Zánět pochvy v těhotenství?
Ahoj holky,
jsem v 15. týdnu druhého těhu a zvažuji, zda jít k lékaři nebo počkat do další kontroly, která je za týden a půl.
Jde o to, že jsme s manželem měli dva dny po sobě sex o něco delší než na který je má pipka zvyklá 😀 Hned po sexu mě začala pipina svědit. Výtok zvětšený, ale to mám celé těhotenství. Teď nevím, jestli jde jen o to, že je více „podrážděná“, když to bylo delší než obvykle nebo se může jednat o zánět.
Prosím vás o vaše názory… 🙂
Myslím že může. Ale nechci něco do sebe cpát, když to může být třeba jen podráždění...
Zkusím se na to zeptat, jestli je to bez předpisu.
Holky a nevíte, jak se projevuje podráždění od sexu? Pokud je to z toho, za jak dlouho by to mělo přejít?
@tammm Tak jsem včera šla k lékaři. Samozřejmě - kvasinková infekce, předepsal mi Dafnegin - kuličky i krém na mazání zvenku, mělo to být nějaké nové balení, ale v lékarně mi dali jen kuličky, takže jsem bez krému, který bych i potřebovala, jelikož mám zarudlé i okolí třísel. Bohužel do města už nemám cestu, tak jsem to včera mázla Imazolem, nic lepšího doma nemám. A pokud to nebude lepší, zajdu dnes do místní lékárny se zeptat na ten Canesten. 🙂
@kajos12 imazol má stejné složení jako canesten, taky jsem ho používala místo canestenu 😉 a infekce nepodceňujte... Dcera je kvůli infekci narozená ve 26tt. Teď si na to dám větší pozor.
@verunka_korunka Teeeda, opravdu? Já všude vyčetla, že kvasinková infekci dítě neohrožuje - teda pokud to není již pokročilé stádium a není napadnutý děložní čípek... Tak proto jsem byla celkem klidná...
@kajos12 Já bych si radši došla. Nemusí to nic být, já jsem měla obě těhotenství výtok ,,jak z kohoutku´´ 😀 Ale pro jistotu...
@kajos12 bohužel u předčasných porodu většinou nezjistí příčinu zánětu. Ani u mě to nezjistili a to jsem byla jedna z mála, které odebrali na rozbor plodovou vodu. Stejně to nezjistili, na běžné bakterie a viry to bylo negativní. Primář mi řekl ze to mohlo byt z čehokoli, klidně z průjmu... Takže zpětné jsem si uvědomila, že vytok byl, že mě to občas svedilo, že jsem měla křeče v břiše, teď už vím že ty pozdější byly podobné kontrakcim... Dokonce tipuji i kdy odešla hlenova zátka... Teď už si na to vše dam pozor... Plus navíc se snažím jinak utirat na wc a používat bidet... Víc udělat nemohu... A větu ze výtoky, svědění a bolest podbřišku je v těhotenství normální, nesnáším, není to pravda!!!! Teda aspoň u mě ne.
Ale ty se přeléčíš a bude to ok 😉 já totiž nikdy žádné problémy neměla, tak jsem nevěděla co ještě je ok a co už ne...
Holky, myslíte, že můžu ten Imazol mazat i jako by pysky zevnitř? Dnes to zarudlo a nateklo i na nich. Už se nemůžu dočkat, až si večer dám zase globuli, to svědění je nesnesitelné.
@verunka_korunka, @yvik123 Holky, za jak dlouho by mělo svědění přejít podle vašich zkušeností? Nejhorší je to, když mám spodní prádlo a třeba tepláky nebo něco a hodně se hýbu. Snažím se hodně chodit na ostro, ale dnes přijede švagr, který s námi bydlí a to už nahá opravdu chodit nebudu. 😀
Dnes v noci jsem vzala čtvrtou globuli a za celou dobu léčby ústup svědění mírný, ale na to, že by se to mělo do tří dnů zahojit, tak do toho je daleko...
Do včerejška jsem mazala Imazolem - ta místa, která mě svědila a měla jsem je zarudlá - tj. i část stehen. Jenže včera večer jsem přišla na to, že se mi na stehnech začala oloupávat kůže, takže jsem začala mazat obyčejným Bepanthenem, aby se to zacelilo. A další problém nastal po vykonání velké potřeby - kdy mi nejspíš z hráze, kde je kůže taky zarudlá, vzniká nějaká trhlinka a trošičku teče krev... K tomu je pipka stejně zarudlá, jak před léčbou. Večer mi to dokonce připadá horší...
Je jasné, že když po dobrání 6 globule nebudu ok, půjdu k lékaři. Jen mi jde o tu trhlinku - může s tím být problém u porodu? U prvního těhu jsem před porodem používala Aniball, samotný porod byl pak raz dva, malá šla sama, vůbec jsem netlačila, potrhání nebo nástřih žádný, prostě jak kdybych nerodila a moc bych si přála, abych tak nádherný porod měla i při druhém dítku, jen mám teď strach, aby ta hráz byla opravdu OK....
@kajos12 Většinou s tím mám problémy pár dní...někdy týden i dýl než to úplně přejde. To už pak musim k doktorce a většinou mě přeléčila práškama. Teď sem to měla v těhotenství taky, ale pár dní jsem mazala Canestenem a byl klid. A s tou hrází se mi to stává když sem takhle podrážděná, ta kůže je podrážděná a sušší než normálně.Já bych zkusila vyměnit ten Imazol za Canesten. Ten Imazol vysušuje a proto se ta kůže loupe. Canesten je mastnější.
Zatím dvakrát to přešlo cca po 6-7 dnech léčby tabletami plus masti, já měla imazol. Nevysušil... Takže netuším... Asi bych pokud nenajdeš lékárnu volila imazol myslím 2-3x denně a mezi tím dávat bepanthen.
A ta trhlinka. Mam je dost často, jak vepředu tak u konečníku... V podstatě o nic nejde, chce to čas a sucho. Určitě jestli se bojíš zahojeni, tak nic nezkazí hema gel, měla jsem ho doporučen i od proktologa
na trhlinky u konečníku, že prý se to lépe a rychleji zahojí.

Canesten nemůże těhu?