Zamlklý potrat. Co to znamená, když miminko není dost velké?
Holky nerozumíte některá této lékařské zprávě?
Dnes jsem dozvěděla na první kontrole, že miminko není dost veliké. Jsem dost zlomená..
Děkuji za radu

@jade85 Moc vám děkuji. Ani nevíte jak moc by jsem si to přála...
Tak dnes jdu opět na krev a ve čtvrtek se dozvím výsledek. Ráda by jsem ale miminko nechala odejít přirozenou cestou a nebo by jsem velice ráda přistoupila k potratové pilulce. Doktorka mi ihned řekla, že když to dopadne špatně, že půjdu na kyretáž ale to vážně nechci pokud to není nutné. Je mi jen 20 let a vážně nechci aby se mi někdo hrabal dole a ještě takovým způsobem. Myslíte, že je potratová pilulka v mém případě vhodná?
@marta_kovar O potratové pilulce jsem četla, že se musí podat do 7 tt a že není min šetrná než revize, Jako jednou u mě musela proběhnout kyretáž a jednou to byl samovolný, tohle asi neovlívníš.
@jituli84 Já si spíš nedokážu představit, že by jsem musela čekat několik měsíců po té kyretáži. Samozřejmě by jsem byla radši kdyby to odešlo sami..
@marta_kovar Ono spíš záleží v jakem stavu to bude, klidně je možné, že začnete krvácet sama, u mě ta kyretáž musela probehnout,ležela jsem v nemocnici a brutalně jsem začala krvácet, dvě silné nemocniční vložky, celý prostěradlo, nesnesitelné bolesti, braly mě hned na sál. Ale co jsem četla tady od holek co byly na kyretáži, tak doporučení doktoru je ruzné, některej vám řekne 6 měsícu, některý tři a některý, že máte počkat po první menstruaci.Ted v dubnu se u mě nevyvíjelo těhu, byl tam pouze gestační váček a začala jsem krvácet cca v 8tt, tak bejt vámi, počkám.. PRavda po samovolném potratu jsem zase v červnu otěhotněla a zatím je vše v pořádku
@jituli84 Tak to moc gratuluji a děkuji za za váš názor a pohled. Držím vám palečky ať je všechno v pořádku.❤
@marta_kovar Děkuji, taky se modlím, aby to tentokrát už bylo v pořádku, už všeho stačilo 🙂 Vám budu držet palečky, umím si představit , čím procházíte ..
@marta_kovar já měla zamlklé těhotenství loni v listopadu, kyretáž jsem odmítla, spontánní potrat byl v 8tt. Pak jsem nechala proběhnout jednu MS a teď tu je vedle mě 11 měsíční kluk. Od té doby vím, že pozitivní těhotenský test nic neznamená
@arevb To je krásné..Já jsem se také bála, že bude něco špatně ale zároveň jsem se utišovala nízkým věkem a zdravotním stavem. Ale bohužel to asi nedopadlo a cítím se hrozně. Ale budu doufat, že se snad opět vydaří na první pokus a teď už s dobrým koncem.🙂
Tak bohužel HCG kleslo, takže je to už jasné.
Bohužel ještě nekrvácím ani nic podobného. Začala jsem pít tedy bylinkové čaje, které by měli podpořit potrat. Je mi vážně hrozně ale zároveň jsem se s tím asi trošku smířila. Dneska se vydáme k našemu rozestavěnému domečku zakopat dopis pro toho našeho andílka.
Všem děkuji za podporu 😞❤️
@marta_kovar mrzí mě vaše ztráta🙏 Bude líp.. jsem 4 týden po SP při ZT, zkuste vyčkat až se to spustí samo, já čekala 14 dní po vysazení hormonů, byla jsem po embryotransferu z IVF. Pila jsem šalvěj a Vilkakoru a mazala podbřišek Cytovital krémem. Buďte silná🍀❤️
@marta_kovar Mrzí mě to, taky jsem si tím prošla v dubnu , v cca 8tt SP a v červnu už jsem byla zase těhotná, nezoufejte a věřte, že se zase podaří 🙂
Můj pohled na věc je takový, že jsem šla raději hned na kyretáž a měla pocit, že je to jakoby vyřešeno a můžu začít znovu....prostě mi to i psychicky moc pomohlo, na SP můžete čekat taky mnoho týdnů a to já bych opravdu nedala...Ať je vám brzo dobře ať se rozhodnete jakkoliv!😊
@blbajulca Já si dám ještě na to víkend a pokud to nedopadne asi podstoupím vyvolání potratu. Té kyretáže se bojím stejně jako narkózy. Navíc v okolí není zrovna nemocnice do které by jsem na to chtěla jít.
