icon

Vyříznutí znaménka ve druhém trimestru a obava z jizvy. Máte zkušenost?

loj12
28. kvě 2025

Ahojte, nacházím se na konci druhého trimestru a bylo mi doporučeno vyříznutí znaménka na břiše. Nemate někdo prosím s tímto zkušenost? Mam strach hlavně kvůli jizvě.

vendulis
28. kvě 2025

mně kožní říkala, že v těhotenství nic řezat nechce.

vilaammlkq
28. kvě 2025

Také mi v těhotenství nebylo doporučeno a to ani nebylo na břiše. 🙂

gats
28. kvě 2025

Já jsem byla na třech malých chirurgických zákrocích ve 2./3. trimestru, ve dvou případech šlo o podezřelá znaménka. Všechno bylo v pořádku.

loj12
autor
28. kvě 2025
@gats

Já jsem byla na třech malých chirurgických zákrocích ve 2./3. trimestru, ve dvou případech šlo o podezřelá znaménka. Všechno bylo v pořádku.

@gats a jizva byla ok? Mne gynekoložka strašila kvůli jizvě a ještě když je to na břiše. Ale mam také doporučení na vyříznutí a meli jsme v rodině úmrtí na rakovinu právě kvůli znaménku. Tak mam z toho nervy a raději si ho nechám vyříznout ted než čekat po porodu.

barmil
28. kvě 2025
@loj12

@gats a jizva byla ok? Mne gynekoložka strašila kvůli jizvě a ještě když je to na břiše. Ale mam také doporučení na vyříznutí a meli jsme v rodině úmrtí na rakovinu právě kvůli znaménku. Tak mam z toho nervy a raději si ho nechám vyříznout ted než čekat po porodu.

@loj12 byla jsem v 2.trimestru kvůli znamenku na zadku, normálně odstranili. Lezela jsem na boku, nevadilo mi ani siti.

lucidvork
29. kvě 2025

Taky mám zkušenost, že nic řezat nechtěla.

gats
3. čer 2025
@loj12

@loj12 Asi záleží na a velikosti a umístění, já to neměla na břiše, nicméně já to měla úplně bez komplikací a jizvy jsou v pohodě. Moje kožní nechtěla čekat x měsíců, protože nikdy nikdo neví...