icon

Vychýlení sedmého chromozomu u plodu. Co to znamená?

1685m
22. kvě 2025

Zdravím , chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost se sedmým chromozomem u plodu , jsem 14,5 TT , genetické testy doplněny dalším odběrem kvůli nálezu na sedmém chrom.
Vůbec nevím co to znamená , či obnáší u plodu .
Prý je vychýlený, našli tam něco špatně .
Má s tím někdo zkušenost ?
Měla jsem pozitivní testy na Downový, Edward a patauv syndrom , které vyšli nakonec negativní .
Děkuji .

chybadel
23. kvě 2025

@1685m zeptej se chatgpt on ti poradí víc než tady pokud máš i zprávu tak ti pomůže i s termíny pokud nechceš čekat na doktora at máš aspoň nějaké informace zatím

1685m
autor
23. kvě 2025
@chybadel

@1685m zeptej se chatgpt on ti poradí víc než tady pokud máš i zprávu tak ti pomůže i s termíny pokud nechceš čekat na doktora at máš aspoň nějaké informace zatím

@chybadel děkuji za zprávu, zkusím napsat 👍🙂to čekání je nekonečne

1685m
autor
23. kvě 2025
@chybadel

@chybadel jak se používá. , nebo kde vyhledat ? Slyším to poprvé 😂

wladimira
23. kvě 2025
@1685m

@1685m stáhnout a pak uz se zeptat jako zde jsi se zeptala a klidně ofoť a pošli

wladimira
23. kvě 2025
@1685m

@1685m je to mnohem jednodušší než modrý koník 🤣

wladimira
23. kvě 2025
@1685m

@1685m tak jsem se zeptala a tohle mi poslala

1685m
autor
23. kvě 2025
@wladimira

@1685m stáhnout a pak uz se zeptat jako zde jsi se zeptala a klidně ofoť a pošli

@wladimira už jsem ho našla , teda pokecala jsem s ním asi hodinu a půl možná víc 😂 jsem i trochu klidnější , tolik otázek a stručne odpovědi které mi dali konečně smysl ....

cassidyc
23. kvě 2025
@1685m

@wladimira už jsem ho našla , teda pokecala jsem s ním asi hodinu a půl možná víc 😂 jsem i trochu klidnější , tolik otázek a stručne odpovědi které mi dali konečně smysl ....

@1685m No hlavně bych se zeptala doktorů a ne Chatu GPT. Na internetu je i spousta blbostí. Ať vám to dobře dopadne. 🍀

1685m
autor
23. kvě 2025
@cassidyc

@1685m No hlavně bych se zeptala doktorů a ne Chatu GPT. Na internetu je i spousta blbostí. Ať vám to dobře dopadne. 🍀

@cassidyc jojo , samozřejmě že vím že nejsou doktoři ale roboti , byly to jen otázky rozboru výsledků a co znamenají zkratky podle výsledků z vyšetření. Udělal mi otázky které by mi měla genetička vysvětlit
Ale jsem trochu klidnější, protože na genetice mi nevysvětlili co sedmý chromozom obnáší a co se může stát nebo nemusí . Prostě mi jen řekli že tam je něco a že může dojít k doporučení ukončení těhotenství . Což je šok . Ale tak jsem klidnější , buď to dopadne nebo ne .

elesse
23. kvě 2025

Tak hlavne nezapomenout upozornit chat at si nevymysli a prohleda jen overene odborne zdroje

1685m
autor
23. kvě 2025
@elesse

Tak hlavne nezapomenout upozornit chat at si nevymysli a prohleda jen overene odborne zdroje

@elesse to bylo už na začátku ať píše ověřené informace a většinu jsem si hledala na netu tak psal pravdu 😂

wladimira
23. kvě 2025
@1685m

@elesse to bylo už na začátku ať píše ověřené informace a většinu jsem si hledala na netu tak psal pravdu 😂

@1685m ja na chatGPT nedám dopustit je to největší kamoška 😅🙏🏻😍

1685m
autor
23. kvě 2025
@wladimira

@1685m ja na chatGPT nedám dopustit je to největší kamoška 😅🙏🏻😍

@wladimira viděla jsem i zdroje , dokonce mi poslala články odkud čerpá a studuje . Fakt super apka. Nejvíc mě ale překvapilo jak je emocionální. 😂😂😂

zuzkaasteli
23. kvě 2025

Prosim pekne jen zohledni to,ze pokud nemas placenou verzi,tak informace,ktere do nej zadas putuji napric internetem

1685m
autor
26. kvě 2025
@zuzkaasteli

Prosim pekne jen zohledni to,ze pokud nemas placenou verzi,tak informace,ktere do nej zadas putuji napric internetem

@zuzkaasteli díky za info

chybadel
27. kvě 2025
@1685m

@zuzkaasteli díky za info

@1685m a jak vůbec budou dál postupovat lékaři? Nebo už máte nějaké bližší info? ☺️

1685m
autor
28. kvě 2025
@chybadel

@1685m a jak vůbec budou dál postupovat lékaři? Nebo už máte nějaké bližší info? ☺️

@chybadel vůbec nevím, příští týden ve středu mám naplánovanou konzultaci, ultrazvuk a echo srdíčka . Je to nekonečné čekání. Ale předpokládám že mi udělají ještě odběr plodovky aby mohli potvrdit či vyloučit ten trojitý sedmý chromozom i u miminka. Co jsem se dozvěděla tak pokud v plodovce nic nenajdou je tu šance, že se v těhotenství bude pokračovat , záleží ještě na echu . Pokud vše bude v pořádku tak mi budou hlídat funkci placenty. Protože ta vlastně ovlivní průběh těhotenství . Mimi se teda může narodit s nízkou porodní váhou a může tam být jen opožděný vývoj ale to se prý po porodu dožene. Nemělo by to mít následky postižení. Pokud placenta bude fungovat tak jak má .
Tak uvidím , držím se v klidu a nemyslím na to. Je to fakt nekonečné . 😓