Přeju ti hodně sil,je to nápor na psychiku,ale dá se to zvládnout.
Po šestinedělí přijde ms,pak hlídej plodné dny a třeba se zadaří tak jako nám 🙂

vaseli16
autor
20. čer 2018

@budouci_maminka
@pintule01 dekuji,jsem ve 14tt.doufam ze vse bude v poradku a dalsi tehu uz bude bez komlpikaci.

budouci_maminka
20. čer 2018

@vaseli16 nám dělali genetické testy, zda se jednalo o náhodný jev, či k tomu má kombinace našich DNA predispozice, Vy jste na to odesláni nebyli?

vaseli16
autor
20. čer 2018

@budouci_maminka ja hned na zacatku kvuli tomu ze ma mamka o mimco prisla a pritel ted.vse je v behu vse se dozvime.ae s nejvetsi pravdepodobnosti to byla blba nahoda.