icon

Zamlklý potrat. Co to znamená, když miminko není dost velké?

marta_kovar
7. říj 2019

Holky nerozumíte některá této lékařské zprávě?
Dnes jsem dozvěděla na první kontrole, že miminko není dost veliké. Jsem dost zlomená..
Děkuji za radu

Zamlklý potrat. Co to znamená, když miminko není dost velké?
Strana
z3
moly001
7. říj 2019

Cykly máš dlouhé..ještě neves hlavu a počkej na dynamiku HCG. Spinis, nebo krvácis? Třeba byla ovulace později, proto je těhotenství mladší, než by melo byt...

moly001
7. říj 2019

@marta_kovar děloha v anteflexi, přítomno plodové vejce, bez srdeční akce, vaječníky bez patologie.
Závěr nitroděložní těhotenství, podezření na zamlklý potrat.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@moly001 Moc děkuji ale měla jsem být v 9-10 tt. Takže si myslím, že není moc naděje na to, že by vše bylo ok.
Nešpiním ani nic podobného. Cítím se naprosto v pořádku. Ale pokud nemá miminko srdíčko a plodové vejce má tvar kapky když má být prý kulatý. Tak si myslím, že je to víc než jasné. Ale moc dekuji.

jituli84
7. říj 2019

@marta_kovar Bohužel si myslím, že váš předpoklad je správný ..

moly001
7. říj 2019

@marta_kovar dle zprávy je uvedeno 6+0, kdyby to bylo začátek 7 TT, ještě by se dalo " doufat", ale 9-10 TT..to už je hodně..Ale Naděje umírá poslední!

sudylichozrout
7. říj 2019

@marta_kovar To bys měla být podle menstruace, nebo jsi měla potvrzenou ovulaci? Protože pokud máš takto dlouhé cykly, byla ovulace někdy mezi 22.-28. dnem cyklu. A pak by asi velikost těhotenství odpovídala... Nevěš ještě hlavu a počkej na výsledky odběrů. A chce to dělat opakovaně ty odběry, aby byl vidět progres.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@sudylichozrout To je první den poslední menstruace.

barcachejn
7. říj 2019

Rika se ze stale je nadeje,ale pokud pludek odpovida 6tt tak i kdyby bylo mladsi coz byt muze tak si myslim ze ten tvar by mel byt bohuzel v tomto tydnu jiny,nejsem samozdrejme expert ani lekar, ale co vim tak v 6tt vypada pludek jinak... ale samozdrejme ze nadeje umira posledni a treba se nakonec ukaze ze nemusi byt vsechno hned spatne 🙂

sudylichozrout
7. říj 2019

@marta_kovar No, tak není ještě vůbec nic zdaleka rozhodnuto. Nezapomeň na to, že standardní lékařský cyklus má 28 dnů s ovulací 14. den cyklu. Ty jsi mohla mít ovulaci až o 14 dnů později oproti klasickému počítání, takže bys mohla být dnes opravdu teprve 6+0 cca. A to srdíčko ještě být nemusí.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@barcachejn Děkuji za radu. Čekala jsem první miminko takže nějak nevím co a jak má vypadat. Pouze jsem nějaký vycházela z toho co mi doktor řekl.

sudylichozrout
7. říj 2019

@marta_kovar Počkej na výsledky krve a za dva dny běž na další. I třeba jako samoplátce.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@sudylichozrout Děkuji za dodání naděje. Jdu ve středu. Ale mám už teď špatné tušení.

barcachejn
7. říj 2019

@marta_kovar Neni zac ale nedelejte ukvapene zavery opravdu jeste zkuste verit... Je fakt ze srdicko se tvori treba az do 7tt jak kdy ja ho mela videt 6-4tt takze 6tt muze byt jeste brzy uvidite 🙂 me jen prekvapil ten tvar.

petula.bir
7. říj 2019

Ahoj, měla jsem to samé, akorát miminko tam nebylo. Bohužel jsem musela na revizi ☹ držím pesticky, aby se miminko ukázalo ale z vlastní zkušenosti vím, ze spíš ne.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@barcachejn Chápu, mě to překvapilo celé. Doufala jsem, že bude všechno ok když se rychle vydařilo. Ale asi ne..

