ivakalinova
3. pro 2019
4290 

Šlehačkové cukroví - letos pečeme s dětmi

Počkej chvilku, chviličku, uhnětu tě, rohlíčku, uhnětu tě, upeču tě, máma už si dělá chutě, upeču tě pomaloučku, pan na tebe, rohlíčku, budu sypat sladkou moučku, počkej chvilku, chviličku!

Náměstí jsou svátečně vyzdobená a vévodí jim vánoční stromy, které jsou poseté desítkami baněk, svíček a prskavek. V ulicích svítí světýlka, výlohy se blyští, září a lákají k nakouknutí. Na náměstí stojí vánoční trhy, z nichž se line vůně svařeného vína a pečených kaštanů.

První adventní neděle je znamením, že Štědrý den je už za dveřmi a mělo by se začít s vánočními přípravami. Maminky už začínají přemýšlet, jak nazdobí ten a ten stromek, jaký vyberou věnec na dveře, jestli budou dávat girlandu na zábradlí a kolik napečou druhů cukroví. Tatínkové přemítají, kde koupí kapra a kde stromeček. A děti přemýšlí, co jim letos nechá Ježíšek pod stromečkem.

Ano, je tady jedna z nejkrásnějších částí v roce, Vánoce. A jaké by to byly Vánoce bez vánočního cukroví? Dnes pečete se mnou a Emičkou.

Poznamenejte si:

  • 45 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 1 šlehačka (33 procent)
  • moučkový cukr a vanilkový na obalení

Postup přípravy:

  1. Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto (jde to opravdu velmi dobře). Šlehačku vyndejte z lednice až těsně před použitím.
  2. Vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě na cca 210°C, zhruba 8-10 minut. Práce s těstem je luxusní, jde to opravdu velmi jednoduše.
  3. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru
  4. Všechno to hezky sníme, protože je to opravdu vynikající a hlavně jednoduché.

Šlehačkovým cukrovím přispíváme do naší letošní akce #vanoce_s_ambasadorkami  

Ještě se můžete těšit na 10 dní inspirace a soutěží. Nezapomeňte bedlivě sledovat naše blogy, protože to opravdu bude stát za to.

A co říci na závěr? Mějte krásný, klidný a pohodový advent. Věřte, že to půjde i bez perfektního úklidu, bez 15ti druhů cukroví, bez x nedůležitých věci. Raději buďte spolu, sedněte si a zastavte se. Vnímejte tu krásu a atmosféru okolo. Jednoduše, užívejte si tyhle kouzelné dny a mějte se rádi.

Všem překrásný vánoční čas!

Iva, Emička a #vileda

Holky,vám to táák sluší. Ivo, děkujeme za recept na cukroví.

3. pro 2019

recept si pisu, super ❤️

3. pro 2019

Tenhle recept znam 😊 s mamkou jsme ho take pekli 😊😊

3. pro 2019

Dělala jsem předevčírem a i mě se povedl a to jsem úplně antitalent na pečení 😂

3. pro 2019

Emicka je tak pekna a sikovna holcicka. Dekujeme za recept, taky se na nej s Maruskou chystame...

3. pro 2019

To je snad nejjednodušší recept na cukroví. To ho budu muset taky zkusit😊😊😊 super

3. pro 2019

Já dělám 3 a 1/3 polo mouky, tuk Iva rozpuštěný (to by v tvém případě byl trochu kanibalismus, uznávám 😀), šlehačka. trochu citronové kůry...a obaluju jen v moučkovém cukru... a peču 5 min / 180°C .... A velmi důležitá věc (ať už je jakýkoliv recept) - neotvírat troubu po dobu pečení, cukroví by "spadlo".

3. pro 2019

Děkujeme za recept. Recept vypadá docela jednoduše 😅 tak to bych mohla zvládnout i já 😊

3. pro 2019

S těma prťatama má to pečení hned úplně jiný šmrnc... 🙂

3. pro 2019

@krtikkrtovaty Myslíš bordelový šmrnc? 😀

3. pro 2019

@sarihy Jo tak nějak. 😀 Jen jsem nevěděla jak to vhodně napsat! 😀

3. pro 2019

Moc vám to sluší 🙂

3. pro 2019

To jsme pravidelně pekli na Vánoce s dětmi táborovými. U nás doma o něj moc nikdo nestojí, protože tam není marmeláda 🙈 ale když někde na návštěvě je, tak si ráda vezmu...

3. pro 2019

Moc děkuji za recept.. Mimochodem, moc vám to sluší holky... 💖

3. pro 2019

Miluju šlehačkové cukroví.....a mooooc vám to holky sluší❄

3. pro 2019

tak já tohle cukroví prostě neznám 😲 jak to chutná??? A obalení v cukru je asi nutné, že? Já totiž třeba rohlíčky v cukru zásadně neobaluju, nesnáším to 😀

3. pro 2019

tohle slehackovy cukrovi se dela samo, vid? 🙂

3. pro 2019

@koncita jo jo, musi se to obalovat, protoze do testa se cukr nedava, ale je to fakt luxusni😉

3. pro 2019

@nadja73 asi na to peču 😀 já obecně úplně nesnáším pocukrovaný věci, nikdy nic necukruju, buchty, vánočku, bábovku.....ale zaujalo mě, jak je to jednoduchý 😀

3. pro 2019

Zítra ho jdu zaslat. Vždy jsem dělala vinovi a tak udělám změnu. Dekuji

3. pro 2019

Vecer budu delat rohlicky. Obaluje se to ve stejnym tak urcite vyzkousim. Dekuji!

3. pro 2019

@koncita js se na nej taky chystam poprvy a spis prisladim testo a poleju to polevou z ledovejch kastanu nebo tak neco sladkyho. :D

3. pro 2019

@koncita Můj manžel nemá rád pocukrované věci, ani na ovocné knedlíky si cukr nedává, natož jakákoliv buchta atd., ale po šlehačkovém cukroví se může utlouct, a kdyby bylo na něm, peču jen to + ovesná hnozda.

3. pro 2019

Holky jste kočky 😍

3. pro 2019

Holky, prosím, a jak dlouho vydrží šlehačkové cukroví uskladněné? Když upeču teď, vydrží do Vánoc (samozřejmě za podmínky, že mi to ti mí výtečníci nesežerou)?

3. pro 2019

Jee to musim vyzkouset..dekuji..

3. pro 2019

@bramarfi urcite vydrzi, mam ho v krabici na zasklennem balkone.

3. pro 2019

Receptik znam,mam ho od moji babicky. Peceme ho kazde Vanoce,syn to zboznuje

3. pro 2019

@nadja73 Skvěle, tak já jím asi letos zahájím vánoční pečení 🙂 Děkuju!!!

3. pro 2019

Kočky -modelky!!!!!!👍

3. pro 2019

Krásný článek, krásný recept, přihodím do seznamu a hlavně úžasné krásné holky na fotce!!!!

3. pro 2019

Určitě upeču. A moc vám to sluší!

3. pro 2019

Určitě vyzkoušíme, díky za recept a přeji krásné Vánoce 🎄☃️

3. pro 2019

Už mám hotové těsto a jdeme vykrajovat. Prosím o info, jak dlouho cukroví vydrží - zda se musí sníst do pár dnů, nebo jej lze uložit do krabice a schovat na vánoce. Díky.

3. pro 2019

@mexka Klidně schovej na Vánoce, vydrží 🙂

3. pro 2019

@ivakalinova Tak uz jsou v krabici,dekuji za recept:-* Byly toho 4plechy.

3. pro 2019

Dělám podobné cukroví, ale z bílého vína (mouka, máslo, víno, žloutek a upečené obalit v cukru). Miluju ho hlavně proto, že když už otevřu tu láhev vína, tak se musí dopít! 😂

3. pro 2019

Jee, my ho akorát včera pekli s Tonikem...a obalovani s mouckovym cukrem jsme vytunili, když jsme tam přidali najemno nastrouhané vlašské ořechy. Akorát holky problém spíše estetický - udělaly se nám při pečení jakoby bubliny a některé i popraskaly,tak to není moc vzhledne. Nevíte někdo, čím to je?

3. pro 2019

@angelyn neotevřela jsi troubu při pečení?

3. pro 2019

Recept zni jednoduse a vyborne , urcite vyzkousim. Diky 😊

3. pro 2019

Můžete ni prosim poradit s tim skladováním? Krabice papirova nebo plastova? A papírové ubrousky nebo nebo potravinarska fólie? A komora kde je cca 10-15 stupňů bude OK?
A budou jeste nejake super jednoduché recepty? 🙂
Děkuji

3. pro 2019

A je dobre i pozdeji? Ja byla treba nadsena z vinneho cukrovi. Miluju vsechno obalovane v cukru. ... ale to vinne bylo nejlepsi cerstve a pak uz vlastne nic moc 🤔

3. pro 2019

@ivakalinova nee, ale neměla jsem tolik hladké mouky, tak jsem dosypala polohrubou, tak třeba jestli to nebude tim...

3. pro 2019

@mmm12345 moje babička vždycky říkala, nejlepší je v papírové krabici a dát alobal, sáček, ubrousek, cukroví, ubrousek, sáček.
A ideálně skladovat na trošku vlhčím místě. 10-15 stupňů je OK 🙂

3. pro 2019

@dzogobela podle mě je opravdu dobré i později. Hlavně neskladovat v plastu 🙂

3. pro 2019

@angelyn to by klidně mohlo být tím. V receptu mám vyloženě napsáno, hlavně nezaměňovat mouky 🙂

3. pro 2019

@zlorenka dej pak vědět, jak to dopadlo,taky bych to tak zkusila.

3. pro 2019

Asi blbý dotaz. Šlehačkou je myšlena smetana ke šlehání a leje se tam nevyšlehaná? Jsem pečením nepolíbená 😉

3. pro 2019

@petaov jojo, šlehačka je smetana ke šlehání, hlavně ať má 33 procent a lije se tam normálně tekutá 🙂

3. pro 2019

@ivakalinova tak budem dělat druhý pokus, stejně už je teď 3/4 snezeno :D snad už budou vyladeny i vzhledově

3. pro 2019

Mňam Děkujeme za Bájo recept a krásné fotky hned z nás naladili na další pečení My už máme vanilkové rohlíčky a perníčky a těsto na linecké v troubě tak přidáváme další dobrůtku obalovanou cukru

4. pro 2019

dekuji za inspiraci,muze se pect uz ted?to je asi na dva plechy ze?

4. pro 2019

@ivakalinova teeda tolik vrstev?a mate vyzkouseno?

4. pro 2019

@petaov hlasim ze prave upeceno, do testa jsem vyklepla pytlik vanilkovyho cukru a stejne to vubec nebylo sladky, takze jsem nakonec precejen v cukru obalila a na to jak nemam rada vanilkovy rohlicky nebo pracny prace kvuli tomu cukru, tak tady je to uplne decentni a fakt dobry.

4. pro 2019

@zlorenka Díky 🙂 A do té čokolády už jsi to nenamáčela?

4. pro 2019

@petaov nn, ani mi to k tomu moc nesedelo. Tvari se to jako linecky, ale chutna spis jako listovy, je to hodne mastny a jeste mastna cokolada ... ee :D

4. pro 2019

@emmanessa recept jsem měla na šest plechů🙂

4. pro 2019

Super recept, děkuji že jsi se podělila. Dneska jsme s dětmi pekli. Je to výborné. Už to mám v receptníčku.

4. pro 2019

Holky,moc mě těší, že se vám líbí. Jako oceňuji kromě chuti i tu jednoduchost. Dá se to zvládnout s dětmi a je to defacto hned 🙂

4. pro 2019

já moc děkuji @ivakalinova za recept. Těsto jsem dnes zadělala a odpočívá v lednici (snad jsem neudělala chybu a nemělo se hned zpracovat...). Kdybys měla i jiný superjednoduchý recept, tak za něj budu ráda. Doteď jsem dělala jen perníčky a linecký...

4. pro 2019

@ivakalinova mám blbý dotaz. Šlehačku 200ml nebo 250ml? Mám v lednici obě tak nevím jakou tam dát.

5. pro 2019

@linethe já použila tu 250 ml 🙂

5. pro 2019

@ivakalinova děkuju🙂

5. pro 2019

tak slehackove hotovo 👍...mela jsem nachystany stejny recept jako pises a hledala sem si ho napopud, ze to uz par let dela moje mamka a je luxusni, jen mi pak rikala ze ma trochu slozitejsi recept (vic ingredienci) no ale zkusila sem tehle jednoduchy, tak uvidime jak budou chutove az se trochu rozlezi😊

6. pro 2019

@ivakalinova tak tedy děkuji😀
Započala jsem pečení tímto cukrovím a kromě názvu šlehačkové bych ho nazvala i žravým😀😊🤩
Kam se na něj hrabou vanilkové rohlíčky.
Těsto je křehké, měkké, ani jedno se mi nezlomilo a z těsta jsem otočila asi 3.5 plechu 😊
Díky😊

6. pro 2019

@denny27 to mám radost ❤️

6. pro 2019

Dnes upeceno. A teda pekne zrave. Diky za recept

7. pro 2019

Hotovo 😊

7. pro 2019

@eldoradoh krásné ❤️

7. pro 2019

@ivakalinova Půjde to i s tučnější šlehačkou, nebo se musí přesně dodržet recept? Díky

10. pro 2019

@petaov klidně i se 40%, toho bych se nebála 🙂

10. pro 2019

Holky, je to dost sladké, když v tom není žádný cukr? 😁

15. pro 2019

@jamborka ano je,kdyz se to dobre jeste horke obali v cukru

16. pro 2019

Články od Ambasadorek miluju

2. pro 2020
2. pro 2020

Dobrý den. Mám otázku. Když udělám těsto vydrží nějakou dobu v lednici? Myslím tím třeba 2 dny.

19. pro 2020

@linda2341 úplně v pohodě vydrží 🙂

19. pro 2020

Ivčo, necháváš těsto uležet? 🙄

17. pro 2021

Začni psát komentář...

Odešli