Zuby, zuby, zuby. Jaký postup asi zubařka zvolí?

2. zář 2021

Maminky,jsem dneska 8+4tt a od včerejšího dne mi silně cuká v levé přední jedničce. Je to dost nepříjemné a chvílemi bolestivé.
U tohoto zubu mi mají být v říjnu čištěné kanálky. Jaký postup asi zubařka zvolí? Dá nejdříve umrtvující vložku a nechá zub odumřít? Nebo bude rovnou čistit kanálky? Může mi vůbec udělat rentgen ? Děkuji za odpověď

marketanovakova14
2. zář 2021

Ahoj, umrtvující vložku je lepší dnes již nepoužívat, pokud nejde o nouzovku. Rentgen by si udělat zubařka měla, ale viděla dobře kanálek. V těhotenství to není při použití ochraných prostředků problém, radiační zátěž je u takového malého snímku minimální. Zub je potřeba otevřít, dobře vyčistit a správně zaplnit kanálek a udělat plombu, nejlépe vše v jedné návštěvě. A určitě ne na pojišťovnu, ta dobré ošetření kanálků nehradí.
Ale pokud ti v zubu cuká nebo tepe a zhoršuje se to hlavně vleže a v noci, tak bych do října nečekala a hned ji volala, protože se to bude jej zhoršovat a léky od bolesti teď až tak moc nemůžeš a navíc na zánět už pak ani nezabírají.

autor
2. zář 2021

@marketanovakova14 už jsem ji psala smsku a ráno budu hned volat. Dala jsem si alespoň panadol abych se vyspala. Je to soukromá ordinace a ceny za zákroky jsou tam rakety,ale trápit se do října nebudu. Moc děkuji za odpověď.

barmil
2. zář 2021

Ja za tohle dala 9000, byla jsem 33tt a normálně me vzali hned ten den. Zub umrtvili, odvrtali, vycistili, dali dočasnou plombu a po porodu pak po 6ti nedělí rentgen, vyčištění kanalku, jejich vyplnění, pak kontrola rentgenem a uzavření zubu. Byla to 6tka a ani porod nebolel tak, jako ten zanet

owl_ice
2. zář 2021

@marketanovakova14 Přesně tak, a hlavně čím dál to necháš zajít, tím spíš, ti pak při čištění kanálků nezabere injekce, a pak čištění kanálků pekelně, bolí, mám to párkrát za sebou, jelikož mám špatný zuby, a je to fakt hnus .. takže, taky doporučuju nečekat.

pampeliska1313
2. zář 2021

Mně třeba nechtěla zubařka udělat v těhotenství rentgen nechtěla, ale teda nešlo o nic akutního. Jinak, pokud má zubařka kvalitní umrtvovák, fakt nic nevíte. Sama mám ze zubařů hrůzu a před každou návštěvou i ve třiceti ronim preventivně slzy.:D ale čištění a dostavba zubu úplně v klidu, nevěděla sem nic. Nechodím teda k češce, ale říkala mi, že spousta českých zubařů má český produkty a že tam to umrtvení je asi na 80%, že to pak je cítit třeba ke konci, že tak dlouho nevydrží.Ale věřím, že to bude v poho, hlavně to nepodcenit, jakmile se zánět rozšíří, je to průser.🙂 A teda vyšlo mě to bez korunky na dvanáct tisíc. Ale ten zub byl vážně v háji, dokud sem mohla kousat, nešla sem a pak, když už sem nemohla, tejden sem byla jen na vařených bramborách a kaších..:D

autor
3. zář 2021

@owl_ice jsem objednaná na 15h dneska ,jen sestra říkala že neví jaký bude postup ,že rentgen mi určitě dělat nebudou .. tak jsem zvědavá co mě vlastně čeká 🤔

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru