V 30. tt je miminko větší, než by mělo být

klarisek29
17. zář 2015

Při poslední kontrole mi paní doktora řekla, že naše miminko má ve 30 tt kolem 1,9 kg. Což je prý více než by v danou chvíli mělo mít. Mám si dělat nějaké obavy? Vím, že v posledních dvou měsících dítě přibývá nejvíc, tak se hodně bojím toho jak moc ještě vyroste. Máte někdo zkušenost s tím, že bylo miminko větší, ale porodní váha byla v normě? (myslím cca kolem 3,5 kg). Moc děkuji za odpovědi.

kaalla
17. zář 2015

Neboj, jsou to jen odhady. Ve 30. týdnu mi říkal doktor váhu cca 2000g. Ještě tři dny před porodem, 38. týden, byl odhad 4,2 kg. Už mi plánovali vyvolávání, aby dítě ještě víc nenarostlo. Nakonec máme krásnou holčičku s porodnimi mírami 3,5kg a 49cm. U určování váhy mají toleranci asi půl kila, jsou to opravdu jen odhady.

papalinka
17. zář 2015

Dva týdny před porodem byl odhad 3,8 kg. Máme v rodině čtyřkiláčky, tak jsem s tím byla smířená. Nakonec se v termínu narodilo mimi 3,6 kg. Ty odhady bývají dost nepřesné.

vanule
17. zář 2015

neustále mi dr. tvrdili po utz, že miminko je o 2týdny větší. Nakonec jsem rodila ve 37+5tt a poslední odhad byl 3,4kg chlapeček se narodil a měl 3780g a 51cm (takže byl větší), zajímalo by mě kolik by měl v termínu 😨

coxa
18. zář 2015

Mně taky doktor celé těhotenství říkal, že je prcek velký a že je zvědavý co to bude za macka, narodil se 40+3 a měl 3800 g, 52 cm.

mina_
18. zář 2015

já měla opačný problém, u syna mě dr. vyděsil, že je o 14 dní menší než by měl být (kontrola v 32 tt) a že by to mohlo značit veliký problém.... a tak ho měřil asi tak 5x a nakonec řekl, že je vše ok (syn měl 3,2 kg a 52 cm)... ono když se podíváš, jak miminko měří, tak je to opravdu jen hrubý odhad.... na tom utz stačí posunout kurzor o pár mm vedle a už vychází bludy obludy. Buď v klidu, s největší pravděpodobností budeš mít normálně veliké miminko. Za chvilku mě čeká druhý porod a mám jiného dr., který chce vidět tak jednou za 5 týdnů a jsem za to ráda, nejsem tak vyjukaná a daleko víc v klidu. Hlavní je, že cítím pohyby. U prvního těhu byly kontroly moc blízko sebe a bylo i moc měření a bylo to jen k neužitku.... (měla jsem placenou nějakou těhu. nadstandard péči, kterou teď nemám). Na kontrole jsem teď byla v 28 tt, kde žádné měření neproběhlo a další kontrola bude až v 32 tt.

Pokud máte v rodině "radičně" velká miminka (moje kolegyně má 3 děti a všechno byli obříci), tak dr. poprost ať tě pošle na měření do nemocnice, víc očí víc vidí a další názor nikdy není na škodu... ale zbytečně bych se nestresovala..... to nesvědčí ani tobě a ani mimísovi.

petraw88
20. zář 2015

Celé těhotenství mě dr. strašila, že bude mimčo velké kolem 4kg a nakonec se syn narodil v termínu s porodní váhou 3050g a mírou 51cm, takže bych se ničeho nebála, to jejich měření je jen odhad 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru