vlaxyz
    19. lis 2018    Čtené 489x

    Testování tlakoměru Veroval DUO CONTROL

    Ráda bych Vám představila tuhle fajn mašinku, která se stala členem naší domácnosti. 

    Jde o pažní tlakoměr Veroval duo control. Delší dobu jsem nic netestovala, takže jsem si to vážně užila. Měřila jsem se poctivě každý den. Stáhla jsem si i šikovný program do počítače, který mi dělal společníka po celou dobu testování. Statečně se zapojil i náš táta. 

    Voldemort to vzdal hned, když jsem tlakoměr vybalila, takže ten se měření nezúčastnil 🤣🤣

    Tlakoměr je na první pohled jako každý jiný, ale i tak je výjimečný.

    Jak jsem již zmiňovala, údaje v něm se ukládají. Takže si stačí stáhnout program a ten vám udělá graf.

    Tlakoměr má paměť pro dvě osoby. Pokud ale přijde návštěva, tak i ta se může změřit. 

    Manžeta na měření je dostatečně velká pro každého. Moje mamka má tlakoměr od jiné firmy a musela dokupovat náhradní, větší manžetu pro babičku. Když srovnám mamčin tlakoměr a tento, tak už u vzhledu se člověk pozastaví. Veroval má opravdu pěkný design oproti obyčejným tlakoměrům. Velký podsvícený displej a jednoduché ovládání je většinou prioritou u starších lidí. To Veroval splňuje na jedničku. Navíc, pokud máte poruchy srdečního rytmu, upozorní vás na to (to jsme, díkybohu, netestovali🤣). Co jsme ale otestovali, bylo, jak bude tlakoměr reagovat na pohyb u měření. S velkým překvapením to pozná. Musíte sedět podle návodu a nehýbat se, jinak měření nebude správné. Upozorní na to ikona na displeji. 

    Já osobně tlakoměr doporučuji. Plusů jsem našla víc než dost a mínus žádný. Snad jen, že váha by mohla být k tomu 🤣 (Tak já si ji teda dokoupím 🤭🤪). Určitě ho pořídím i mamce pro mou babičku, o kterou se stará, protože uložené údaje v programu může posílat doktorovi e-mailem nebo si je vytisknout. Ještě jednou moc děkuji za skvělé testování ✌️🙂

    #zkusenosti_tlakomer_veroval #recenze #test_veroval

    konik_testuje
    10. črc 2018    Čtené 634x

    Alergie? Zjistěte, jak na tom jste!

    Pokud jste milovníkem čekaček u doktorů a rádi absolvujete ono povinné kolečko od jednoho odborníka k druhému, tak tento článek není pro vás…

    Protože pojednává o domácích testech Veroval, značky Hartmann, které máme vyzkoušené. Maminky vám povědí, co jsou zač tyto malí, ale účinní pomocníci, kteří vám ušetří spoustu času.

    Testovali jsme jedinečný domácí test Veroval na testování alergií (spolehlivost 94 %), nesnášenlivosti lepku (spolehlivost 98 %), mužské plodnosti (spolehlivost 95 %), cholesterolu (spolehlivost 96 %), nedostatku železa (spolehlivost 95 %) nebo borélie (spolehlivost 95 %).

    Jaké má Veroval výhody pro vás?

    Mezi jeho výhody rozhodně patří snadné použití a rychlost provedení a získaní spolehlivých výsledků, jak píše taky @evapelclova: “Jsem ráda, že mají všude napsané tak lehké návody, které jsou srozumitelné, krátké, tudíž i časově nenáročné, všem je doporučuji, kdo má jen podezření, že by mohl mít nějakou alergii na kočičí srst, roztoče a nebo travní pyly.”

    @petuzen ve své recenzi napsala, že testy ji mile překvapily. “Je opravdu parádní, že si člověk může takový test zakoupit v lékárně a sám si ho doma udělat. Hodně lidem to určitě pomůže odhalit problém a zaměřit se na něj, nebo naopak vyvrátit domněnku.”

    A co je to ten Veroval?

    Maminka kluků @mauta78 vysvětluje: „Obecně bych testy nazvala malým domácím pomocníkem, který vám je schopen rychle poradit v situaci, kdy jste ve stavu, kdy si myslíte, že jít k lékaři je zbytečné, ale přesto máte pocit, že s vámi není  něco v pořádku. Pomůže vám rozhodnout, zda lékaře navštívit, případně napravit dietní chyby, které ve svém jídelníčku máme.  To, že se necítíme dobře, vždy neznamená, že jsme nemocní, občas nám mohou například scházet  minerály nebo vitamíny.

    Test na boreliózu je dobré mít v lékárničce pro každý případ. Především, pokud je sezóna klíšťat v plném proudu a malé potvůrky jsou opravdu všude.  Maminka @makky1310 napsala, že „5 z 6 testů jsem měla možnost vyzkoušet a test Borelióza z klíštěte čeká na své uplatnění. A přiznám se, že doufám, že ho dlouho nebude potřeba.“  Maminka @noirdame je taky toho názoru: „Myslím, že tenhle test by měla obsahovat každá rodinná lékárnička, protože čím dříve se začne s léčbou borélie, tím lépe.“

    Test mužské plodnosti udělá radost všem snažilkám. @rebe test darovala, protože k testování neměla důvod. „Pro test na mužskou plodnost jsme upotřebení hledali asi nejobtížněji – vzhledem k mému momentálnímu jinému stavu u nás opravdu nebylo co ověřovat a v blízké rodině je situace s plodností také velmi jasná. Testu se nakonec (...) velmi radostně ujala jedna naše známá, která má nového partnera, s nímž touží po miminku. Vzhledem k poněkud vyššímu věku se bojí, aby jim neutíkal čas kvůli něčemu, co takto mohli snadno vyloučit či potvrdit. Fotky z tohoto testu nemám, kvůli hygieně jsem ho předávala v původním balení s přelepkou přes otevírání. A ani mi nepřišlo vhodné se moc vyptávat, jak test (...) dopadl – ale když jsme se viděly posledně, vypadala vesele 😊

    Maminka @evapelclova  doporučuje testy Veroval pro každého, protože jak říká „testy se dají zvládnout v pohodlí domova úplně krásně, protože jsem pravák, tak jsem testovala na levé ruce. Určitě je doporučuji zakoupit, protože každý uvítá doma jiný typ testu a bude vědět, na čem je a jestli se jeho domněnka potvrdí,  nebo vyvrátí a ušetří tím čas, který strávíte u lékaře. U nás testování proběhlo až na 1 jediný test bez slziček a bylo to u dcerky, je to prakticky bezbolestné.“

    Máte Veroval vyzkoušený? Napište nám vaše zkušenosti v komentáři, nebo jej přidejte do Diskuzí sem.

    Váš konik_testuje

    mauta87
    4. čer 2018    Čtené 847x

    Domácí test VEROVAL

    Na maminkovských webových stránkách, které nejsou jen pro maminky Modrykonik.cz . Jsem dostala příležitost, otestovat  domácí zdravotní testy Veroval  od společnosti  Hartmann.

    Obecně bych testy nazvala malým domácím pomocníkem, který Vám je schopen rychle poradit v situaci, kdy jste ve stavu, kdy si myslíte, že jít k lékaři je zbytečné ale přesto máte pocit, že s Vámi není  něco v pořádku. Pomůže Vám rozhodnout, zda lékaře navštívit, případně napravit dietní chyby, které ve svém jídelníčku máme.  To že se necítíme dobře, vždy neznamená, že jsme nemocní, občas nám mohou například scházet  minerály nebo vitamíny.

    Domací zdravotní testy Veroval mají velmi pestrou nabídku testů, od zjištění  zánětu močových cest, intolerance na lepek až po zjištění mužské plodnosti. Je to věc, která si své místo v domácí lékárně určitě zaslouží, u nás doma tedy určitě.

    Já jsem k testování dostala následující testy:  nesnášenlivost na lepek, nedostatek železa, borélie z klíštěte, mužská plodnost, cholesterol a zjištění alergie. 

    Co jsem na testech ocenila především, bylo jejich jednoduché použití. Uvnitř každého testu, je přesný jednoduchý obrázkový návod, který Vás provede všemi fázemi testu.

    Nemusíte mít obavu, že se Vám test nepodaří.  Během 12 minut jste schopni vědět výsledek testu a to od rozbalení, přes odebrání vzorku až po samotné čekání na výsledek, což je dobrý čas. 

    Samozřejmě u specifických testů jako například na mužskou plodnost, může být doba daleko delší, na druhou stranu, může být testování příjemnou partnerskou zábavou.

    Provedením testů jsem získala náhled na své zdraví a už vím, že musím některé věci změnit, například doplnit svůj jídelníček o potraviny bohaté na železo. Na druhou stranu mě zase test na alergie ukázal skutečnost, která mě velice mile překvapila a kterou jsem sama pocítila již před testem a to skutečnost, že jsem přestala mít alergii, která mi léta znepříjemňovala život.

    Pokud máte pochybnosti o svém zdraví, doporučuji test zakoupit a vyzkoušet už jen proto, že budete mít klid nebo Vás naopak přesvědčí o tom, že je dobré za tím doktorem zajít, bez obavy, že ho „jen otravujete hloupostmi“.   #test_veroval #recenze

    vercas01
    3. čer 2018    Čtené 261x

    Testujeme Veroval

    Zdravím a mávám Všem kteří tu teď sedí za obrazovkou a čtou moje rádky 🙂

    Budu psát o Naší zkušenosti s domácími testy Veroval. Jsem 25ti letá maminka která má dvě děti 😀 muže Filipa ( 30let) a dcerku Natálku (3,5roku) . Pro testování jsem se hlásila protože jsem měla nemalé podezření na Natálčinu alergii. 

    Když dorazil dlouho očekávaný balíček, nechápala jsem proč na jeden test tak velká krabice, po otevření nastalo překvapení... ( že bych špatně četla? 🙂 )

    Měla jsem tím pádem otestovat hned 6 produktů Veroval:

    • Mužská plodnost ( zatím nevyzkoušeno- kdo má zájem nechť se hlásí 🙂 )
    • Cholesterol ( bude testovat můj tatínek, zatím jsem ještě nepředala)
    • Zjištění alergie ( Testovala Natálka)
    • Lepek ( Testoval manžel)
    • Bolerie z klíštěte ( Mám uloženo  lékárně pro horší případy)
    • Nedostatek železa ( Testovala jsem já)

    Všechny testy mají v krabičce podobný obsah a podrobný návod jak daný test použít. Vše je napsáno velmi stručně a srozumitelně což je fajn. 

    Jako první jsem testovala manžela na nenášenlivost lepku. Otevřela jsem krabičku, vyndala na stůl všechny propriety ( hadřík s desinfekcí, píchátko (2 kusy, kdyby první píchání nevyšlo 😀 ), náplast, lancetu,lahvičku s roztokem a testovací kazetu) a dala se do čtení. Test má mít 98% přesnost.

    Použití je jednoduché a to ve zkratce tak, že si očistíte prstík, píchnete, kápnete a čekáte na výsledek, který je během chvilky hotový. Dle přiloženého návodu zjistíme jak na tom jsme... Manžel vyšel jako negativní 😀 ( co Vám budu povídat, byl rád 🙂 )

    Druhý test jsem zkoušela na sobě a to nedostatek železa... Obsah krabičky je stejný jako u balení testu na lepek... Díky tomuto testu jsem přišla na to, že mám opravdu málo železa jak jsme se domnívaly posledí dobou ( časté modřiny po těle, únava,...). Neváhala jsem a zašla si koupit tabletky železa a poctivě zobu ...

    Třetí test vyzkoušela Natálka a to test na alergii... Tady bylo balení trošku jiné ale vše jsme hravě připravily... Začala jsem vše Tálce vysvětlovat a jak zjistila, že je nutné píchnout do prstíku už chtěla vycouvat 😀 ... Nakonec jsem jí přemluvila ( úplatkem) a šlo se na to. Píchnout do prstu kápnout kapku krve, nalít roztok do kazety a teď už jen čekat. Byla jsem moc ráda když jsem viděla výsledek, vše negativní. Takže se naše odhady a dohady nakonec vyvrátily... 

    Vše tak proběhlo v teple ( a to doslova 😀 ) domova, bez zbytečných stresů z doktorů. Testy bych velmi ráda doporučila Všem kteří mají něké pochybnosti a rádi by věděly na čem jsou. Ceny testů na internetu se pohybují kolem 250,- což je velká paráda a člověk během pár minut ví, jestli ho něco trápí. 

    Tímto bych chtěla poděkovat celému týmu testování modrého koníka, že Nám Všem umožňuje takové super testování....

    lussinda83
    3. čer 2018    Čtené 477x

    Naše testování s Verovalem

    Jsem moc ráda a děkuji za tuto příležitost, že jsem si mohla vyzkoušet testování domácích testů Veroval.


    Po pravdě jsem vůbec netušila (než mi balíček testů přišel domů), že se testuje z krve. Tak nějak jsem chtěla věřit tomu, že lze maličké děti testovat i jinak.

    Takže asi nemusím popisovat to, jak jsem se cítila, když jsem zjistila, že budu muset své 20-ti měsíční dcerce píchnout do prstu. No to pro mě bylo peklo, bylo mi z toho až špatně, protože sama jsem nikdy test z prstu (vyjímaje test na cukr v těhotenství) nikdy nedělala, takže jsem neměla ponětí, jak moc to bolí. No co, pozvala jsem si ségru, aniž bych jí do předu něco řekla a vybalila na ní test, že musí dceru píchnout ona. Jééé to byla scéna, ale po hodině přemlouvání dceru píchla, já se nemohla ani koukat. A dcerka jen velmi legračně řekla au au au a vůbec nebrečela.

    Bála jsem se, aby jsme vůbec vymačkali nějakou krev z jejího hubeného prstíku, ale byla jsem překvapena...krev do té nácucky šla jako po másle, naopak jsem musela potom rychle prstík ošetřit a zalepit, protože krev tekla proudem dál. Testování je velmi jednoduché, vše připravené k rychlému testu, jen to čekání poté. Já tedy měla problém u prvního testu (zjištění alergie), že mi nefungovala ta vystřelovací jehla a vzhledem k tomu, že tam byla pouze jedna... Tak jsem vzala jehlu z jiného testu, naštěstí skoro všude byla jedna náhradní. Takže za mě velká spokojenost.


    ZJIŠTĚNÍ ALERGIE: Tento test jsem měla pro svou 20-ti měsíční dcerku. Bohužel se jí před 6 měsíci začal dělat atopický ekzém, první 3-4 měsíce to měla dost ošklivé, boláky až do krve, než jsme si přišli na vhodnou kosmetiku, která jí opravdu začala pomáhat a ulevoval. Pak se to mírně zlepšilo, ale stále musíme používat vhodnou kosmetiku. Byla jsem si skoro jistá, že za tím stojí alergie, nebo nějaká potravina, kterou špatně snášela...Ale přece nebudu tak malé dítko trápit odběry krve na alergologii apod. Navíc v době, kdy bylo hodně pylu, dcera byla neustále nemocná a dokonce měla oboustranný zánět spojivek.


    Takže jsem test provedla na své dcerce a zjistila jsem, že na kočičí srst, travní pyly a roztoče alergická není. Půjdeme na to dál vylučovací metodou, to by nebylo, abych na to nepřišla.


    CHOLESTEROL: Tento test jsem nechala udělat svého taťku. No co si budeme povídat, chlap. To bylo řečí kolem, výmluv velká spousta, jen aby nemusel přiznat, že se nechce nechat píchnout. Ale test u něj dopadl dobře, zjistil, že s cholesterolem je mezi 4,5 - 5,2 mmol/l, úplně to dobře barevně poznat nebylo. Takže je vidět, že se o něj moje maminka v kuchyni stará dobře.


    NEDOSTATEK ŽELEZA: Tento test jsem si udělala já sama. Snad odjakživa jsem bledá, nejvíce jsem měla problémy v těhotenství. Přišlo mi, že tento test byl ze všech takový jakoby nejsložitější. Test mi ukázal, co jsem si myslela. Mám nízkou hodnotu železa v krvi a měla bych to začít řešit.


    NESNÁŠENLIVOST LEPKU: Tento test jsem také provedla na své dcerce, jak jsem zmiňovala v prvním testu, jako další vyloučení ohledně toho atopického ekzému. Naštěstí se nepotvrdila u dcery ani nesnášenlivost lepku.


    MUŽSKÁ PLODNOST: Tak na tento test jsem bohužel nenašla žádného dobrovolníka, který by do toho šel. Já to ale nevzdám a budu přemlouvat chlapy dál, někoho musím otestovat.


    BORÉLIE Z KLÍŠTĚTE: Tento test jsem si schovala, až bude třeba, protože pokud jsem pochopila správně, testovat se musí klíště, které vytáhnu zakousnuté na těle. Za tento test jsem opravdu moc vděčná, protože já sama mám od svých 18 let Boreliozu (pane jo už celých 17 let to mám v krvi) a od té doby se klíšťák neskutečně štítím a bojím se jich, respektive toho, že nakazí některé z mých tří dětí. Čas od času si děti to klíště prostě domů donesou...


    Touto cestou bych Vám chtěla ještě jednou moc poděkovat za příležitost otestovat testy. Velmi si toho vážím a těm, kdo třeba uvažují nad koupí těchto testů, neváhejte. Já rozhodně budu sledovat dál, jaké testy Veroval nabízí a budu zkoušet další možnost. Tak, jak jsem se testování (odběr krve z prstu) bála, je to úplně v pohodě a jednoduché.

    vanea
    3. čer 2018    Čtené 547x

    Domácí testy Veroval - aneb zjišťujeme, jak na tom jsme!

    Krásné nedělní poledne. To vám povím, tento článek mi dal zabrat :D Doma už od pondělí opečovávám nemocné dítko a v noci nespím(e), tak se předem omlouvám, pokud kvalita textu nebude taková, jak by bylo očekáváno. Snad to alespoň bude srozumitelné🙂 

    Na testování s Verovalem jsem se strašně těšila, je to poprvé, co jsem se k něčemu přihlásila, protože mě téma zaujalo. Moc mně potěšilo, že jsme byli vybraní z tolika maminek, takže úvodem bych chtěla poděkovat jak Modrému koníkovi, tak společnosti Hartmann, že testy poskytla ke zkoušce=) Jako správný testovací maniak už z dob plánování potomstva, jsem se po nich vrhla jak vosa po bonbonech. A rozhodně jsem byla spokojená=) Jak naše testování probíhalo, to zjistíte níže! Tak se na to vrhneme🙂

    První dojmy z balíčku

    Když dorazil kurýr, byla jsem nadšená :D Tak velkou krabici jsem nečekala, původně jsem si myslela, že dostane každý jen "nějaké" testíky a ne všechny. Po rozbalení na mě vykouklo 6 pečlivě zabalených testů v hezkých krabičkách. Po prostudování jsem zjistila, že na nás čekají následující:

    - Test na Nedostatek železa , Borélie z klíštěte, Zjištění alergie, Mužskou plodnost, Nesnášenlivost lepku a Cholesterol. 

    Chtěla jsem čekat na manžela, že bysme si nějaké testy zkusili zároveň spolu...Ale zvědavost opět zaútočila a podlehla jsem už hodinu po příjezdu balíčku:D 

    1. Test - Nedostatek železa

    Jak jsem již psala, nedokázala jsem čekat, takže jsem netrpělivě rozbalila balíček, který mně zajímal ze všeho nejvíce. Dlouhou dobu se potýkám s nedostatkem železa (už od puberty), po porodu jsem byla ve stavu, kdy mně čekaly transfuze. Nakonec ale vše dobře dopadlo a nebylo to potřeba, nicméně vím, že je dlouhodobě na nízké hladině, kterou jakš takš udržuju práškama. Nakolik špatná ta hladina je aktuálně, to bohužel netuším, a tak jsem doufala, že mi testík napoví, jestli si vyrazit k doktorce pro další balení=)

    A vida. Určitě napověděl. Po otevření krabičky jsem netrpělivě vyhlížela návod, který vypadl hned ve dvou verzích - české a slovenské. Dále se vykutálely propriety, k testu potřebné. U některých mi bylo jasné, na co budou, u jiných jsem tápala - takovou lancetu, která propichuje prst jsem viděla prvně.

    V balíčku se tedy nacházela lanceta na propíchnutí prstu (dvě, kdyby náhodou), roztok na smíchání s krví, náplast, 2x desinfekční ubrousek, naběrátko na krev, kapátko, návody a samotný test.

    Nebudu zde dopodrobna popisovat, jak jsem si propíchla prst a zalepovala si ho náplastí :D To si můžete zkusit sami, když si test budete zkoušet. V návodu je vše přesně a velice jasně napsáno, není co pokazit. Vše jsem tedy vykonala dle instrukcí, nezaznamenala žádnou komplikaci a pak už jen čekala, jak to dopadne. (Můžu podotknout, že jako neznalec lancety jsem byla překvapená, že jsem vpich vůbec necítila)

    Zanedlouho přišel výsledek. Test byl pozitivní, takže železa mám opravdu mizerně málo. Za chvíli se objevil malý "duch" na testovacím políčku, takže nějaká stopa v té krvi asi byla:D Ale zřejmě nepříliš valná. Takže mi to určitě pomohlo ke zjištění, že bude opět potřeba s tím něco udělat.

    2. Test - Nesnášenlivost lepku

    Tentokrát půjde o zkušennost manžela! Já už měla železo za sebou a tak jsem si slíbila, že další z testů "vnutím" jemu:D Tento problém - tedy nesnášenlivost lepku - může mít mnoho a mnoho různých doprovodných znaků, třeba i bolesti hlavy, únavu, vyčerpání, záněty dutin..zažívací potíže a třeba i výkyvy nálad, nebo problémy s hubnutím. Čas od času tyto problémy nastanou, a tak nás doma napadne, že bychom mohli lepek vynechat a zkusit tělo "očistit". Já to jednu dobu zkoušela a poměrně se mi "volněji dýchalo", cítila jsem se taková lehčí, víc nabitá energií, dá li se to tak říct...ale test na celiakii už jsem podstoupila s negativním výsledkem. Řada tedy byla na manželovi, u kterého to zajímalo hlavně mně. (ženská zvědavá) Obsah balení (můžete vidět na obrázku) byl víceméně stejný, jako balíček k testování železa.

    Krabičku jsem předala a čekala, až se odhodlá se píchnout do prstu lancetou. To, pravda, chvíli trvalo...(...:D) ale test jsme zdárně ukončili.

    Co se týká samotného testování, vše také probíhalo jako u železa, tj se odebrala kapička krve, smíchala se s roztokem a kápnula kapátkem do testu. Píchnutí touto oranžovou lancetou navíc opravdu nebolí (ač vám může manžel tvrdit něco jiného:D). Za mně opět super!

    3. Test - Zjištění alergií

    Jeden z těch, na které jsem se nejvíc těšila. V balíčku tentokrát čekalo nové složení testovacích pomůcek, tak jsem byla celá žhavá je vyzkoušet (malý chemik hadra) . Alergie mně nikdy moc netrápily, ale příznaky se čas od času objevovaly hlavně v prašných místech, nebo když jsem už pár dní prach neutírala :D Doufala jsem, že mi test alergii potvrdí a já vítězoslavně předám manželovi prachovku i se smetákem, že odteď oficiálně nemůžu (...:D) ale bohužel...test mi dopadl negativně na všechny složky (a že jich zkoumá - roztoče v prachu, travní pyly a kočičí chlupy - při pozitivní reakci má tento test 3 testovací místečka, které by v případě alergie ukázaly "čárku"). Jak vidíte na fotce, složení a výbava byla opravdu velká. Náplast, roztok, modrobílá lanceta (mrcha, tady ta fakt trošku štípla a prst bolel ještě 3 den po :D), "kapátko", desinfekční ubrousky, návody, testovací nástroj🙂

    Testování alergií trvá celkem 45 minut (resp prvních předběžných výsledků se dočkáte po 30 minutách), takže ze všech testů nejdéle. Vpich lancetou je také nejvíce "bolestivý" , ale nic zásadního, co by se nedalo snést. Pořád je to vlastně prd. Jak už jsem psala, všechny složky alergií mi vyšly negativně, tak jsem si aspoň zjistila, že opravdu ničím netrpím🙂 Manžel mívá rýmy v období pylů, takže by se mi chtělo říct, že jsem mohla dát test jemu, ale trošku sobecky jsem si ho uzmula pro sebe :D Zkusíme třeba ještě jeden koupit ;)

    4. Test - Cholesterol

    Aneb poslední testík, který jsem osobně zkoušela. A taky jediný, u kterého se mi něco nepovedlo. Buď jsem neschopná, nebo je balení malinko nešikovné...ale zkrátka a dobře. Pojďme na to! Balení opět obsahuje něco trošku nového, takže srdce plesá už při otevření krabičky. Obsahuje "pouze" lancetu, náplast a testík. A tady právě nastala má slavná událost. Tento test je zabalený do pytlíčku, skrz který není vidět a je tam pouze naznačeno, kudy ho roztrhnout. No tak jsem tedy "trhla" zmíněnou částí a roztrhla i obsah vevnitř :D test je totiž papírový a bohužel mně nenapadlo, že to můžu roztrhnout při otevírání...Tady bych tedy možná varovala uživatele testu, ať jsou opatrnější a pytlíček s testem trošku "sklepnou", ať nezasahuje test do trhacího políčka pytlíčku. 

    U tohoto testu je postup trošku jiný, nic se s ničím nemíchá - jen se píchnete lancetou do prstu a kapičku nanesete do testovacího kolečka přímo na testu. Za chvíli kolečko změní barvu a vy na škále hledáte, který výsledek je oné barvě nejpodobnější. Mně vyšel cca druhý nejlepší, takže bych měla mít cholesterol v pořádku=)

    Hned jsem klidnější! 

    5. a 6. Test - Mužská plodnost a borélie z klíštěte

    Tyto dva poslední testíky jsem bohužel neměla možnost vyzkoušet. Mužskou plodnost já sama nezvládnu...bohužel :D Manželovi jsem ji nedávala - máme Adámka, takže není úplně nutno testovat, byla by to škoda testu🙂 Ale plánuji předat kamarádce a jejímu příteli, takže případné zkušennosti můžu dodat později. Co je obsahem balení můžete vidět na fotce🙂

    Posledním testem je test na Borélie z klíštěte. Ačkoliv se díky našemu psímu miláčku povaluje nějaké to klíště věčně okolo, tak v průběhu testování jsme měli "kliku" a nikde žádné nebylo. Nicméně si myslím, že tento test se hodí mít doma i do zásoby, pro všechny případy, takže si ho nechávám doma. Určitě je super třeba pro děti, když už ne pro nás dospělé. Test se totiž nedělá z krve naší, ale ze samotného klíšťáka. Ten se rozňahňá dřívkem (hurá, upíří past :D)do speciální nádobky, dle jeho velikosti se buď smíchá, nebo nesmíchá s přiloženým roztokem, a nakape se na test. Určitě plánuji použít, až bude příležitost! 

    Co závěrem dodat? Jsem moc ráda, že jsem měla možnost testy vyzkoušet. všechny mi přijdou super, a pokud jste "milovníkem" čekaček u doktorů a "rádi" absolvujete ono povinné kolečko od jednoho odborníka k druhému, budete za testíky také moc rádi🙂 Alespoň vám dokáží napovědět, nebo vyvrátit vaše obavy. Samozřejmě nenahrazují skutečně podrobné vyšetření u lékaře, ale jako vodítko si myslím, že určitě obstojí. 

    Děkujeme!;)

    evapelclova
    3. čer 2018    Čtené 1222x

    Zkouška domácích testů Veroval na zjištění zdraví člověka a neb děkujeme koníkovi za možnost soutěžení a testování

    Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá:

    Jmenuji se Eva Mikolášová, je mi 33 let, jsem vdaná a máme 2letou dcerku, jsme velice aktivní rodina, stále podnikáme nějaké výlety, procházky, návštěvy hřišť, máme dům a zahradu, takže je práce hromada. Byla jsem vybraná jako testovací maminka na domácí testy Veroval a za to chci modrému koníkovi poděkovat.

    Vyhrála jsem těchto 6 následujících testů:

    a) domácí test na nesnášenlivost lepku (přesnost testu 98 % a více)

    b) domácí test na zjištění alergie (přesnost testu 94 % a více)

    c) domácí test na zjištění nedostatku železa (přesnost testu 95 % a více)

    d) domácí test na zjištění borélie z klíštěte (přesnost testu 95 % a více)

    e) domácí test na zjištění hladiny cholesterolu (přesnost testu 96 % a více)

    f) domácí test na zjištění mužské plodnosti (přesnost testu 95 % a více)

    Existuje ještě 6 dalších domácích testů Veroval:

    a) domácí test na zánět močových cest (přesnost testu 97 % a více)

    b) domácí test na chlamydie (přesnost testu 97 % a více)

    c) domácí test na CRP (přesnost testu 95 % a více)

    d) domácí test na prevenci střevních onemocnění (přesnost testu 98 % a více)

    e) domácí test na drogy (přesnost testu 96 % a více)

    f) domácí test na prevenci žaludečních onemocnění (přesnost testu 96 % a více)

    Cenově tyto testy vychází výhodně a přijatelně. Ceny testů mám uvedeny u každého z testů a ceny testů, které ještě existují jsou cenově na internetu takto:

    Domácí test na zánět močových cest: 185 – 299 Kč/ks + poštovné

    Domácí test na chlamydie: 391 – 582 Kč/ks + poštovné

    Domácí test na CRP: 219 – 296 Kč/ks + poštovné

    Domácí test na prevenci střevních onemocnění: 91 – 219 Kč/ks + poštovné

    Domácí test na drogy: 137 – 449 Kč/ks + poštovné

    Domácí test na prevenci žaludečních onemocnění: 214 – 334 Kč/ks + poštovné.

    Testy, které jsem vyhrála a mohla tím pádem otestovat:

    Výrobcem je Hartmann. Výhoda těchto testů je, že jsou cenově dostupné, že jsou velmi lehce srozumitelné, můžete je zakoupit na internetu nebo i v lékárnách, ale také rychlé a časově nenáročné, není nutná laboratoř a je jednoznačný a přesný výsledek testu, ušetřený čas strávený u lékaře, takže je doporučuji vyzkoušet, protože každý člověk pochopí návod na použití, tzn.: že na první fotografii máte vyfocené a pod čísilky napsané to, co balení domácího testu Veroval obsahuje a pod tím je popsána příprava i s fotografiemi pro lepší pochopení. Přesnost výsledku je velmi přesná. U těchto testů nevidím vůbec žádnou nevýhodu.

    Mé zkušenosti:

    Měla jsem tedy možnost vyzkoušet tyto testy a byla jsem překvapena hlavně rychlostí a přesností domácích testů Veroval.

    Domácí test na toleranci lepku jsem prováděla na mé 2leté dcerce záměrně, protože má alergii na pšenici, pomeranče a grepy. Tuto alergii víme teprve krátkodobě, proto jsem chtěla vyzkoušet tento test na ní a vyšel negativně.

    Další test jsem prováděla na sobě a byl to test na zjištění alergie na kočičí srst, travní pyly a roztoče, test vyšel negativně a udělala jsem ho na sobě, protože mě to zaujalo a mám intoleranci na pšenici, kterou mi zjistili také nedávno.

    Další test jsem provedla na své mamince na zjištění nedostatku železa, je to celoživotně zdravý člověk, který nemá slezinu a má riziko trombózy a zjistili mamince letos rakovinu a musela na operaci, vše dopadlo dobře a nestačilo se to rozbujet, což jsme velice šťastní a test vyšel také negativně.

    Další test jsem dělala opět na své dcerce a byl to domácí test na borélie z klíštěte, měla ho přisáté na zádičkách, bylo asi 6 mm velké, takže jsme dělali test pro malé až středně nasáté klíště, byla jsem doopravdy nervózní, protože jako dítě jsem si sama lymskou boreliózu prodělala a vím, co to obnáší a jak to člověka omezí. Test naštěstí vyšel negativně.

    Další test jsem dělala na manželovi a byl to test ke stanovení hladiny cholesterolu, manžel se na to netvářil a nakonec řekl, proč ne, tak jsme ho vyzkoušeli a šli do toho po hlavě, po krátké chvilce čekání jsme už věděli výsledek, test byl na hranici, ale byl negativní.

    Další a poslední test, který jsme měli možnost vyzkoušet, byl domácí test na mužskou plodnost a zkoušeli ho známí, bohužel test vyšel špatně, ale kamarád už má 56 let a má 2 děti, byl rád, že mohl pro nás tyto testy vyzkoušet.

    Domácí test na nesnášenlivost lepku:

    Rychlý a spolehlivý domácí test ke zjištění celiakie – nesnášenlivost lepku - počet lidí, kteří mají potíže s trávením lepku, se stále zvyšuje. Příznaky mohou být nenápadné. Pokud Vás často trápí nadýmání nebo pocit nafouklého břicha a máte problém s častými průjmy nebo se Vám nedaří zhubnout? Tak tyto příznaky mohou ukazovat na nesnášenlivost lepku. Otestujte se a najděte příčinu svých obtíží. S testem Veroval zjistíte výsledek už za 10 minut. Za normálních okolností se jídlo po požití tráví v tenkém střevě, kde se rozkládá na výživové prvky a ty se pak přenášejí do různých orgánů, a to především prostřednictvím krve.

    Cena testů na internetu:

    287 – 429 Kč/ks + poštovné

    Příznaky nesnášenlivosti lepku:

    Trávicí problémy - plynatost, nafouknuté břicho, průjem, nebo zácpa

    Výskyt drsných hrbolků na kůži tzv. “husí kůže“

    Únava, pocit vyčerpání

    Časté bolesti hlavy

    Záněty dutin

    Pocit zalehlých uší

    Výkyvy nálad

    Alergická rýma

    Kožní problémy - akné, zánětlivé změny kůže a různé vyrážky.

    Jak test funguje?

    Test z malého vzorku krve zjistí přítomnost protilátek proti transglutamináze (IgA protilátek), které jsou známkou nesnášenlivosti lepku. Tento test je vhodný k prvotní diagnóze, ale rovněž ke kontrole průběhu při léčbě. Při bezlepkové dietě IgA protilátky během několika týdnů zanikají. Po 6 měsících již protilátky nejsou zjistitelné. Spolehlivost testu Veroval pro nesnášenlivosti lepku je vyšší než 98 %.

    Jednoduché použití:

    Potřebujete pouze jednu kapku krve. Odeberte ji lancetou přiloženou k testu.

    Smíchejte krev s roztokem. Je přitom důležité směs řádně protřepat.

    Odkápněte směs na testovací kazetu a za 10 minut odečtěte výsledek.

    Jak si s celiakií poradit:

    Nesnášenlivost lepku se považuje za nejčastější formu poruchy trávení způsobenou imunitní reakcí, je to bohužel už celoživotní problém a příčinu nelze vyléčit. Pomocí bezlepkové diety je možné se vyvarovat příznaků a ulehčit tak svému nemocnému tělu.

    Můj příběh:

    Vyzkoušela jsem na své dcerce 2 roky a 4 měsíce test na toleranci lepku, dcerka nemá vůbec ráda doktory, měli jsme hodně špatné zkušenosti s doktory a často jezdily spolu po nemocnicích, proto u nás odběr krve z prstu proběhl se slzičkami a nářkem, ale za nedlouho dcerka lítala jak šus a už si na to naštěstí ani nevzpomněla, jsem šťastná, že test proběhl v pořádku a hlavně to, že byl negativní, protože před asi 3 týdny dcerce léčitelka našla alergii na pšenici, pomeranče a grepy - tím chci říct, že loni jsem našeho dětského doktora prosila o alergotesty pro malou, že málo přispívá na váze a že taky z manželové strany máme nějaké dědičné alergie - ale ne na potraviny, ale jsou to pily, roztoči, prach, peří.

    Proto jsem hledala i jiné alternativy, až jsem skončila s malou u léčitelky a následně jsme vyhrály tyto testy - protože jsem nevěděla, zda alergie na pšenici neznamená rovnou alergii na lepek, tak jsem ho vyzkoušela zrovna na dcerce, jsem za ně vděčná a jsem šťastná, že můžeme vyloučit alergii na lepek.

    Tento test se použil velice snadně, i když můj první dojem byl jiný, bála jsem se, že to nezvládnu, ale nebojte se rodiče, je to velice jednoduché a zvládne to doma každý - nejdřív jsem dcerce očistila prstíček navlhčeným čtverečkem s desinfekcí, který byl v balení, pak jsem použila "vosičku" a píchla malou do prstíku a krve teklo podstatně dost, nabrali do skleněné "zkumavečky" a pak dali "zkumavečku" do dózičky s roztokem a párkrát protřepali, nechali usadit krev a pak jsme na test káply 5 kapiček roztoku s krví a následně čekaly 10 minut na výsledek, který díky bohu byl naštěstí negativní a doopravdy jsme si oddechli všichni doma. Lepek, jinak také gluten, je všeobecný název pro skupinu složitých a nestravitelných glykoproteinů (prolaminů), které se vyskytují ve vetšině rostlin z rodu trávovitých (Poaceae) jako například pšenice, ječmen, žito, oves, teff a mnohé další obilniny.


    Náš životní styl je velmi jednoduchý, jakmile ráno vstaneme, nasnídáme se, jdeme na procházku se psem a většinou chodíme k Moravě - řece a koukáme na ryby, dnes jsme zahlédli dokonce hada, ale nestihla jsem zaregistrovat, co to bylo za hada, jinak házíme kamínky do vody, procházíme se, skáčeme na trampolíně, chodíme buď do školky za dětmi nebo i na hřiště na prolézačky, kolotoč a hlavně skluzavku a jinak si výletujeme všude různě po výletech, a co se týče stravování, tak si pečeme doma ze špaldové nebo žitné mouky, uzeninu skoro žádnou nejíme, snažíme se i pečivo omezit na maximum a snažíme se jíst více ovoce, zeleninu, ale také dáváme 2x denně teplé jídlo, což je fajn kvůli tomu našemu trápení s alergií na pšenici. Dcerku stále kojím. Jsme relativně spokojená rodina a máme jako všichni nějaký zdravotní problém a to uvedu zase k dalšímu testu.

    Domácí test na zjištění alergie:

    Velké množství lidí trpí typickými alergickými obtížemi, jako jsou kýchání, pocit plného nosu či podráždění očí bez toho, že by věděli, na co jsou vlastně alergičtí. Použitím testu – Zjištění alergie pod značkou Veroval můžete zjistit, jestli opravdu máte alergickou reakci a pokud ano, na který ze tří alergenů.

    Cena testu na internetu:

    137 – 565 Kč/ks + poštovné

    Jak test funguje?

    Identifikace alergenů rychle a spolehlivě zjistíte, zda jde skutečně o alergickou reakci a který ze tří alergenů je jejím spouštěčem. Stačí jedna kapka krve ze špičky prstu a půl hodiny vašeho času.

    Příznaky alergie:

    Potíže se mohou projevovat kýcháním

    ucpaným nosem,

    pálením očí,

    jejichž příčinou může být alergie.

    Dávkování a způsob užití:

    Pomocí lancety, která je součástí balení, získejte kapku krve z konečku prstu. Krev kápněte na testovací kazetu, poté aplikujte rozpouštědlo a vytáhněte modré šoupátko. Výsledek můžete odečíst po třiceti minutách.

    Můj příběh:

    Vyzkoušela jsem na sobě test na zjištění alergie, je mi 33 let a netrpím pokud vím na žádnou alergii, akorát mám strašně vysokou imunitu, takže málokdy onemocním a tento rok je úplným opakem, tím že už 2 roky a 4 měsíce kojím, tak mám oslabený organismus a onemocním, ale nejsem ten typ, co má klasické nemoci tím pádem , tentokráte to byly plicní chlamidie a ani nevím, kde se vzaly , ale teď už je to za mnou a vyzkoušela jsem tedy test na zjištění alergie, byla jsem napnutá, jak to dopadne, ale dopadl skvěle, nemám na nic alergii - tj. na kočičí srst, travní pyly a ani na roztoče.

    Test také pro mě vypadal složitě, ale na rozdíl od testu na zjištění alergie na lepek se použil trochu jinak, tak jsem opět nevěděla, jestli to zvládnu, ale vše se dalo zvládnout v klidu. Testování proběhlo mimo dcerku, aby neviděla krev a nebyla z toho nervózní, takže jsem očistila prst desinfekčním čtverečkem, pak se píchla do prstu a tekla krev a já ji odebrala do zkumavečky a pak do testu, kde byla menší dírka, tak tam jsem nakapala krev a pak ten roztok, který byl v malé flaštičce, tak ten se nalil do větší dírky na testu a čekalo se 15 minut na výsledek, až tam proběhne nějaká ta "chemická reakce" a po 15 minutách se otevřel z boku na testu takové jakoby okýnko a šlo už vidět na test, takže tím, že jsem ho otevřela v tuto chvíli, tak jak to píší, tak se čekalo dalších 15 minut na finální výsledek testu, který dopadl velmi dobře.

    Jsem ráda, že mají všude napsané tak lehké návody, které jsou srozumitelné, krátké, tudíž i časově nenáročné, všem je doporučuji, kdo má jen podezření, že by mohl mít nějakou alergii na kočičí srst, roztoče a nebo travní pyly. Jsem relativně zdravý člověk, který prakticky nejí prášky při každém píchnutí, prostě nejsem toho zastáncem, ale když je potřeba, tak vezmu i prášky, abych to vyléčila, jinak jsem jako dítě prodělala klíšťovou boreliózu, jinak žádné vážné onemocnění mě naštěstí už nepotkalo, sem tam nějaká angína, ale jinak probíhalo v mezích možností, dokud jsme se s manželem nerozhodly do toho praštit a mít miminko, to nastalo hned několik problémů pro nás, díky metodě iui jsem hned na poprvé otěhotněla, ale po dokončení 8. týdne mé tělo "zabilo" miminko, protože doktor nevěděl čím to je, tak nás s manželem poslal do Prahy do nemocniční sekce reprodukční imunologie a tam zjistili, že já i manžel máme strašně vysokou imunitu, proto jsem o miminko přišla, ale také mě doktor léčil, protože jsem neměla svou ovulaci, po nějakém čase, když už jsme zdravotně zase mohli otěhotnět, tak jsem musela jezdit po doktorech, neměla jsem ovulaci, tudíž braní prášků, na snížení imunity braní prášků, pak na iui, když byla ovulace, tak píchli injekci na uvolnění vajíčka, šlo se na inseminaci a pak jsem musela brát prášky na udržení miminko do konce 15. týdne, takže takto jsme přišli k naší milované dcerce.

    To byl náš příběh a doufám, že jsem tím některé oslovila a hlavně povzbudila, že i když nemám ráda prášky, tak jsem kvůli našemu štěstíčku udělala vše a už máme velkou slečnu, která má 2 roky a 4 měsíce. Držím všem palečky, kdo je na tom podobně.

    Domácí test na zjištění nedostatku železa:

    Železo je nedílnou součástí našeho organismu, proto jeho nedostatek může mít za následek potíže, které se mohou projevovat letargií, pobledlostí či bolestmi hlavy.

    Cena testu na internetu:

    199 – 367 Kč/ks + poštovné

    Jak test funguje?

    Pomocí domácího testu Veroval - Nedostatek železa rychle a spolehlivě zjistíte, zda jsou výše zmíněné příznaky zapříčiněny nízkou koncentrací železa v krvi. Stačí jedna kapka krve ze špičky prstu a deset minut vašeho času.

    Příznaky nedostatku železa:

    letargie,

    pobledlost,

    bolest hlavy,

    únava a těžkopádnost,

    dušnost,

    křehké nehty,

    vypadávání vlasů,

    neobvyklé chutě,

    zvýšená citlivost na chlad,

    deprese,

    syndrom neklidných nohou.

    Dávkování a způsob užití:

    Pomocí lacenty, která je součástí balení, získejte kapku krve z konečku prstu. Krev smíchejte v roztoku a směs důkladně protřepte. Nakonec směs odkápněte na testovací kazetu a po deseti minutách můžete odečíst výsledek.

    Prevence nedostatku železa:

    Je to správné složení jídelníčku – jíst potraviny bohaté na železo, kyselinu listovou a vitamin B12,

    do svého jídelníčku bychom měli také zařadit a neměli bychom se vyhýbat – červenému masu, játrům, rybám, vajíčkům, citrusům, chřestu, špenátu, houbám a sýrům.

    Můj příběh:

    Vyzkoušela jsem tento test a to na své mamince, byl to domácí test veroval na zjištění nedostatku železa v těle, odběr proběhl standardně, až si ze mě vystřelili, že by ze mě mohla být sestřička: očistila jsem prst dezinfekčním čtverečkem, píchla, odebrala krev, kterou jsem dala pak následně do roztoku a protřepala, nechala usadit a pak jsem dala do testovacího okénka 3 kapky a výsledek byl za 10 minut hotový.

    Maminka má dostatek železa v těle , takže odběr doma byl velice jednoduchý, rozumitelný, maminka trpí na riziko trombofílie a tak má kolikrát nedostatek železa a vitaminu B, proto jsem to chtěla otestovat zrovna na ní. Pokud trpíte např. únavou, bledostí, bolestí hlavy, tak 1 z příčin může být nedostatek železa v těle.

    Domácí test na zjištění borélie z klíštěte:

    Rychlý test ke zjištění borélií z klíštěte. Pomocí domácího testu Veroval – Borélie z klíštěte rychle a spolehlivě zjistíte, zda se v daném klíštěti vyskytují bakterie borélie.

    Cena testu na internetu:

    91 – 329 Kč/ks + poštovné

    Jak test funguje?

    Test se provádí přímo z rozdrceného klíštěte a výsledek je k dispozici do deseti minut. Snadno tak zjistíte, zda přisáté klíště mohlo infikovat borélií vás nebo vaše dítě.

    Borélie jsou bakterie způsobující onemocnění lymskou boreliózou. Ne všechna klíšťata jsou však boréliemi infikována.

    Dávkování a způsob užití:

    Umístěte klíště do zkumavky a přidejte 3 kapky roztoku. Rozdrťte klíště tak, aby se tekutina stala bezbarvou, použijte k tomu ostrou i plochou stranu dřevěné tyčinky. Nakonec nakapejte roztok do testovacího políčka testovací sady. Uchovávejte mimo dosah dětí!

    Prevence lymské boreliózy:

    Nechoďte zbytečně trávou,

    používejte repelenty,

    na klíště nešahejte holou rukou,

    s odstraněním klíštěte neváhejte,

    po odstranění klíštěte místo dezinfikujte.

    Jak se projeví a léčí lymská borelióza (příznaky):

    Lymská borelióza se léčí antibiotiky. Místo, kde bylo klíště přisáté sledujte a jakmile začnete mít červenou kruhovitou skvrnu, tak je to moment, kdy je jít okamžitě k lékaři a ten Vám okamžitě nasadí antibiotika. Léčba by měla být dostatečně dlouhá, delší než u běžných nemocí, jako je např. angína. Měla by trvat do vymizení všech příznaků. Pokud skvrna nemizí nebo se stále necítíte dobře, případně se Vaše potíže ještě zhoršují, je vhodné asi po 2 týdnech lék změnit na jiný a to musí určit Vás lékař.

    Rychlé odstranění klíštěte a rychlé zahájení léčby v případě podezření na nákazu jsou zásadní pro snížení rizika rozvoje vážné nemoci. Očkování na lymskou boreliózu v současné době pro lidi neexistuje.

    Můj příběh:

    Vyzkoušela jsem další test, bohužel na své dcerce, měla na zádech přisáté malé klíště, tudíž je to test borélie z klíštěte, výsledek testu je hotový za 10 minut, opět návod byl jednoduchý a srozumitelný.

    Test se udělá velmi snadně, pinzetou na klíšťata vyděláte klíště, tak jak jste zvyklí a do zkumavky dáme 3 kapky roztoku a pak tam vložíme to klíště, pak si vezmeme dřevěnou špejli s ostrým hrotem, která je také v balení a klíště rozdrtíme ostrou, ale i plochou částí špejle, aby mu z bříška vypluli střeva (tím nemá klíště možnost přežít), pak pomocí pipety nasajeme tekutinu ze zkumavky (pouze tekutinu bez částí klíštěte), pak do testovací kazety kápneme do malého očka kapku tekutiny z klíštěte a na to kápneme 2 kapky roztoku a necháme působit a za 10 minut máme hotový výsledek.

    Byla jsem doopravdy nervózní, jak výsledek opět vyjde a naštěstí byl negativní. Jsem šťastná, že dcerka nemusí jako já s lymskou boreliózou jezdit stále po doktorech.

    Důležitá poznámka:

    Z důvodů obtížnosti rozdrcení střeva klíštěte nemá téměř žádný význam testovat velmi malá klíšťata, tzn. která ještě nejsou nasátá. Dělá se odběr z malých až středních klíšťat a nebo pak z těch velkých hodně nasátých, které mají 8 mm a více. Rychlý test přímo detekuje přítomnost bakterií Borrelia, zjišťováním patogenů lymské boreliózy v klíštěti.

    Lymská borelióza je vážné onemocnění, které se přenáší pomocí klíšťat. Původce lymské boreliózy je negativní spirálovitá mobilní bakterie Borella burgdorferi sensu lato. Klíšťová borelióza se přenáší klíšťaty rodu lxodes ricinus. V Evropě se prevalence klíšťové boreliózy liší regionálně ( 5 - 35 %). Pokud klíště již nasálo krev, nelze vyloužit, že není potencionálním šiřitelem nákazy a mělo by být otestováno na přítomnost bakterií boreliózy. Negativní test u klíštěte nevylučuje infekci borelií. Nákaza boreliózou u lidí může být diagnistikována pouze lékařem. Tento test se používá pouze na určení přítomnosti borélií u klíšťat.

    Domácí test na zjištění hladiny cholesterolu:

    Vysoká hladina cholesterolu představuje hlavní rizikový faktor pro vznik aterosklerózy a s ní souvisejících onemocnění, např. vysokého krevního tlaku a infarktu myokardu. Hladina cholesterolu se může zvyšovat s věkem, vlivem nezdravé stravy a nedostatkem pohybu.

    Cena testu na internetu:

    119 – 449 Kč/ks + poštovné

    Jak test funguje?

    Pomocí domácího testu Veroval – Cholesterol rychle a spolehlivě zjistíte, zda jsou vaše hodnoty cholesterolu v normě, nebo naopak potřebujete změnu stravovacích návyků a životního stylu. Stačí jedna kapka krve ze špičky prstu a tři minuty vašeho času. Uchovávejte mimo dosah dětí!

    Dávkování a způsob užití:

    Pomocí lacenty, která je součástí balení, získejte kapku krve z konečku prstu. Velkou kapku krve kápněte na testovací pole na testovacím kolečku. Počkáme 3 minuty na výsledek a poté sejmeme krycí vrstvu indikátoru. Od té doby máte 30 vteřin na to, aby jste otáčeli indikátorem na testovacím kolečku a k nalezení místa, které mu barvou a intenzitou nejvíce odpovídá. Pod barevným polem je uvedena odpovídající hodnota cholesterolu.

    Hodnoty cholesterolu:

    Normální hodnoty – jsou u dospělých osob hodnoty do 200 mg/dl (5,2mmol/l).

    Zvýšené hodnoty – se pokládají hodnoty vyšší než 200mg/dl (5,2mmol/l), pokud u vás vyšetření ukázalo hodnotu vyšší než 200mg/dl, máte s vysokou pravděpodobností zvýšenou hladinu.

    Co je cholesterol?

    Cholesterol je tuková látka, která se řadí ke steroidům a vzniká přímo v našem těle, pouze asi 3 procenta cholesterolu v našem těle pocházejí z toho, co sníme (potraviny obsahující cholesterol a nasycené tuky jako například vajíčka, smetana, máslo, sádlo atd.) a dalo by se říct, že si tělo vystačí pouze s takovým množstvím cholesterolu, jaké je v těle produkováno játry. Pro tělo je cholesterol nezbytnou stavební složkou, protože prostupuje naše buňky a podporuje tvorbu např. žlučových kyselin nebo některých hormonů zajišťujících reprodukci a je nezbytnou součástí našeho tělesného metabolismu. Jeho nejvyšší koncentraci můžeme nalézt v kožním tuku, slezině, krevním séru, nadledvinách a mozku.

    Od 20let věku, by si člověk měl čas od času kontrolovat hladinu cholesterolu v krvi jednoduchým krevním domácím testem Veroval.

    S vysokým cholesterolem také úzce souvisí obezita, vysoký krevní tlak, špatné stravování, cukrovka, málo pohybu, přílišné kouření a další faktory, které ke zvýšené hladině cholesterolu v krvi často vedou.

    Můj příběh:

    Testování tady tohoto testu bylo nejrychlejší a časově nejméně náročné, jinak opět zase byl velmi snadný návod na použití. Cholesterol se tvoří v játrech a hraje důležitou roli při mnoha tělesných funkcích, například při tvorbě buněčných membrán. Zvýšená hladina cholesterolu je však rizikový faktor vzniku aterosklerózy (kornatění tepen). Ta často probíhá až do pokročilého stadia nepozorovaně. Ateroskleróza věnčitých tepen zhoršuje krevní zásobení srdečního svalu a nakonec může vést až k uzávěru cév a k srdečnímu infarktu. Rychlým testem cholesterolu můžete rychle a spolehlivě stanovit svou hladinu cholesterolu.

    Při zvýšených hodnotách byste si měli promluvit se svým lékařem, zda by vám prospěla změna stravování a životního stylu. Tento test jsem provedla manželovi tímto způsobem: očistila jsem prst desinfekcí, lancetou jsem píchla do prstu a trochu pomačkala prst, aby vyteklo více krve (moc mu krev netekla) a kapku krve jsme dali na testovací pole kolečka, pak se s kolečkem po dobu 3 minut nehýbe, pak na kolečku po 3 minutách přidržíme jazýček na spodní straně indikátoru a druhou rukou stáhneme krycí vrstvu indikátoru. A během půl minuty můžeme otáčet indikátorem a podle odstínu zelené barvy určíme, jak velký cholesterol v těle daný člověk má a u manžela to vyšlo na 200, což znamená, že prošel, jak se u nás říká s "odřenýma ušima".

    Normální hodnoty cholesterolu:

    Mohou být 150, 175, 200, což znamená u dospělých jsou to hodnoty do 200 mg/dl. Pokud u vás vyšetření ukáže hodnotu do 200 mg/dl, je vaše hladina s vysokou pravděpodobností v normálním rozsahu.

    Zvýšené hladiny cholesterolu:

    Jsou 225, 250, 300 +, což se za zvýšené hladiny pokládají hodnoty vyšší než 200 mg/dl.

    Pokud u vás vyšetření ukáže hodnotu vyšší než 200 mg/dl, máte s vysokou pravděpodobností zvýšenou hladinu a to platí i v případě, že je obtížné rozhodnout, zda je výsledné pole 200 mg/dl nebo 225 mg/dl. Máte-li zvýšenou hladinu, navštivte, co nejdříve svého doktora, aby byla hladina cholesterolu stanovena přesněji. Takže u nás to proběhlo v pořádku.

    Domácí test na zjištění mužské plodnosti:

    Rychlý test k určení koncentrace spermií v spermatu. Páry snažící se mít děti, se často ptají samy sebe, proč jejich snaha není úspěšná. Pokud je příčinou muž, důvodem může být podprůměrný počet spermií ve spermatu.

    Použitím testu Mužská plodnost pod značkou Veroval může muž rychle a bezpečně zjistit, zda jeho sperma obsahuje dostatek spermií pro oplodnění vajíčka. Vše, co pro to potřebujete, je malé množství ejakulátu (spermatu) a 7 minut vašeho času.

    Cena testu na internetu:

    250 – 565 Kč/ks + poštovné

    Jak test funguje?

    Vše, co potřebujete je odebrat vzorek spermatu, miska se nechá na stole po dobu 20-ti minut, pak naberte sperma do stříkačky, poté ho smíchejte s roztokem. Odkápněte směs do kazety a po 7 minutách můžete odečíst výsledek

    Důležité, když chcete mít děti:

    Dostatečný počet spermií. Rychlým testem mužské plodnosti si můžete rychle a bezpečně ověřit, zda máte ve spermatu dostatek spermií, aby mohlo dojít k oplodnění. Pokud tomu tak není, zeptejte se svého lékaře na další opatření.

    Jak spolehlivý je test Veroval?

    Rychlý test mužské plodnosti byl vyvinut tak, aby byl i v domácím použití k dispozici s přesností a spolehlivostí moderní diagnostiky. Rychlým testem lze zjistit, zda je počet spermií v normálním rozsahu (minimálně 20 milionů spermií/ml).

    Odebereme do nádobky sperma a necháme ho stát na rovném stole 20 minut, ale ne déle jak 3 hodiny. Vzorek v kelímku opatrně asi 10x promícháme stříkačkou. Stříkačkou nasajeme vzorek tak, aby se vyhnul tuhému a mazlavému materiálu a nasajeme 0,1 ml vzorku a jakmile otevřeme lahvičku s ředícím roztokem, tak vzorek 0,1 ml stříkačky vstříkneme do lahvičky. Uzávěr zašroubíme a opatrně s ním kýveme, ale nesmíme protřepávat, jinak vznikne pěna. Lahvičku se vzorkem necháme 2 minuty stát. A po 2 minutách na testovací kazetu kápneme 6 kapek do kulatého aplikačního políčka testovací kazety. A od této chvíle čekáme 7 minut na výsledek, který u známých byl bohužel negativní.

    Je provedení testu složité?

    Není: všechno, co potřebujete, jsou čistě umyté ruce, hodinky a rovná plocha stolu. Přesný postup testování je uveden na zadní straně. Ke stanovení a interpretaci výsledku je nutno si důkladně přečíst návod k použití. Před provedením testu je nutno porozumět všem podrobnostem. 

    Důležité upozornění:

    Příprava testu: Než si odeberete sperma manuální stimulací (masturbací), vezměte prosím na vědomí následující pokyny: Vyčkejte alespoň 48 hodin, ale ne déle než 7 dnů po poslední ejakulaci. Nepoužívejte žádné želé ani pleťové mléko. Nepoužívejte kondom.

    Tímto testem se zjišťuje pouze koncentrace spermií a nelze jím získat další informace o plodnosti.

    Příznaky neplodnosti:

    Rizikové faktory mužské neplodnosti:

    Rizikových faktorů je celá řada. Za neplodnost může celá řada chemických látek. Příkladem mohou být chlorované bifenyly, dále je to alkohol (zvláště v nadměrném množství), prvek olovo. V podezření jsou i některé léky (na potenci apod.).

    Další skupinou faktorů tvoří vlivy, které vedou k zahřívání varlat. Pro správný vývin a růst spermií je totiž důležitá teplota poněkud menší než teplota lidského těla (optimální je teplota okolo 32°C, namísto 36,5° C v těle).

    Muži, kteří nosí těsné spodní prádlo, které varlata zahřívá, jsou prokazatelně méně plodní. Muži, kteří pracují na klíně s přenosnými počítači, a také muži, kteří mají sedavé zaměstnání (velice jsou ohroženi řidiči) jsou také ohroženi. Neplodnost mohou způsobit také záněty varlat (např. virem příušnic) apod.

    Rizikové faktory ženské neplodnosti:

    Ženská neplodnost je v dnešní době problém velmi aktuální a výskyt této problematiky stále stoupá. Samotná neplodnost je dosti značnou komplikací buď jiných, prvotních onemocnění nebo jako sama o sobě.

    Toto jsou faktory, které plodnost ovlivňují. Je jasné, že extrémy povedou ke snížené nebo ztracené schopnosti oplodnění.

    Věk - ten je nejdůležitějším faktorem ovlivňující ženskou plodnost. Optimum plodnosti je mezi 20–30 rokem. Nejlépe však kolem 25. roku. Po 30. roce života plodnost začíná pomalu klesat, po 35. roce života klesá již velmi strmě.

    S věkem však přibývá komplikací, které ohrožují plodnost ženy – klesá počet menstruačních cyklů, při kterých dochází k ovulaci, vyskytují se děložní abnormality (myomy, změny v cévním řečišti, patologie děložní sliznice, atd.), klesá sexuální aktivita, zvyšuje se výskyt spontánních potratů, protože genetický materiál předávaný starší matkou není tak dokonalý a dochází v něm k řadě defektů a patologických změn. Zvýšené je i riziko vzniku potratů ve vyšším věku.

    Sexuální aktivita – pro otěhotnění je nutnost pohlavního styku alespoň 2 – 3× týdně, je podmíněná omezenou životností vajíčka. Vajíčko je schopné oplodnění zhruba 24 – 48 hodin po uvolnění z folikulu. Zdá se to jednoduché, ale je těžké určit přesný den, kdy k ovulaci došlo.

    Negativní vlivy zevního prostředí - mají také určitý vliv na reprodukční schopnosti ženy. Kontaminace těžkými kovy: rtuť, kadmium, mangan, olovo, chrom, dále radiace, kouření, drogy, ať lehké nebo tvrdé, alkohol.

    Psychosociální faktor – stres, duševní přepracovanost, nervové vyčerpání.

    Výživa - zejména extrémní stavy výživy, jako je podvýživa a nebo naopak obezita. Obě vedou k poruchám plodnosti. U podvýživy se jedná o záchrannou reakci vzhledem k opakovaným ztrátám krve při menstruaci. U obezity to je hormonální nerovnováha, ženy mají velké množství estrogenu (souvislost s velkými zásobami podkožního tuku) a to brání otěhotnění.

    Genetika - může být jak příčinou potíží s otěhotněním či donošením dítěte, tak může způsobit různě závažné vrozené vývojové vady dítěte.

    Celková onemocnění nebo onemocnění spojená s reprodukčním systémem ženy – problémy mohou tvořit jakákoliv onemocnění, která postihují celý organismus – např. cukrovka, nádorová onemocnění, onemocnění štítné žlázy, syndrom cystických vaječníku apod.

    Ženská neplodnost se dělí do několika kategorií:

    Primární neplodnost,

    sekundární neplodnost,

    neobjasněná neplodnost.

    Primární neplodnost:

    Jako primární neplodnost je hodnocen takový stav, kdy ani přes pravidelný pohlavní styk (míněno alespoň dvakrát týdně) po dobu minimálně jednoho roku je naprostá absence početí.

    Sekundární neplodnost:

    Je klasifikována tak, že i přes pravidelný nechráněný pohlavní styk po dobu jednoho roku nedošlo k žádnému novému početí poté, co v minulosti k oplodnění došlo.

    Neobjasněná neplodnost:

    Do této kategorie spadá absence početí z důvodů, jako je například kojení (laktace, protože při laktaci dochází k uvolňování hormonu, který zabraňuje otěhotnění), užívání hormonální antikoncepce, snížená aktivita sexuálního života nebo neznámé příčiny.

    Můj příběh:

    Poslední test zkoušeli naši známí, je to domácí test veroval - mužská plodnost. Důležité je, když chcete mít děti, aby muž měl dostatečný počet spermií. Páry, které nemohou mít děti, se často ptají na příčinu. Pokud je příčina nemožnosti oplodnění u muže, může jí být podprůměrný počet spermií ve spermatu.

    Pro muže je to určitě stejně jako pro ženu velký zásah do soukromí, tak 1 z možností, kdy to může udělat muž v klidu domova je tento test, pokud nechce jít k doktorovi a ten mu potvrdí nebo vyvrátí, jestli má dostatek spermií ve spermatu.

    Opět bylo jednoduché provést tento test: Do přiloženého kelímku odebereme sperma, které tam necháme v klidu stát 20 minut nejméně, ale ne déle jak 3 hodiny, pak vzorek v kelímku opatrně promícháme asi 10 x stříkačkou. Stříkačku vedeme tak, abychom se vyhnuli tuhému nebo mazlavému materiálu. Píst stříkačky zatáhneme zpět přesně ke značce 0,1 ml a natáhneme sperma a musíme zabránit ve stříkačce možnosti vzduchových bublin. Pak je tam lahvička s ředícím roztokem, která má 2dílný uzávěr. Lahvičku otevřeme uchopením dolního širokého okraje uzávěru a odšroubováním celého uzávěru, pak do otevřené lahvičky s ředícím roztokem zasuneme stříkačku a stlačením pístu stříkačky vstříkneme celý objem vzorku - 0,1 ml do lahvičky. Lahvičku nyní zašroubujeme a začneme s ní opatrně kývat, ale lahvičku nesmíme protřepávat, protože by v lahvičce vznikla pěna. Teď lahvičku se vzorkem necháme 2 minuty stát a v tuto chvíli otevřeme testovací kazetu, kterou položíme na rovný a suchý povrch. V tuto chvíli uvolníme horní kryt lahvičky a kápneme 6 kapek do kulatého políčka testovací kazety a v tuto chvíli se čeká 7 minut na výsledek, který u známých byl bohužel negativní.

    Negativní výsledek:

    (Počet spermií je nižší než 20 miliónů/ml) sám o sobě ještě není ještě průkazem nemožnosti oplodnění. Mnozí muži mohou i přesto zplodit děti přirozeným způsobem. Kromě toho může být počet spermií každý den jiný, takže opakované testování novým rychlým testem může dát pozitivní výsledek. K dalšímu objasnění se obraťte určitě na lékaře a nechejte si provést kompletní analýzu spermatu - právě, když se budete se svou partnerkou již po několik měsíců neúspěšně pokoušet o početí dítěte.

    Pozitivní výsledek:

    (Ve spermatu je více než 20 miliónů spermií/ml a je tedy dostatek spermií k oplodnění) však neznamená, že může dojít k oplodnění. Je ještě celá řada dalších faktorů, které mohou mít vliv na mužskou plodnost. Po několika měsících neúspěšných pokusů o oplodnění se musíte vy a vaše partnerka obrátit na lékaře k dalšímu vyšetření. Jinak to vyzkoušel pán - 56 let, vcelku zdravý, akorát má vadu na srdíčku, má kardiostimulátor, jinak si umí užívat života, je plný elánu, lásky a pochopení, má už 2 dospělé děti a také 3 vnoučata a test vyšel negativně.

    Jsem relativně zdravý člověk, který prakticky nejí prášky při každém píchnutí, prostě nejsem toho zastáncem, ale když je potřeba, tak vezmu i prášky, abych vyléčila, co je potřeba, jinak jsem jako dítě prodělala klíšťovou boreliózu, jinak žádné vážné onemocnění mě naštěstí už nepotkalo, sem tam nějaká angína, ale jinak mé zdraví probíhalo v mezích možností, dokud jsme se s manželem nerozhodly do toho praštit a mít miminko. To nastalo hned několik problémů pro nás, díky metodě iui jsem hned na poprvé otěhotněla, ale po dokončení 8. týdne mé tělo "zabilo" miminko, protože doktor nevěděl čím to je, tak nás s manželem poslal do Prahy do nemocniční sekce reprodukční imunologie a tam zjistili, že i já i manžel máme strašně vysokou imunitu, proto jsem o miminko přišla, ale také mě doktor léčil, protože jsem neměla svou ovulaci.

    Po nějakém čase, když už jsme zdravotně zase mohli otěhotnět, tak jsem musela chodit po doktorech, neměla jsem ovulaci, tudíž braní prášků, na snížení imunity braní prášků, pak na iui, když byla ovulace, tak píchli injekci na uvolnění vajíčka, šlo se na inseminaci a pak jsem musela brát prášky na udržení miminka do konce 15. týdne. Takto jsme přišli k naší milované dcerce. To byl náš příběh a doufám, že jsme tím některé z vás oslovili a hlavně povzbudili, že i když nemám ráda prášky, tak jsem kvůli našemu štěstíčku udělala vše a už máme velkou slečnu, která má 2 roky a 4 měsíce. Držím všem palečky, kdo je na tom podobně.

    Závěr:

    Jsem velice ráda, že jsem mohla vyzkoušet tyto testy a doporučení pro všechny: testy se dají zvládnout v pohodlí domova úplně krásně, protože jsem pravák, tak jsem testovala na levé ruce. Určitě je doporučuji zakoupit si, protože každý uvítá doma jiný typ testu a bude vědět, na čem je a jestli se jeho domněnka potvrdí a nebo vyvrátí a ušetří tím čas, který strávíte u lékaře. U nás testování proběhlo až na 1 jediný test bez slziček a bylo to u dcerky, je to prakticky bezbolestné.

