Počkej chvilku, chviličku, uhnětu tě, rohlíčku, uhnětu tě, upeču tě, máma už si dělá chutě, upeču tě pomaloučku, pan na tebe, rohlíčku, budu sypat sladkou moučku, počkej chvilku, chviličku!
Náměstí jsou svátečně vyzdobená a vévodí jim vánoční stromy, které jsou poseté desítkami baněk, svíček a prskavek. V ulicích svítí světýlka, výlohy se blyští, září a lákají k nakouknutí. Na náměstí stojí vánoční trhy, z nichž se line vůně svařeného vína a pečených kaštanů.
První adventní neděle je znamením, že Štědrý den je už za dveřmi a mělo by se začít s vánočními přípravami. Maminky už začínají přemýšlet, jak nazdobí ten a ten stromek, jaký vyberou věnec na dveře, jestli budou dávat girlandu na zábradlí a kolik napečou druhů cukroví. Tatínkové přemítají, kde koupí kapra a kde stromeček. A děti přemýšlí, co jim letos nechá Ježíšek pod stromečkem.
Ano, je tady jedna z nejkrásnějších částí v roce, Vánoce. A jaké by to byly Vánoce bez vánočního cukroví? Dnes pečete se mnou a Emičkou.
Poznamenejte si:
Postup přípravy:
Šlehačkovým cukrovím přispíváme do naší letošní akce #vanoce_s_ambasadorkami
Ještě se můžete těšit na 10 dní inspirace a soutěží. Nezapomeňte bedlivě sledovat naše blogy, protože to opravdu bude stát za to.
A co říci na závěr? Mějte krásný, klidný a pohodový advent. Věřte, že to půjde i bez perfektního úklidu, bez 15ti druhů cukroví, bez x nedůležitých věci. Raději buďte spolu, sedněte si a zastavte se. Vnímejte tu krásu a atmosféru okolo. Jednoduše, užívejte si tyhle kouzelné dny a mějte se rádi.
Všem překrásný vánoční čas!
Iva, Emička a #vileda
recept si pisu, super ❤️
Tenhle recept znam 😊 s mamkou jsme ho take pekli 😊😊
Dělala jsem předevčírem a i mě se povedl a to jsem úplně antitalent na pečení 😂
Emicka je tak pekna a sikovna holcicka. Dekujeme za recept, taky se na nej s Maruskou chystame...
To je snad nejjednodušší recept na cukroví. To ho budu muset taky zkusit😊😊😊 super
Já dělám 3 a 1/3 polo mouky, tuk Iva rozpuštěný (to by v tvém případě byl trochu kanibalismus, uznávám 😀), šlehačka. trochu citronové kůry...a obaluju jen v moučkovém cukru... a peču 5 min / 180°C .... A velmi důležitá věc (ať už je jakýkoliv recept) - neotvírat troubu po dobu pečení, cukroví by "spadlo".
Děkujeme za recept. Recept vypadá docela jednoduše 😅 tak to bych mohla zvládnout i já 😊
S těma prťatama má to pečení hned úplně jiný šmrnc... 🙂
@krtikkrtovaty Myslíš bordelový šmrnc? 😀
@sarihy Jo tak nějak. 😀 Jen jsem nevěděla jak to vhodně napsat! 😀
Moc vám to sluší 🙂
To jsme pravidelně pekli na Vánoce s dětmi táborovými. U nás doma o něj moc nikdo nestojí, protože tam není marmeláda 🙈 ale když někde na návštěvě je, tak si ráda vezmu...
Moc děkuji za recept.. Mimochodem, moc vám to sluší holky... 💖
Miluju šlehačkové cukroví.....a mooooc vám to holky sluší❄
tak já tohle cukroví prostě neznám 😲 jak to chutná??? A obalení v cukru je asi nutné, že? Já totiž třeba rohlíčky v cukru zásadně neobaluju, nesnáším to 😀
tohle slehackovy cukrovi se dela samo, vid? 🙂
Zítra ho jdu zaslat. Vždy jsem dělala vinovi a tak udělám změnu. Dekuji
Vecer budu delat rohlicky. Obaluje se to ve stejnym tak urcite vyzkousim. Dekuji!
Holky jste kočky 😍
Holky, prosím, a jak dlouho vydrží šlehačkové cukroví uskladněné? Když upeču teď, vydrží do Vánoc (samozřejmě za podmínky, že mi to ti mí výtečníci nesežerou)?
Jee to musim vyzkouset..dekuji..
Receptik znam,mam ho od moji babicky. Peceme ho kazde Vanoce,syn to zboznuje
Kočky -modelky!!!!!!👍
Krásný článek, krásný recept, přihodím do seznamu a hlavně úžasné krásné holky na fotce!!!!
Určitě upeču. A moc vám to sluší!
Určitě vyzkoušíme, díky za recept a přeji krásné Vánoce 🎄☃️
Už mám hotové těsto a jdeme vykrajovat. Prosím o info, jak dlouho cukroví vydrží - zda se musí sníst do pár dnů, nebo jej lze uložit do krabice a schovat na vánoce. Díky.
@mexka Klidně schovej na Vánoce, vydrží 🙂
@ivakalinova Tak uz jsou v krabici,dekuji za recept:-* Byly toho 4plechy.
Dělám podobné cukroví, ale z bílého vína (mouka, máslo, víno, žloutek a upečené obalit v cukru). Miluju ho hlavně proto, že když už otevřu tu láhev vína, tak se musí dopít! 😂
Jee, my ho akorát včera pekli s Tonikem...a obalovani s mouckovym cukrem jsme vytunili, když jsme tam přidali najemno nastrouhané vlašské ořechy. Akorát holky problém spíše estetický - udělaly se nám při pečení jakoby bubliny a některé i popraskaly,tak to není moc vzhledne. Nevíte někdo, čím to je?
@angelyn neotevřela jsi troubu při pečení?
Recept zni jednoduse a vyborne , urcite vyzkousim. Diky 😊
Můžete ni prosim poradit s tim skladováním? Krabice papirova nebo plastova? A papírové ubrousky nebo nebo potravinarska fólie? A komora kde je cca 10-15 stupňů bude OK?
A budou jeste nejake super jednoduché recepty? 🙂
Děkuji
A je dobre i pozdeji? Ja byla treba nadsena z vinneho cukrovi. Miluju vsechno obalovane v cukru. ... ale to vinne bylo nejlepsi cerstve a pak uz vlastne nic moc 🤔
@ivakalinova nee, ale neměla jsem tolik hladké mouky, tak jsem dosypala polohrubou, tak třeba jestli to nebude tim...
@mmm12345 moje babička vždycky říkala, nejlepší je v papírové krabici a dát alobal, sáček, ubrousek, cukroví, ubrousek, sáček.
A ideálně skladovat na trošku vlhčím místě. 10-15 stupňů je OK 🙂
@dzogobela podle mě je opravdu dobré i později. Hlavně neskladovat v plastu 🙂
@angelyn to by klidně mohlo být tím. V receptu mám vyloženě napsáno, hlavně nezaměňovat mouky 🙂
Asi blbý dotaz. Šlehačkou je myšlena smetana ke šlehání a leje se tam nevyšlehaná? Jsem pečením nepolíbená 😉
@petaov jojo, šlehačka je smetana ke šlehání, hlavně ať má 33 procent a lije se tam normálně tekutá 🙂
@ivakalinova tak budem dělat druhý pokus, stejně už je teď 3/4 snezeno :D snad už budou vyladeny i vzhledově
Mňam Děkujeme za Bájo recept a krásné fotky hned z nás naladili na další pečení My už máme vanilkové rohlíčky a perníčky a těsto na linecké v troubě tak přidáváme další dobrůtku obalovanou cukru
dekuji za inspiraci,muze se pect uz ted?to je asi na dva plechy ze?
@ivakalinova teeda tolik vrstev?a mate vyzkouseno?
@emmanessa recept jsem měla na šest plechů🙂
Super recept, děkuji že jsi se podělila. Dneska jsme s dětmi pekli. Je to výborné. Už to mám v receptníčku.
Holky,moc mě těší, že se vám líbí. Jako oceňuji kromě chuti i tu jednoduchost. Dá se to zvládnout s dětmi a je to defacto hned 🙂
já moc děkuji @ivakalinova za recept. Těsto jsem dnes zadělala a odpočívá v lednici (snad jsem neudělala chybu a nemělo se hned zpracovat...). Kdybys měla i jiný superjednoduchý recept, tak za něj budu ráda. Doteď jsem dělala jen perníčky a linecký...
@ivakalinova mám blbý dotaz. Šlehačku 200ml nebo 250ml? Mám v lednici obě tak nevím jakou tam dát.
@linethe já použila tu 250 ml 🙂
@ivakalinova děkuju🙂
tak slehackove hotovo 👍...mela jsem nachystany stejny recept jako pises a hledala sem si ho napopud, ze to uz par let dela moje mamka a je luxusni, jen mi pak rikala ze ma trochu slozitejsi recept (vic ingredienci) no ale zkusila sem tehle jednoduchy, tak uvidime jak budou chutove az se trochu rozlezi😊
@ivakalinova tak tedy děkuji😀
Započala jsem pečení tímto cukrovím a kromě názvu šlehačkové bych ho nazvala i žravým😀😊🤩
Kam se na něj hrabou vanilkové rohlíčky.
Těsto je křehké, měkké, ani jedno se mi nezlomilo a z těsta jsem otočila asi 3.5 plechu 😊
Díky😊
@denny27 to mám radost ❤️
Dnes upeceno. A teda pekne zrave. Diky za recept
Hotovo 😊
@eldoradoh krásné ❤️
@ivakalinova Půjde to i s tučnější šlehačkou, nebo se musí přesně dodržet recept? Díky
@petaov klidně i se 40%, toho bych se nebála 🙂
Holky, je to dost sladké, když v tom není žádný cukr? 😁
Články od Ambasadorek miluju
@monikastelinka ❤️
Dobrý den. Mám otázku. Když udělám těsto vydrží nějakou dobu v lednici? Myslím tím třeba 2 dny.
@linda2341 úplně v pohodě vydrží 🙂
Ivčo, necháváš těsto uležet? 🙄
Začni psát komentář...
Holky,vám to táák sluší. Ivo, děkujeme za recept na cukroví.