Vychýlení sedmého chromozomu u plodu. Co to znamená?
Zdravím , chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost se sedmým chromozomem u plodu , jsem 14,5 TT , genetické testy doplněny dalším odběrem kvůli nálezu na sedmém chrom.
Vůbec nevím co to znamená , či obnáší u plodu .
Prý je vychýlený, našli tam něco špatně .
Má s tím někdo zkušenost ?
Měla jsem pozitivní testy na Downový, Edward a patauv syndrom , které vyšli nakonec negativní .
Děkuji .
@1685m No hlavně bych se zeptala doktorů a ne Chatu GPT. Na internetu je i spousta blbostí. Ať vám to dobře dopadne. 🍀
@cassidyc jojo , samozřejmě že vím že nejsou doktoři ale roboti , byly to jen otázky rozboru výsledků a co znamenají zkratky podle výsledků z vyšetření. Udělal mi otázky které by mi měla genetička vysvětlit
Ale jsem trochu klidnější, protože na genetice mi nevysvětlili co sedmý chromozom obnáší a co se může stát nebo nemusí . Prostě mi jen řekli že tam je něco a že může dojít k doporučení ukončení těhotenství . Což je šok . Ale tak jsem klidnější , buď to dopadne nebo ne .
Tak hlavne nezapomenout upozornit chat at si nevymysli a prohleda jen overene odborne zdroje
Prosim pekne jen zohledni to,ze pokud nemas placenou verzi,tak informace,ktere do nej zadas putuji napric internetem
Prosim pekne jen zohledni to,ze pokud nemas placenou verzi,tak informace,ktere do nej zadas putuji napric internetem
@zuzkaasteli díky za info
@zuzkaasteli díky za info
@1685m a jak vůbec budou dál postupovat lékaři? Nebo už máte nějaké bližší info? ☺️
@1685m a jak vůbec budou dál postupovat lékaři? Nebo už máte nějaké bližší info? ☺️
@chybadel vůbec nevím, příští týden ve středu mám naplánovanou konzultaci, ultrazvuk a echo srdíčka . Je to nekonečné čekání. Ale předpokládám že mi udělají ještě odběr plodovky aby mohli potvrdit či vyloučit ten trojitý sedmý chromozom i u miminka. Co jsem se dozvěděla tak pokud v plodovce nic nenajdou je tu šance, že se v těhotenství bude pokračovat , záleží ještě na echu . Pokud vše bude v pořádku tak mi budou hlídat funkci placenty. Protože ta vlastně ovlivní průběh těhotenství . Mimi se teda může narodit s nízkou porodní váhou a může tam být jen opožděný vývoj ale to se prý po porodu dožene. Nemělo by to mít následky postižení. Pokud placenta bude fungovat tak jak má .
Tak uvidím , držím se v klidu a nemyslím na to. Je to fakt nekonečné . 😓

@1685m zeptej se chatgpt on ti poradí víc než tady pokud máš i zprávu tak ti pomůže i s termíny pokud nechceš čekat na doktora at máš aspoň nějaké informace zatím