Zánět plodových vaků v těhotenství. Zažila jste některá?
Chci se zeptat zda ma nekdo podobnou zkusenost pred cc 3 tydny jsem byl u sve dr ktera mi zjistila zanet nerekla jaky a dala mi tobolky zavadejici do pochvy.. dobrala jsem je ale pote jsem zacala spinit hnedou krvi a mit v noci bolesti jako kontrakce. Jela jsem 2x na pohotovost nez si mne tady nechali a zjistili ze mam nejspis zanet plodovych vaku, mam silne krvaceni cerstvou krvi, vysoke crp, a v noci jsem mela zase ty bolesti jako kontrakce.. nerekli mi nic konkretniho nez ze prognoza neni dobra. Budu muset porodit.. zazil nekdo? A jaky to melo prubeh rozbehlo se to samo? Nebo jak?
@kristina2003 nevim jestli jsem měla úplně stejnou věc, ale já jsem prodělala Intraamnialni zánět neboli zánět plodového obalu. Cca asi od 17 týdne. My jsme na to přišli včas. Začlo to špiněním a poté slabým krvácením. Byla jsem třikrát na pohotovosti. Až potřetí mi tam zjistili ještě hematom, který krvácel. Hned mi udělali odběr vody, aby zjistili zda tam zánět je. Byl v určitých hodnotách. Uz nevim přesně. Okamžitě jsem byla hospitalizovaná na antibiotika do žil. Brala jsem antibiotika dvoje. V nemocnici jsme ležela měsíc. Každý týden odběr vody. Naštěstí byl zánět sterilní ( ve vodě žádné bakterie) díky bohu 🙏 jinak by to bylo špatné. Hrozili mi předčasným porodem prakticky od toho 17 týdne. Po propuštění jsem brala antibiotika dál. Skoro celé těhotenství a docházela každý týden do rizikové poradny. Malá se nakonec narodila 38+3 a je díky bohu zdravá. Co jsem prožívala celé těhotenství bylo strašný. Ten strach, že o ni přijdu, ale zvládli jsme to. Ležela jsem v Hradci Králové. Tak jsou na to kapacity a děkuji jim za všechno.
@kristina2003 ještě jsem zapomněla, že díky těm antibiotikám ty hodnoty nestoupali, takže to bylo dobře. V nemocnici mě dost tvrdlo břicho, ale když jsem pak byla doma tak to přešlo. Ještě jsem pak do konce těhotenství brala utrogestan. Ten napomáhá aby se mi nezkracoval čípek.

Já vím, že komunikace v nemocnici je občas náročná a že člověk se ze stresu zapomene na něco zeptat, ale ptej se na to svých ošetřujících lékařů.
Nauč se věty, prosím podrobnější informace, prosím rozveďte to, prosím, vysvětlete mi více můj stav. Potřebuji vědět pravdu, co mě čeká, co se mnou děje, i když je to negativní.