Vrací se úzkosti během těhotenství? Zkušenosti a rady
Ahoj holky uz mam skoro 3 roky antidepresiva. Bylo mi strašně díky bohu to pak pomohlo a bylo mi dobře. Někdy nějaký skrat ale dobry. A dneska… znovu nevim proč jsem těhotná na začátku a jestli je to k tomu nevin mam hrozny pocity deprese jsem vyřízena uz zase takovou dobu byl klid. Ani nevim proč proste jak jsme teď všichni doma asi nevim nemel to někdo z vás? Ze by se mu to v těhotenství vrátilo?
Ahoj, taky bych řekla, že to souvisí s hormonálními změnami v těhotenství. Taky mam sklony k uzkostem, uzkostnym atakam a depresi, ale už jsem léta bez léků, fakt jsem na sobě mákla hodně a umim a tim pracovat. Teď jsem taky těhotná (13tt) a občas mě teda napadají věci. Myslím, že je fajn, že o tom vůbec takhle přemýšlíš. To je známka toho, že se snažíš tomu nejak vzepřít. Určitě bych to řešila s lekari: jak gynekologem, tak psychiatrem. Fajn je i posílit terapii. Taky teď zas chodím častěji (což je u mě 2x za mesic). Je to nápor na psychiku, změna a do jisté míry je normální, přemýšlet takto. Držím palce.
@felis moc ti dekuju. Spis me překvapilo ze mam prášky stále a dneska mam tohle. Do toho jsme nemocny ja uz přes 14 dnu syn dneska 4ty den uz 39 teploty tak do toho porad doma jsme všichni uz mi to asi leze na nervy proste
Určitě řešit se svým psychiatrem 😊
Ahoj holky, můžu se zeptat, jaké antidepresiva a kolik berete? Já beru citalec 30 mg a trittico 100mg, dle gynekoložky i psychiatra je to v pořádku. Já jsem na začátku těhotenství.
@emblem také beru a vše je v pořádku

Určitě to souvisí a hormonálními změnami v těhotenství.Zkus skontaktovat lékaře.Mozna by nebylo špatný upravit dávku léku.