Moc děkuji za vaši podporu. 😞
@dadavdadav Tak už jsem si všimla, že začínám krvácet. Takže díky bohu aspoň za toto. Také pijí šalvěj tak budu doufat, že budu brzo po všem a že se budem moct začít brzo snažit.
Moc mě mrzí, že i vy jste přišla o miminko. Je to hrozné a začínám chápat větu, že dítě je dar. 😓
@marta_kovar Ono kdo nezažil nepochopí a věřte, že až na testu zase najdete dvě čárky, už to nebudete brát stejně jako poprvé, aspon já jsem to tak měla ..
@jituli84 Naprosto souhlasím. Tady ta zkušenost mě změnila už teď. A změnila mi i vztah s přítelem. Díky bohu ještě k lepšímu.
Snad se brzy budu moct “radovat” z dalšího testu. Ale teď už to bude probíhat trošku jinak než do teď. 😊
@marta_kovar Musím uznat, že i náš vztah to utužilo, poznala jsem jakou velkou oporou mi přítel je a bude a doufám, že už napořád.Ta zkušenost člověka změní, pamatuju si na třetí pozitivní test ted v červnu, každej si myslel, že se snad ani netěším, ale já jen čekala a čekala, jestli se zase něco nestane, možná podvědomě, aby to posléze tolik nebolelo .
Autorka už teda ví na čem je, ale jen pro doplnění - už v první zprávě pise kapkovity tvar vejce. To není příznivé, plodovy obal už nemá ten správný tonus a může to znamenat blížící se potrat. Ja jsem ale měla zborcene vejce a další 3 týdny se nic nedělo... Ale vydržela jsem a chci tě podpořit, zkus počkat na samovolny potrat. To je to nejsetrnejsi co pro sebe můžeš udělat i s ohledem na další tehotneni. Hodně sil
@jituli84 Naprosto vás chápu ale snad už bude vše jen dobré. A vy budete mít u sebe brzo vaše vysněné miminko! ❤️
@corry21 Bohužel sama jsem nic nevěděla protože jsem byla poprvé těhotná. Paní doktorka mě asi nechtěla trápit a tak mi nic moc k tomu neřekla. Ale jelikož krvácení už začalo tak to vypadá “dobře”. Tak snad aspoň toto skončí happy endem.
Děkuji za podporu!
@marta_kovar Popravdě už v to fakt doufám.
@jituli84 Určitě to dopadne! 😊 Tak hlavně hlavu vzhůru a myslete trošku pozitivně ikdyž váš strach už také chápu.
@marta_kovar já jsem si odkrvácela, za pár dní přišla klasická menstruace v terminu, pak sme na to vlítli a vyšlo to . Říká se, že prej je dobře pohnojeno 🙂 Budu vám držet palce a nezapomente se pak ozvat , budte silní, oba 🙂
Zamlklé těhu jsou hodně časté, akorát se o tom nemluví... někde se má za to, že třeba 50 % těhu takto skončí, hned v začátku, tělo ví, co dělá, plod měl prosě nějakou "chybičku". Je fajn, když se umí i samo vyčistit a nemusí se na kyretáže a tak. Taky jsem to tak měla, asi 6-7tt. A hned další měsíc jsem otěhotněla a teď tu mám krásnou 15m holčičku 🙂 U nás to vždy šlo na první pokus, tak snad to půjde i u dalšího dítěte/dětí. Klidně na to hned skočte, jak píše Jituli84, teď je "pohnojeno" a mohlo by to jí i lépe než jindy 😉
Mrzí mě to, měla jsem to samé, v rozmezí týdne dělali tři odběry krve, HCG skoro nerostlo, UZ viděli tři různí lékaři a všichni se shodli na zamlklém těhotenství. Bylo to po IVF, hodně mě sledovali, naštěstí hned za tři měsíce po potratu jsem znovu otěhotněla. Přeji brzo vytoužené miminko.
@daasqua Děkuji za tuto hezkou zprávu. Dodává mi to aspoň nějakou naději. Také nám to šlo hned napoprvé ale bohužel to dopadlo takto. 😊 Dám si nějaký týden na “vyčištění “ a začneme se snažit nanovo!
@suromana To mě moc mrzí ale je hlavní, že to nakonec dopadlo takto dobře! 😊
Tak asi mám už celý potrat za sebou. Včera mě chytly "kontrakce". Bolest asi 10x horší než menstruační bolesti. V jednu chvíli jsem vysloveně cítila jak ze mě teče krev. Na záchodě jsem zjistila, že mám úplně durch vložku a v tom byly nějaké blanky. Pak se to takhle opakovalo ještě asi 2 hodiny a pak krvácení přestalo. Nyní krvácím jako při menstruaci a cítím se lépe. Tak budu doufat, že jsem se pročistila úplně celá.

@lery92 Moc děkuji za dodání naděje ikdyz v to nevěřím a ani radsi nechci.