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@petula.bir Děkuji za osobní zkušenost. Jen teď to hrozně bolí a jak se znám, tak to nepřebolí už asi nikdy.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@sudylichozrout A teď co jsem si vlastně vzpomněla tak ten cyklus před 1.8 jsem měla dlouhý asi 48 dni protože jsem 10 dni měla zpoždění ale myslím si, že to nic neznamená.

barcachejn
7. říj 2019

@marta_kovar Mrzi me ze i vy mate takovou prvni zkusenost :( moje byla bohuzel stejna akorat ze v deloze nebylo vubec nic videt a uz jsem byla 5tt a byla tam jen mala dutinka a v 6tt prisel samovolny potrat... a bohuzel to bylo jeste na vanoce takze hruza. Vim ze to je hrozne ale pokud je to spatne preji vam at si s tim telo poradi samo. Ale neveste hlavu po 7 mesicich jsem znovu otehotnela a uz jsem skoro ve 13tt... Neni nikdy nic ztracene.

petula.bir
7. říj 2019

@marta_kovar
Já to skoro psychicky nezvládla. Podržel mě manžel jinak bych byla úplně v ... brecela jsem 14.dnů v kuse. Pak jsem na to pořad myslela a obviňovala se, ze jsem udělala něco špatně. Stalo se mi to v únoru a od té doby se snažíme a zatím nic. Třeba to u tebe bude jiné a mimi se ukáže

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@barcachejn Tak to vám moc gratuluji. Myslela jsem si, že jsem mladá a že bude vše ok. Ale bohužel asi ne.

marta_kovar
autor
7. říj 2019

@petula.bir Držím palce ať se u vás zadaří co nejdříve.
V ordinaci jsem nebrečela ale jak jsem vyšla na chodbu tak se to ihned samo spustilo a od te doby brečím stále.

barcachejn
7. říj 2019

@marta_kovar Dekuji. Ano rozumim i ja jsem si tohle rikala,ale holt tohle nemuzeme ovlivnit. Ale drzim palecky a urcite se brzy znovu zadari a nebo jeste lepe se ukaze ze to bude nakonec v poradku a ze se mimi jen trosku opozdilo. Kazdopadne pokud jste mlada a zdrava urcite se zadari znovu 🙂

petula.bir
7. říj 2019

@marta_kovar
Taky jsem to tak měla, v ordinaci jsem nebrečela ale jen co jsem vylezla z ordinace chytla jsem manžela okolo ramen a brecela snad půl hodiny - vůbec netušil co se děje

sudylichozrout
7. říj 2019

@marta_kovar Znamena to hodne. Treba to, ze se tahle delka mohla opakovat i ted. Ovulace by byla oproti lekarskemu standardu posunuta o temer tri tydny. Voila, to mas ten 6+0 najednou naprosto pochopitelny 🙂 Nelamej nad tim zatim hul 🙂

agneska7
7. říj 2019

Já ti bohužel neporadím ale moc držím palečky aby to bylo v pořádku 😘🍀🍀🍀

bam7
7. říj 2019

Moc bych Ti přála aby to dobre dopadlo ač podle toho co čtu to moc dobre nevypadá. U mě to bohužel nedopadlo a hledala jsem informace kde de dalo... pokud by ti to pomohlo v článku Zamlkle těhotenství a čekání na samovolny potrat jsem popsala i to čekání atd. Je to náročné období, ale příroda vi co děla

jade85
7. říj 2019

@marta_kovar je mi moc líto, že tě gynekolog takhle vyděsil. Chápu, že nemohl říct, že je vše v nejlepším pořádku, ale měl vzít úvahu délku tvých cyklů a podat to tak, aby ses nehroutila a nemusela hledat rady na koníkovi. Vše už bylo řečeno, věřím, že je velká šance, že bude těhotenství v pořádku. Držím palce.

lery92
7. říj 2019

@marta_kovar Neznamená to vůbec nic v tuto chvíli .
Pokud HCG poroste , budeš více hlídaná ... Délka tvého cyklu je šílené dlouhá , plod buď ještě nestihl pořádně dorůst a nebo ( to už teď neovlivnis) hormonální nerovnováha způsobí , že se v určité své dělící fázi přestane dělit . V současné chvíli je to o cca týden menší , což nic neznamená . Správné doktorka nabrala HCG . Jeho hodnota se každých 48 hodin zdvojnásobuje ... Tudíž je nejlepší srovnat dva náběery - laboratorní hodnoty , pokud hodnota HCG nebude a) buď příliš vysoká nebo b) velmi nízká , stačí když přímo úměrně poroste

lery92
7. říj 2019

@barcachejn Jen pro Vaše info ( neberte to zle , prosím 😉) , plod v 6tt a v 9tt je téměř nerozpoznatelný -tvarově . V 6tt tam ovšem nenajdete vnitřní struktury - uvnitř plodového vejce . V 9tt by měla být jasné zřetelná akce srdeční , ale to zas tak nezáleží na tvaru plodového vejce , jako spíše záleží na velikosti (CRL)
Při velikosti plodového vejce autorky ( viz její zpráva) si myslím , že je těhotenství o hodně mladší ( tudíž bez AS)
Možnost zamlklého těhotenství se dá vyloučit jen porovnáním hodnot HCG ( viz má předchozí zpráva ) a zatím se tedy nedá ani vyloučit , ani potvrdit .

Strana
z3