Tvrdnutí bříška v 19tt, je to důvod ke znepokojení?

michalka_n
26. srp 2015

ahoj holky, vím že takovýchto diskuzí je spousty ale nenašla sem žádnou aktuální.

jsem v 19tt a po mazlení(nebyl sex) mi ztvrdlo bříško jako kámen a bylo to nepříjemný a trochu to bolelo. od včera rána mě občas i trochu popíchává v podbřísku. Je to důvod ke znepokojení a zajít k doktorce a nebo počkat a jít až za dva týdny na kontrolu?

děkuji

ellisabet82
26. srp 2015

@michalka_n asi bych si aspoň k lékaři zavolala, hlavně jestli se to stává vícekrát za den, přijde mi to brzy, ale už si přesně nepamatuji, od kdy se to stávalo mně 😉

michalka_n
autor
26. srp 2015

včera zatím poprvé tak právě nevím zda nemám plašit nebo se mám uklidnit 🙂

karlajasmine
26. srp 2015

@michalka_n Me se to stava od sameho zacatku tehotenstvi, vnimala jsem to uz nekdy v 16tt vic a ted to vnimam uz fakt dost.. stava se mi to, kdyz mam plnej mocak, po sexu, kdyz rychle vstanu, kdyz hodne dlouho sedim nebo hodne dlouho chodim... mluvila jsem s doktorem a rika ze na kazdy kontrole mam cipek uplne zavreny, miminko je v poloze jak by byt melo a ze neni duvod se znepokojovat. Pry je to proste to, ze se deloha roztahuje a stahuje a pripravuje se na kontrakce a na porod... Pisou to i v moji knizce o tehotenstvi.
Ze pry duvod se znepokojovat je tehdy, pokud se ti to do 30tt stane vic nez 10-15x za den, a po 30tt vic nez 15-20x za den..
A doktor mi doporucil si koupit horcik a jist horcik az do 32-34tt. A taky na tohle dost pomaha vapnik - .. beru vitaminy a kdyz si dam sklenici mlika tak to hodne pomaha.
Takze moje rada... v tuhle chvili to uplne neres, ale samozrejme kdyby se to nejak zacalo zhorsovat nebo bys mela pocit ze je to casty a ze te to boli tak urcite pro jistotu za doktorem zajdi.

michalka_n
autor
26. srp 2015

no zkusím počkat jak dneska 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru