Velké bolesti zad v 9tt, jak to řešit? Co pomůže?

veraga
21. zář 2015

Ahoj holky. Potřebuji se vypsat ze svého problému a taky trochu poradit. Jsem v 9tt a trpím až nesnesitelnou bolestí zad. Mám hrudní a bederní skoliózu, se kterou jsem se jako puboška léčila (korzet). Do teď jsem byla bez problému, sportovala jsem a záda jsem měla dobře osvalená. Teď se mi ale začaly připomínat. Mám sedavou práci, do které dojíždím denně 65km (+zpět). V noci se občas bolestí budím a třeba hodinu nespím. To si pak ráno netroufám jezdit autem, protože bývám v mrtvolném stavu. Proto jezdím vlakem + pěšky 6km. Přiznám se, že to už moc nezvládám. V práci musím pořád popocházet, přestávky trávím v zasedačce vleže na židlích, domů chodím v 19h v předklonu a skoro s brekem. Svěřila jsem se kamarádce s tím, že bych alespoň na chvíli šla na nemocenskou. Trochu mě odsoudila, že se chci řadit do řad líných těhulek, které když je píchne, okamžitě berou neschopenku. Jenže já nevím, co mám dělat. Představa, že takhle funguju dalších x měsíců... K tomu mám momentálně i klasické těhu nevolnosti, takže jsem fakt ráda za každý končící den. Měla jste některá podobné potíže? Jak jste to řešily a co vám pomohlo? Je to jen roztahující se dělohou na začátku? Díky moc za odpovědi. 🙂

potfuurka
21. zář 2015

@veraga Sla bych na neschopenku a vykaslala se na nazor kamaradky....ona ma taky skoliozu a zkusenosti s nosenim korzetu?? Prednoklafam, ze NE..
Doma si udelas svuj rezim a podle potreby se hodis do vodorovne polohy..a treba se ti i ulevi.🙂
Mam kamaradku v 17 letech operace zad, rok korzet, do tehu v poho pak se ji ti trochu zhorsilo...maly ma ted 10mesicu a to je teprve zahul.😉 Tak se radeji setri a najdi si jinou kamaradku, ktera to s teboz bude myslet dobre.
Hodne stesti preju.🙂

kackaku
21. zář 2015

Urcite bych šla byt tebou na neschopenku...co nejdříve 😉

netanel
21. zář 2015

Na kamarádku kašli, jde o tvoje zdraví. Měla bys jít na neschopenku. Mimochodem, já jsem těhotná po IVF, na neschopence nejsem, ale jsem připravená na ni okamžitě nastoupit při byť i minimální komplikaci a řeči o línejch matkách mě vůbec nebudou vzrušovat, prioritou je zdraví prcka a mámy. 😉

karlajasmine
21. zář 2015

@veraga to zní hrozne :(..Myslím, že od toho neschopenky jsou, tak si ji klidne nech napsat a vůbec se tím netrap. Jinak já mám taky skoliozu ale ne tak strašnou, ale co jsem těhotná tak od začátku jsem musela nosit tehotensky kalhoty (už snad od 7 tt),abych měla maximálni pohodu na zádech a břiše..nosim celou dobu hodně sukně, šaty.. Strašně mi tohle na záda pomohlo a hlavně i správnou velikost podprsenky.. Změnila jsem v průběhu těhotenství 3x velikost a fakt dbala na to aby mi prádlo správně padlo a abych tím pádem nenamahala záda. Ale musím říct že jízdu autem nesnesu moc už od začátku těhotenství. Teď dávám cesty autem jenom těžce podložená polstarema a na sobe volny saty a kalhotky o dvě čísla větší aby mě neryla guma. Pokud to nedávás tak se zkus domluvit na praci z domu, a pokud to nejde tak neschopenku. V tvým případě se nejedná o žádnou lenost když takhle trpis 🙂 jo a jinak já chodila do práce do mateřské ale s tím ze jsem si nechala v práci zvednout stůl,pozadala o podložku pod nohy, koupila si rehabilitační balónek za záda a seděla na polštáři 😀 ale jak říkám já tu skoliozu tak strašnou nemam.

veraga
autor
21. zář 2015

Já nejsem nejtěžší skoliotik, korzet jsem nosila asi půl roku, pak mi jej jiný dr. vysadil, že stejně nemá efekt. Doteď jsem sportovala, chodila do fitka, žádné omezení. No ale teď tam tomu asi vadí ta děloha. Když střídám polohy, je to celkem v pohodě. Já jsem nikdy v PN nebyla a trochu se i stydím o ni říct. Jsem totiž hrdinka hrdá, ach jo. Gyndr. se mě ptal, jak se cítím. O zádech a bolavém žaludku jsem mu řekla a prej je to normální. O skolioze ale neví. Kamarádku (je to teda spíš známá) neřeším. Měla to do práce 2 zastávky tramvají a její porod by nepřežil nikdo na světě kromě ní. Všichni ostatní jsou lemry. Asi teda seberu odvahu a zajdu za praktickým, jak se na to bude tvářit on.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru