Zamlklý potrat. Co to znamená, když miminko není dost velké?
@marta_kovar děloha v anteflexi, přítomno plodové vejce, bez srdeční akce, vaječníky bez patologie.
Závěr nitroděložní těhotenství, podezření na zamlklý potrat.
@moly001 Moc děkuji ale měla jsem být v 9-10 tt. Takže si myslím, že není moc naděje na to, že by vše bylo ok.
Nešpiním ani nic podobného. Cítím se naprosto v pořádku. Ale pokud nemá miminko srdíčko a plodové vejce má tvar kapky když má být prý kulatý. Tak si myslím, že je to víc než jasné. Ale moc dekuji.
@marta_kovar dle zprávy je uvedeno 6+0, kdyby to bylo začátek 7 TT, ještě by se dalo " doufat", ale 9-10 TT..to už je hodně..Ale Naděje umírá poslední!
@marta_kovar To bys měla být podle menstruace, nebo jsi měla potvrzenou ovulaci? Protože pokud máš takto dlouhé cykly, byla ovulace někdy mezi 22.-28. dnem cyklu. A pak by asi velikost těhotenství odpovídala... Nevěš ještě hlavu a počkej na výsledky odběrů. A chce to dělat opakovaně ty odběry, aby byl vidět progres.
Rika se ze stale je nadeje,ale pokud pludek odpovida 6tt tak i kdyby bylo mladsi coz byt muze tak si myslim ze ten tvar by mel byt bohuzel v tomto tydnu jiny,nejsem samozdrejme expert ani lekar, ale co vim tak v 6tt vypada pludek jinak... ale samozdrejme ze nadeje umira posledni a treba se nakonec ukaze ze nemusi byt vsechno hned spatne 🙂
@marta_kovar No, tak není ještě vůbec nic zdaleka rozhodnuto. Nezapomeň na to, že standardní lékařský cyklus má 28 dnů s ovulací 14. den cyklu. Ty jsi mohla mít ovulaci až o 14 dnů později oproti klasickému počítání, takže bys mohla být dnes opravdu teprve 6+0 cca. A to srdíčko ještě být nemusí.
@barcachejn Děkuji za radu. Čekala jsem první miminko takže nějak nevím co a jak má vypadat. Pouze jsem nějaký vycházela z toho co mi doktor řekl.
@marta_kovar Počkej na výsledky krve a za dva dny běž na další. I třeba jako samoplátce.
@sudylichozrout Děkuji za dodání naděje. Jdu ve středu. Ale mám už teď špatné tušení.
@marta_kovar Neni zac ale nedelejte ukvapene zavery opravdu jeste zkuste verit... Je fakt ze srdicko se tvori treba az do 7tt jak kdy ja ho mela videt 6-4tt takze 6tt muze byt jeste brzy uvidite 🙂 me jen prekvapil ten tvar.
Ahoj, měla jsem to samé, akorát miminko tam nebylo. Bohužel jsem musela na revizi ☹ držím pesticky, aby se miminko ukázalo ale z vlastní zkušenosti vím, ze spíš ne.
@barcachejn Chápu, mě to překvapilo celé. Doufala jsem, že bude všechno ok když se rychle vydařilo. Ale asi ne..
@petula.bir Děkuji za osobní zkušenost. Jen teď to hrozně bolí a jak se znám, tak to nepřebolí už asi nikdy.
@sudylichozrout A teď co jsem si vlastně vzpomněla tak ten cyklus před 1.8 jsem měla dlouhý asi 48 dni protože jsem 10 dni měla zpoždění ale myslím si, že to nic neznamená.
@marta_kovar Mrzi me ze i vy mate takovou prvni zkusenost :( moje byla bohuzel stejna akorat ze v deloze nebylo vubec nic videt a uz jsem byla 5tt a byla tam jen mala dutinka a v 6tt prisel samovolny potrat... a bohuzel to bylo jeste na vanoce takze hruza. Vim ze to je hrozne ale pokud je to spatne preji vam at si s tim telo poradi samo. Ale neveste hlavu po 7 mesicich jsem znovu otehotnela a uz jsem skoro ve 13tt... Neni nikdy nic ztracene.
@marta_kovar
Já to skoro psychicky nezvládla. Podržel mě manžel jinak bych byla úplně v ... brecela jsem 14.dnů v kuse. Pak jsem na to pořad myslela a obviňovala se, ze jsem udělala něco špatně. Stalo se mi to v únoru a od té doby se snažíme a zatím nic. Třeba to u tebe bude jiné a mimi se ukáže
@barcachejn Tak to vám moc gratuluji. Myslela jsem si, že jsem mladá a že bude vše ok. Ale bohužel asi ne.
@petula.bir Držím palce ať se u vás zadaří co nejdříve.
V ordinaci jsem nebrečela ale jak jsem vyšla na chodbu tak se to ihned samo spustilo a od te doby brečím stále.
@marta_kovar Dekuji. Ano rozumim i ja jsem si tohle rikala,ale holt tohle nemuzeme ovlivnit. Ale drzim palecky a urcite se brzy znovu zadari a nebo jeste lepe se ukaze ze to bude nakonec v poradku a ze se mimi jen trosku opozdilo. Kazdopadne pokud jste mlada a zdrava urcite se zadari znovu 🙂
@marta_kovar
Taky jsem to tak měla, v ordinaci jsem nebrečela ale jen co jsem vylezla z ordinace chytla jsem manžela okolo ramen a brecela snad půl hodiny - vůbec netušil co se děje
@marta_kovar Znamena to hodne. Treba to, ze se tahle delka mohla opakovat i ted. Ovulace by byla oproti lekarskemu standardu posunuta o temer tri tydny. Voila, to mas ten 6+0 najednou naprosto pochopitelny 🙂 Nelamej nad tim zatim hul 🙂
Moc bych Ti přála aby to dobre dopadlo ač podle toho co čtu to moc dobre nevypadá. U mě to bohužel nedopadlo a hledala jsem informace kde de dalo... pokud by ti to pomohlo v článku Zamlkle těhotenství a čekání na samovolny potrat jsem popsala i to čekání atd. Je to náročné období, ale příroda vi co děla
@marta_kovar je mi moc líto, že tě gynekolog takhle vyděsil. Chápu, že nemohl říct, že je vše v nejlepším pořádku, ale měl vzít úvahu délku tvých cyklů a podat to tak, aby ses nehroutila a nemusela hledat rady na koníkovi. Vše už bylo řečeno, věřím, že je velká šance, že bude těhotenství v pořádku. Držím palce.
@marta_kovar Neznamená to vůbec nic v tuto chvíli .
Pokud HCG poroste , budeš více hlídaná ... Délka tvého cyklu je šílené dlouhá , plod buď ještě nestihl pořádně dorůst a nebo ( to už teď neovlivnis) hormonální nerovnováha způsobí , že se v určité své dělící fázi přestane dělit . V současné chvíli je to o cca týden menší , což nic neznamená . Správné doktorka nabrala HCG . Jeho hodnota se každých 48 hodin zdvojnásobuje ... Tudíž je nejlepší srovnat dva náběery - laboratorní hodnoty , pokud hodnota HCG nebude a) buď příliš vysoká nebo b) velmi nízká , stačí když přímo úměrně poroste
@barcachejn Jen pro Vaše info ( neberte to zle , prosím 😉) , plod v 6tt a v 9tt je téměř nerozpoznatelný -tvarově . V 6tt tam ovšem nenajdete vnitřní struktury - uvnitř plodového vejce . V 9tt by měla být jasné zřetelná akce srdeční , ale to zas tak nezáleží na tvaru plodového vejce , jako spíše záleží na velikosti (CRL)
Při velikosti plodového vejce autorky ( viz její zpráva) si myslím , že je těhotenství o hodně mladší ( tudíž bez AS)
Možnost zamlklého těhotenství se dá vyloučit jen porovnáním hodnot HCG ( viz má předchozí zpráva ) a zatím se tedy nedá ani vyloučit , ani potvrdit .

Cykly máš dlouhé..ještě neves hlavu a počkej na dynamiku HCG. Spinis, nebo krvácis? Třeba byla ovulace později, proto je těhotenství mladší, než by melo byt...