Zelený zákal-jak si poradit v těhotenství a během kojení?

hedicek
9. únor 2015

Ráda bych dala dohromady nějaké zkušenosti maminek s touto nemocí během těhotenství. Především těch, které mají zelený zákal diagnostikovaný a užívají na něj léky. Jaké léky Vám předepisoval Váš oční lékař v těhotenství (kapky, prášky) a jaké jste mohly užívat během kojení, aby nehrozilo poškození miminka?
Děkuji všem za rady,
Hedíček

nyna87
9. únor 2015

Ahojky,segra ma vysoky nitroocni tlak a ma jit na laser,kapani ji zakazali.Je to neco jinyho,ale poradi ti a vse bude v poradku 🙂 Urcite se porad s ocarem,co s tim,nejak to jde urcite udelat.Me treba taky rozkapavaly pred tydnem,ale jen 2x a ne 4x jak je bezne.

nov777
9. únor 2015

Moje mamka jde na operaci sedeho zakalu tento mesic. Pokud jeste nejsi tehotna, tak bych zvazila tuhle moznost. Prober to s doktorem. Neznam nikoho, kdo by to resil v tehu.

diamanta
9. únor 2015

nov777 jenže on je rozdíl zelený a šedý....

michaels
8. kvě 2015

Mě diagnostikovali zelený zákal už ve 12 letech. Během těhotenství jsem používala stejné kapky jako předním a i po porodu. Radila jsem se se svojí oční lékařkou, která se tomu více věnovala a žádný problém jsem s tím neměla. Nyní užívám pořád kapky Unilat. A zatím se mi to ani nezhoršilo již od té doby, co mi ho diagnostikovali tak mám pořád stejný nález. Jen nevím zda ho má syn po mě nebo ne. K očnímu lékaři teprve půjde mezi druhým a třetím rokem říkala dětská doktorka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru