icon

Zkušenosti s hematomem v těhotenství. Jak zvládnout silné bolesti?

veru1820
4. bře 2023

Ahoj dámy, prosím o vaši zkušenost- měly jste bolesti s hematomem?
Jsem v 7TT.
5tt jsem začala krvácet a odjela na pohotovost, hematom 4x1,4 cm, GS v pořádku, krvácení během hodiny přestalo. Pak KO u GYN v 6tt, hematom o trochu menší, plod měl srdíčko a odpovídal.
Beru Utrogestan 2-0-2 vaginálně a ascorutin 2-2-2, klidový režim- poctivě se šetřím, od té doby jsem nekrvácela ani jednou.
Posledních pár dní mě ale bolí břicho, a dnes je to tedy vážně extrém.
Jsem zvyklá na silné MS bolesti každý měsíc a nejsem žádné "párátko", takže mě jentak něco nevykolejí, ale tahle bolest je vážně celkem masakr, a samozřejmě strach o malé to ještě umocňuje.
Přečetla jsem si snad všechny diskuze v ČR i zahraničí, ale nikdo o tak silné bolesti bez krvácení nepsal, a MUDr se se mnou moc nebaví, sotva malého měřila a říká, že je to 50/50 a že mám ležet. Nevzala mi ani krev a objednala mě na KO za dva týdny..
Máte prosím zkušenost?

Strana
z2
janccaaa
5. bře 2023

@veru1820 jojo, bylo to hrozný, hlavně ten porod/potrat... Taky rok trvalo, nez jsme se začali snažit znovu .. Tak snad to bude brzy 🌈😇❤️🍀.. Dekuju!!! Tobě taky, šetři se a drzim palce 😉🍀🍀🍀

moonulka
5. bře 2023

@veru1820 ani nevím, jestli jsem ten rozměr věděla... Ale na první kontrole se doktorka moc nadějeplně netvářila. V 8tt už byl pryč.

veru1820
autor
5. bře 2023

@janccaaa tak ti moc moc držím palce! ❤️🍀 dám vědět, jak mi to dopadlo.

veru1820
autor
5. bře 2023

@moonulka mě vše taky řekli až na dotaz.. ta nejistota je hrozná. Hlavně že ti to dobře dopadlo 🙏

veru1820
autor
6. bře 2023

Tak jsem prisla z UTZ, mimi krasne roste a odpovida, zaciname 8 TT. Hematom je tam stale, beze zmeny.. uvidim v pondeli na dalsi KO. Dr rekla ze bolesti opravdu asi budou z roustouci delohy 🙏🏻🍀

verka86
6. bře 2023

@veru1820 krásná zpráva 🥰 přeju moc moc moc štěstí 🍀🍀🍀

janccaaa
7. bře 2023

@veru1820 ❤️❤️❤️

helen_h
7. bře 2023

@veru1820 no a pak ty bolesti tedy ustoupily??
Kamarádce se v těhotenství stalo, že měla během dne stupňující se bolesti na straně podbřišku, pak už prochodila celou noc (nešlo spát), fakt síla, tak nad ránem vyrazili do nemocnice: a byl to zauzlovaný vaječník. Proste se v tom břiše nějak protočil a škrtil se. Musela ihned na operační zákrok, přijeli jen tak tak. Ale to opravdu byly bolesti stupňující se, asi jako u slepáku.
(V těhotenství se to prý moc často nestává, ale jinak se to bohužel někdy stát může. Člověka by taková věc ani nepadla...)

veru1820
autor
8. bře 2023

@helen_h tyjo, to jsem ani nevedela ze se muze stat😳 to ja je mela tak silne pouze ten den zalozeni prispevku, od te doby zas uz jen po namaze nebo vecer, ale nestupnuji se.
Tak snad je kamoska ok a uz se ji to nestane 🙏🏻je to hnus

Strana
z2