Lactobacillus bulgaricus

Lactobacillus bulgaricus je jediné probiotikum5 pojmenované podle národu a geografické oblasti. Lactobacillus bulgaricus má rostlinný původ a je izolováno pouze ze zelených rostlin žijících na území Bulharska. V ostatních regionech světa Lactobacillus bulgaricus začne samovolně mutovat a zastavuje svou reprodukci.

Historie

Známý ruský vědec Ilja Mečnikov - jeden ze zakladatelů moderní imunologie a držitel Nobelovy ceny - spojil dlouhověkost bulharských lidí s konzumací jogurtu. V daném období tvořily až 4% celkové populace Bulharů lidé, kteří se dožívali více než 100 let. Stejně uvádí, že u těchto lidí se zřídka objevuje rakovina a celkový počet nemocných lidí je velmi nízký.

Podle Mečnikova je stárnutí výsledkem střevních hnilobných procesů, které produkují toxické látky ve střevech a intoxikujú tak lidský organismus. K zabránění hnilobných procesů doporučoval konzumaci jogurtů a jiných výrobků s kyselinou mléčnou. Jako příklad takové správné životosprávy uvádí Bulhary, jejichž strava je takto obohacena každý den.

V roce 1905 bulharský fyzik Dr. Stamen Grigorov objevil Lactobacillus Bulgaricus ve všech bulharských mléčných produktech.

Účinek Lactobacillus bulgaricus

Ve srovnání s jinými laktobacily, Lactobacillus bulgaricus produkuje D minus (-) mléčnou kyselinu, která má silné proti mikrobům, proti rakovinné, anti arteriosklerotické, anti alergické a antioxidačné účinky. Lactobacillus bulgaricus se rozmnožuje v symbióze s druhým rostlinným probiotikem, s buňkami Streptococcus thermophilus.

Jejich společný vývoj vede v přirozené podpoře a intenzifikaci jejich pozitivních efektů. Pokud se požívá orálně, rostlinné probiotika Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus urychlují růst buněk Lactobacillus acidophilus, který se přirozeně nachází v lidském těle. Lactobacillus Acidophilus se velmi těžko rozmnožuje samostatně, jeho buňky snadno odumírají a nedosahují tak množství potřebné pro člověka. Symbióza jako je tato se také odehrává mezi přírodními probiotiky a bifidobakteriemi. Požívány spolu se stravou nebo ve stravě s pomocí laktobacilů se následně rozmnožují v těle, a tak dosahují počet dostatečně vysoký pro lidský organismus.

Použití

Produkty s obsahem Lactobacillus bulgaricus

Kapky, prášky, suspenze, nápoje s Lactobacillus bulgaricus

  • Bio-Kult Infante (Topnatur s. R. O.)
  • Lepicol (Topnatur s. R. O.)
  • Produkty z řady Biomilk (Daflorn)
  • Produkty z řady Laktera + (Daflorn)

Kapsle, tablety, žvýkací tablety s Lactobacillus bulgaricus

  • Bio-Kult (Topnatur s. R. O.)
  • CANDI Stop (ASP Czech)
  • Lactoflor (S & D Pharma)
  • Produkty z řady Biomilk (Daflorn)
  • Produkty z řady Laktera (Daflorn)
  • Produkty z řady Laktera + (Daflorn)
  • Produkty z řady Magic Power (Daflorn)

Jiné produkty s Lactobacillus bulgaricus

  • Startovací kultury na výrobu bulharského jogurtu
  • Probiotické masky na obličej
  • Probiotická mýdla
  • Kosmetika
  • Vaginální čípky a výplachy

Související články

Více o Lactobacillus bulgaricus na modrykonik.cz

Použité zdroje

  1. https://bulgaricus.sk/
  2. http://prezdravie.sk/
  3. http://www.bacillusbulgaricus.com/lactobacillus-bulgaricus
  4. https://www.adc.sk/
Pomohl ti tento článek?
 / Ne

Zkušenosti Lactobacillus bulgaricus

Máš zkušenost Lactobacillus bulgaricus?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost