icon

Zkracování děložního čípku ve třetím trimestru. Co dělat?

6. črc 2025

Dobrý den,
Na poslední kontrole sem se dozvěděla že se mi za 2 týdny zkrátil čípek z 38mm na 30mm. Nyní jsem ve 30+1tt.
Na další prohlídku jdu za další 2 týdny do rizikové poradny a bojím se aby zkracování nepokračovalo takhle rychle i dál. Před třemi týdny sem měla čípek dlouhý 41mm za další týden to bylo 38mm a teď při poslední kontrole po 14 dnech to spadlo na 30mm, třeba to nic není ale přijde mi ten pokles za tak krátkou dobu hrozně velký. Prý je hraniční 25mm takže mám být klidná ale jde mi spíš o tu rychlost jakou se to snižuje ta mě děsí.
Měla ste to některá?

1pomnenka
7. črc 2025

To neznamená, že porodíš předčasně. Byla bych v klidu.

squezy
7. črc 2025

Byt tebou,tak vice odpocivam,pokud je to možné. Mě s dvojčaty hospitalizovali v 32tt,kdy cipek byl 0,8mm. O tyden pozdeji se zkratil asi na 0,6mm,ale mesic jsem v nemocnici ještě držela. Rodila jsem v 36+1,ale ještě bych asi vydržela,ale cekala jsem jednovaječná dvojčata a ta se v 36tt rodi nejpozději. Ale to ležení a nic nedělání v nemocnici mi určitě pomohlo je donosit tak dlouho.

maruskapt
7. črc 2025

Určitě to bude dobré kdyby to bylo hraniční tak by tě varovali. Tet je důležité být v klidu a nestresovat se zbytečně.