Tvrdnutí břicha ve 26. týdnu těhotenství

hanulehanousek93
26. kvě 2018

Zdravím holky, mám problém, tvrdne mi břicho dr mi předepsala magnesium, beru 6 prášku denně. Byla jsem v poradně před 10ti dny a když mi zvýšila dávku tak to pomohlo až do včerejška 😞 dnes mi ztvrdlo minimálně 20x a to jsem teprve 26+1tt. Prej když to nepomůže, tak půjdu do nemocnice 😞 Máte s tím zkušenosti? Mě to hrozně trápí a bojím se aby jsem nerodila tak moc předčasně. Radši v pondělí zajdu na gyndu.

rosalline
26. kvě 2018

@hanulehanousek93 tvrdne ti jen v určité poloze nebo kdykoli jakkoli

handulkak
26. kvě 2018

@hanulehanousek93 ja to tak měla cele těhotenství.
Brala jsem magnosolv 3x1, nějak extra to nepomahalo.
Měla jsem také jít do nemocnice, ale zdárně jsem se tomu vyhýbala a odpocivala doma.
Od 24tt klidový režim, otevřená, čípek zadny
A nakonec jsme porod malém museli vyvolávat.
Budu držet palce ať je vše ok. 😉

priefi
26. kvě 2018

@hanulehanousek93 lepsi by byl asi magnosolv. Nehlad si brisko, drazdis tak delohu a ta pak projevuje aktivitu. Pokud tvrdnuti bude pokracovat tak, jak pises, zajed zitra na kontrolu do porodnice, zda je vse ok

kac_kac
26. kvě 2018

Ve všech těhotenstvích mi břicho tvrdlo opravdu často, i častěji než 20x denně, porody 41+1, 39+2 a 39+4, ne vždycky to musí znamenat předčasný porod, držím palce ať je vše v pořádku.

hanulehanousek93
autor
27. kvě 2018

@rosalline kdykoli, jakkoli

hanulehanousek93
autor
27. kvě 2018

@kac_kac tak se mi trochu ulevilo ze to nemusi byt prescasny porod 🙂

marii90
27. kvě 2018

Taky se mi to stalo od 22.tt. Po dohadech mi Dr. dal 3x denne Magnosolv a nepomohlo to. Proste mi suse oznamil, ze asi potratim ve 22.tt 😠 Ve 26.tt jsem si vydupala hospitalizaci, kde se ukazalo, ze mam infekci. Prolevali je me kapackami magnesia, dostala jsem atb a vaginalne globule, aby se zastavilo otevirani. Vse jen diky lajdactvi gynekologa 😑 Nakonec vse dobre dopadlo.

terla
27. kvě 2018

Tvrdlo mi břicho i u prvního těhu, porod 36tt, 14 dní před porodem byla malá hodně dole a cervix score 7. Vše vpořádku. Tvrdlo mi hodně, magnesium nepomáhalo. Nyní v těhu opět, beru magnosolv 2xdenně. Měla jsem běhavku, že jsem s dcerou nemohla jít ani ven. Nepociťuji rozdíl mezi 2x a 3x denně. Zatím jsem zavřená a čípek se nezkracuje. Nic to znamenat nemusí. Naše celá rodina ale rodí o měsíc dřív a všem tvrdlo břicho. Odpočívej. Častější tvrdnutí mám vždy po nějaké cestě, úklidu, námaze. Už od 30tt jedu prostě na úsporný režim.

prcekverunka
27. kvě 2018

@hanulehanousek93 Zkus si nechat napsat magnesium - Magnosolv. Na mě působil líp jak mg tablety. Jinak mi hrozil porod od 26tt - zkrácený čípek, nálevka v děložním hrdle, časté tvrdnutí břicha. Pila jsem magnosolv a celé dny polehávala. Dcera se narodila 38+6 VYVOLÁVANÝM porodem.

loole
28. kvě 2018

Mně tvrdlo cca od 16tt. Dr. mi na to doporučila Magnesii Laktici. Už si nepamatuji, kolik tablet, ale 6 minimálně to bylo. Moc to nepomáhalo, břicho tvrdlo dal. Ale neotevirala jsem se. Říkala mi, že deloha trénuje na porod a ten bude díky tomu v pohodě. No a měla pravdu. Rodila jsem v termínu.

priefi
28. kvě 2018

@loole no.... ja asi teda byla vyjimka co potvrzuje pravidlo, podle toho, co rikala Tva dr. Mi taky celou dobu tvrdlo brisko a rodila jsem 30h od prvni kontrakce a to mi musel dr.otevirat branku, protoze jsem byla zasekana

hanulehanousek93
autor
25. čer 2018

@marii90 a pak věř doktorům :-/

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru