icon

Vcestná placenta a krvavé sraženiny. Zkušenosti?

duckisek
26. srp 2021

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost. Jsem 24tt a od včera jsem začala lehce krvácet a odchází ze mě i kusy krevní srazeniny. Byla jsem u dr a tam nic neviděla, že by bylo nějak špatně krom té placenty. Jenže mě celkem děsí ty krevní srazeniny. Z čeho to je, když ani o žádném hematomu nic neříkala a je to ve větším množství. Nezažila jste některá něco podobného? Dr říkala, že kdyby něco tak mám jet do nemocnice, tak teď uvazuju jestli jet a nebo ještě počkat jestli to neprejde. Už jsem s tím ležela jednou v nemocnici a po 3 dnech to přešlo jen jsem neměla ty krevní srazeniny jako teď. Krvácení je slabé jen je víc krve, když odchází i ta srazenina

megi89
26. srp 2021

Na nic nečekej a jeď do nemocnice. 🙄
Také ze mě šly srazeniny, měla jsem nízko placentu. Ležela jsem 2x v nemocnici. Naštěstí mi tady spí teď 3,5 lety syn.

duckisek
autor
26. srp 2021

@megi89 děkuji za odpověď a pojedu ať mám klid. A řekli ti tehdy z čeho byly ty srazeniny?

glk
26. srp 2021

@duckisek radši bych jela. Já jsem začala krvácet v porodnici 36+4 taky sraženiny a není to sranda. Radši 3x jet zbytečně než dojet pozdě.

leymea
26. srp 2021

Urcite vyraz.

aselluska
26. srp 2021

@duckisek kdykoliv se objeví takovéto krvácení, okamžitě do nemocnice.

lucisuska
26. srp 2021

Určitě bych jela. Měla jsem taky vcestnou placentu, která se nevytáhla a hodně jsem 3x krvácela... Porodila jsem 31+6

duckisek
autor
26. srp 2021

Tak jsem jela a nechali si mě tu. Nic se mnou jako takhle nedělají jen mám brát léky dal jak jsem je brala normálně doma. Udělali mi akorát stery na infekce a ty budou nejdřív v pondělí, tak tu do té doby budu

dadavdadav
31. srp 2021

@duckisek Ahojky, jak jsi dopadla? Co výsledky?🍀

duckisek
autor
31. srp 2021

@dadavdadav včera mě pustili domu. Už nekrvacim a bylo to nejspíš tou placentou a ještě jak beru léky na riziko preeklampsie, tak ony prý redi krev, tak to krvácení mohlo být silnější kvůli tomu, takže jsem je musela vysadit. Měla jsem zvýšené crp, tak mi nasadili antibiotika a ze steru mi vyšla jedna bakterie se kterou mám zkušenost z loňska v těhotenství kdy mi kvůli ní odtekla plodova voda a porodila jsem ve 21tt. Tak mi nasadili ještě nějaké globule na zavádění.

priefi
31. srp 2021

@duckisek držím pěsti, aby vše bylo v pořádku 🍀

duckisek
autor
31. srp 2021

@priefi děkuji

katdos
4. led 2025

Ahoj všem. Zkouším obnovit diskuzi. Mám nizko položenou placentu, nařízen klidovy rezim. Co mě trápí je, že spinim, často zakrvacim a jdou ze mě sraženiny.
Kontrola u doktora dopadla dobře, jen ta placenta je dole. Druhý den jsem jela do nemocnice, protože jsem zakrvacela a objevily se menší sraženiny. Na pohotovosti byli nepříjemný, stopy po krvaceni nenašli, jen mi opakovali, ze tak časté kontroly nejsou dobre pro miminko a pro bricho. Nic špatného neobjevili. Po 2 dnech další krvaceni. Většinou to trvá třeba pár hodin. Krvaceni není intenzivní, ze bych prokrvacela vložku, ale kdykoli se utru krev jde. Popřípadě na WC. Každopádně po minule zkušenosti, jsem nikam nejela, přes noc se to uklidnilo na spineni. Po 3 dnech zase krvaceni a dost velké sraženiny. Ráno jsem volala k mému doktoru. Sestra mi řekla, že oni mohou zkontrolovat jen miminko a nic jiného neudělají. Ze pokud cítím pohyby, tak je to hlavní. A kdyby krvaceni bylo nějak ve velkém, že mám jet do nemocnice. A mám ležet. A jelikož jsem na přelomu 24.tydne, tak by se dítě stejně zachránit nedalo. Že až po 24.tt.
Četla jsem všechny možné diskuze. Věřím, že se placenta vytáhne. Ale děsí mi to krvaceni a ty sraženiny. Nedokážu si představit 4 měsíce ležet a nic nedělat. Ještě když spousta z vás má zkušenosti, ze je hospitalizovaly i když jen zašpinily.
Mám doma skoro 5ti letou holčičku. Je sice už celkem samostatná, ale furt je to dítě, o které se člověk musí starat. To mi dělá největší starost. Manžel pomáhá, ale ničí mi představa, že nemůžu nic kloudneho udělat a malou zaměstnat. Kort kdyz zbývají 4 měsíce. A další věc, samozrejme nejdůležitější, je ta hrůza, že o miminko přijdeme. Už minulý rok jsem v 17.tt musela podstoupit ukončení.
Měl to někdo s tím krvcenim podobné?

martina1317
4. led 2025

@duckisek a kortikoidy na dozrani plic ti nepichli?

martina1317
4. led 2025

Letos mi odtekla v 19+1tt plodova voda a lezela jsem 5 tydnu doma a 6 tydnu na porodnici … a techle pripadu jako ty tam par bylo. Vetsinou se to uklidnilo, tak te chci trochu uklidnit 🙂 ja nakonec porodila 29+6tt. Urcite to ale nepodcenuj, lez a lez a lez… neni to sranda…. Dokud nejsi pres 25tt tak doopravdy velmi velmi opatrne a mozna bych zvazila ty kortikoidy na dozrani plic pokud uz mas predcasny porod - potrat - za sebou.

katdos
4. led 2025

@martina1317 V pátek jdu na kontrolu, tak se na to trochu vic poptám. Byla jsem se vším více méně v klidu, nez zacalo to krvaceni. A po tom, co si vše pročítám, jsem zneklidnena ještě víc. O kortikoidech mi nikdo nic zatím neříkal, pokud to bylo směřováné na mě. Ale mně celkove nikdo nic moc neřekl...

martina1317
5. led 2025

@katdos zas ne ze se zbytecne vyplasis 🙂 bude to dobre a vse dobre dopadne, jen doopravdy lez… nic nedelej. Nevymyslim si a myslim to vazne. To je nejvic ci ted muzes delat - absolutne nic nedelat!!!

uzivatelkapetra
5. led 2025

A Ascorutin ti nikdo neporadil? Že to špinění ani nemusí být od té vcestné placenty a že by možná mohl pomoct uklidnit.
Mě teda když placenta rupla, tak to byla prostě krvavá lázeň najednou, žádné špinění před tím.

katdos
10. led 2025

@uzivatelkapetra nakonec po dalším krvaceni si mě nechali v nemocnici. Tak už nějaké léky beru. Ale nepřišli na to čím by to mohlo být. Furt špinim. Placenta není vidět celá. Oni toho taky moc neřeknou... Tak počítám, ze mě pustí už domu, ale klidovemu režimu se asi nevyhnu.
Rupla? To jako, ze se odloučila? A čím to mohlo být zpusobeno, popřípadě jak to dopadlo jestli se můžu zeptat.

uzivatelkapetra
10. led 2025

@katdos ano odloučila se naštěstí až 32+2, ve 4 ráno na Nový rok. Válela jsem se v posteli, protože jsem dlouhodobě nemohla spát, točila jsem se z jednoho boku na druhý a najednou se ze mě vylil kýbl krve. Hned jsem si zavolala sanitku, v nemocnici se jim krvácení podařilo zastavit a dali mi kortikoidy. Odpoledne jsem si šla opět lehnout (v nemocnici) a zas krve jak z vola, tak se jelo na císař. Malá byla na neonatologii měsíc protože nestihly za tu chvilku zabrat kortikoidy, tak nemohla ještě úplně dýchat sama, ale všechno v pořádku dopadlo. Máme tady božskou zdravotní péči.

katdos
11. led 2025

@uzivatelkapetra Tak to je hrozný zážitek. Jsem ráda, že to všechno dopadlo dobře. 🙏
Budu doufat, že se nám tohle vyhne.
Já tedy furt špinim, občas i trochu krev..většinou jen při utirani na WC, prostě jen když si to "vytřu". Na vložce to není, tím pádem to doktoři nevidí. Snad to všechno dobře dopadne. Každopádně děkuji za podporu.