    Ceny testů jsem získala z internetové stránky:

    www.heureka.cz

    #test_veroval a #recenze

    makky1310
    1. čer 2018    Čtené 498x

    Domácí testy Veroval od Hartmannu- testování v pohodlí domova

    Ano, toto bylo moje první testování tady na koníkovi a musím říci, že jsem si to moc užila a nejenom proto, že to bylo takové malé vytržení ze stereotypu, který zažívá nejedna maminka na rodičovské "dovolené'"🙂.

    Nejdříve jsem vůbec nečekala, že dostanu od každého testu 1 kus a proto moje radost byla o to větší, když jsem měla možnost vyzkoušet skoro všechny. Přiznám se, že jsem o těchto testech slyšela poprvé a opravdu mě nadchly. Protože se řadím mezi ty lidi, kteří jdou k doktorům až když mají smrt na jazyku, velmi se mi líbila ta možnost se otestovat v klidu domova a nemuset vysedávat dlouhé hodiny u doktorů, nemluvě o délce objednací doby, která mě vždy, když už, spolehlivě odradí.

    Samozřejmě pokud při testování příjdete na jakékoliv podezření je vždy lepší navštívit doktora, který je schopen Vás podrobněji vyšetřit.

    A jaké testy jsem obdržela? Jednalo se o test Mužská plodnost, Cholesterol, Zjištění alergie, Nesnášenlivost lepku a Borélie z klíštěte a Nedostatek železa. Ve všech testech lze najít velmi stručný a o obrázky doplněný návod jak v českém🇨🇿 tak slovenském🇸🇰 jazyce. Pokud je potřeba provést test z krve, vždy se v balení nachází sterilní lanceta a samozřejmě i dezinfekce a náplast, což beru jako super nápad prodejce. Pokud se chcete více dočíst o obsahu balení a o různých typech na testování, najdete vše pod hashtagem #test_veroval. 

    A pojďme si přečíst jak takové testování probíhá.

    Jako první test jsem si vybrala Nesnášenlivost lepku. Myslím, že jsem vše důležité vždy popsala minulý týden v mých KZ, proto mi dovolte vždy zprávu zkopírovat. Tyto zprávy totiž obsahují vše, co je potřeba o testování vědět.

    Nesnášenlivost lepku🍞

    Moje ruka jako první sáhla po testu na nesnášenlivost lepku. Poslední dobou mám totiž trávící problémy a já nejednou z toho podezřívala lepek. Otevřela jsem tedy balení, kde na mě vykoukly 2 balíčky a návod. Prostudovala jsem tedy jak na to a hned se do toho pustila. Uvolnila jsem lancetu, očistila ukazováček přiloženou dezinfekcí, přiložila lancetu a zmáčkla.

    Přiznám se, že jsem vůbec nevěděla jakou sílu vpichu mám čekat, proto jsem mačkala opravdu pomalu😀. Dopadlo to dobře, prst zůstal celý  😀 a objevila se kapka krve. Vyndala jsem pomocí pinzety (není součást balení) kapiláru z ochranného balení a vodorovně přiložila ke kapce krve.

    Kapilára se začla ihned plnit ale musela jsem prst ještě pořádně asi 2x promačkat aby vyteklo více krve a já mohla kapiláru naplnit. Poté jsem jí vložila do nádobky s ředícím roztokem a párkrát prohrkala aby se krev smíchala s roztokem. Vybalila jsem testovací kazetu, pipetou odebrala vzorek naředěného vzorku a 5 kapek nakapala do aplikačního políčka na kazetě. Nastavila jsem na minutce 10 minut a netrpělivě vyčkávala.... 🤔 Huráááá, test nepotvrdil nesnášenlivost lepku a mně se nesmírně ulevilo, že si dál můžu pochutnávat na dortíkách a jiných dobrotách 🍰🍩.

    Testování je opravdu snadné a doporučuji vyzkoušet všem co mají jakékoliv podezření na nesnášenlivost lepku.

    Zjištění alergie 🐱🌾🐜

        Jako druhý test k testování jsem si vybrala Zjištění alergie. Tento test je schopen Vás otestovat na kočičí srst, roztoče a travní pyly. Jako většina dnešní populace mě trápí na jaře příznaky alergie, jako je pálení v krku a v nose, mírný kašel, svědění očí, ucpaný nos a další. Já rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří se okamžitě se vším ženou k doktorovi a proto žádnou alergii nemám přímo diagnostikovanou.

    To je tedy ten důvod, proč jsem si jako druhý test vybrala právě tento. V balení byly opět 2 balíčky a návod. Po přečtení návodu jsem načnula lancetu, která byla jiná než u testu Nesnášenlivost lepku. Očistila si prst přiloženou dezinfekcí, přiložila lancetu a přitlačila k prstu. Musím říct, že vpich touto lancetou byl bolestivější než u prvního testu.

    Z vpichu začalo vytékat opravdu dost krve. Opět jsem vytáhla pinzetou (není v balení) kapiláru z balení a přiložila ke kapce krve. Pipeta byla okamžitě plná po označené místo a já jí musela odložit a zalepit si prst, protože z vpichu neustále vytékalo dost krve a i kuchyňská linka začínala být krví znečištěná😱. Po zalepení jsem naplněnou pipetu vymačkala do určeného místa na testovací kazetě, vzala nádobku s roztokem a vylila ji do určeného místa na kazetě, která se nachází hned vedle jamky pro krev.

    Na minutce jsem nastavila 15 minut. Po 15 minutách jsem vytáhla modré šoupátko nacházející se vpravo na kazetě a nastavila znovu 15 minut. Průběžně jsem test kontrolovala a už se začínala obávat, že jsem udělala něco špatně, protože se na testu několik minut nic nezobrazovalo. Ale opravdu po 15 minutách byl najednou výsledek jasně zřetelný. Na testu mi vyšel negativní výsledek jak na kočičí srst, roztoče tak travní pyly. Zbarvená byla pouze čárka v kontrolním poli. Celé testování od rozbalení testu do jasných výsledků trvalo cca 45 minut.

    Musím ještě dodat, že jsem si musela ještě jednou přelepit prst vlastní náplastí, protože z prstu stále trošku vytékala krev. Vpich byl, hlavně na dotek, bolestivý ještě do druhého dne. Rozhodně však nejde o nic drastického co by se nedalo vydržet😉.

    Nedostatek železa🔨😀

        Tak co tu máme dále? Výběr dalšího testu jsem nechala čistě na intuici a ta hovořila jasně-test Nedostatek železa. Jako poloprofík 😀 v testovaní Veroval testů jsem si prohlédla návod a začala rovnou testovat. Otevřít lancetu, vydezinfikovat prst, přiložit lancetu a zmáčknout spoušt. V vpichu se objevila kapka krve a já jsem ještě pár zmačknutími prstu "vyždímala" více krve aby byla kapilára dostatečně naplněna. Vyndat kapiláru pomocí pinzety (není součást balení), naplnit jí a vložit do nádobky s ředícím roztokem. Několikrát prohrkat aby se krev dostatečně promíchala s roztokem. Pomocí pipety jsem natáhla trochu vzorku a 3 kapky nakapala do aplikačního políčka na testovací kazetě. Zapínám na minutce 10 minut.

    Můžu pozorovat jak se roztok rozlévá do výsledkového okénka. Začala jsem nejistět🤔. Roztok nejdříve putoval přes proužek, který sloužil jako vyvrácení nedostatku železa v krvi ale kde nic tu nic. Říkám si "ok, musím vyčkat těch 10 minut, neplaš holka😱". Ale po uplynutí času mě opravdu čekalo nemilé zjištění, které mě do dneška ani nenapadlo. Test prokázal nedostatek železa v krvi. Na testu byla viditelná jen čárka v kontrolním poli. Návod jasně říká, že je test pozitivní, když nelze rozeznat jakoukoliv čárku v testovacím poli. Při bližším podívání na mě vykoukla slabounká čárka, která, alespoň pro mě, značí, že to nemusí být s tím železem tak "horké".

    Dodneška jsem na sobě nepociťovala příznaky nedostatku železa jako jsou bledost, bolesti hlavy či únava. No, když ano, únavu pociťuji, ale která maminka na rodičovské ne😉. Musela jsem si ale přiznat, že poslední dobou je to u mě s potravou dost na štíru. Dost jídlo zanedbávám, buďto z nedostatku času nebo prostě není chuť. Donutilo mě to ale se více zamyslet nad skladbou mé potravy a vyčíst si, které potraviny jsou právě na doplnění železa ty vhodné či se poohlídnout po nějakém doplňku stravy.

    A po nějakém čase bude asi vhodné si tento test Veroval znovu zakoupit a znovu se otestovat. Protože jak se říká "ve zdravém těle, zdravý duch❤"

    Borélie z klíštěte🐜🕷

    Další z testů je Borélie z klíštěte. Jelikož to vypadá, že nebudu mít možnost tento test vyzkoušet, rozhodla jsem se Vám alespoň napsat, jak se takový test používá. Samozřejmě nejdříve je potřeba klíště vytáhnout, a to pomocí pinzety či speciální karty na vytahování klíšťat (více se o této kartě můžete dočíst v mé předešlé KZ na téma Lymská borelióza). Dále se postup trochu liší a to vzhledem k velikosti klíštěte. Postup pro malá až střední klíšťata (menší než 8mm) je takový, že klíště vložíme do přiložené zkumavky a přidáme 3 kapky činidla. A pokud máte klíště větší než 8mm, není už potřeba společně s klíštětem dávat do zkumavky činidlo. Dále už je postup skoro stejný.

    Klíště je potřeba rozdrtit dřevěnou tyčinkou, a to ostrou stranou. Je důležité aby byly rozdrceny střeva klíštěte, protože právě v nich se nachází bakterie boreliózy. Dále nasajeme tekutinu do pipety a nakapeme do testovacího políčka na testovací kazetě. Je potřeba si dát pozor, abyste nenabrali do pipety kousek klíštěte, mohlo by dojít k zablokování testovací sady. V případě testování velkého klíštěte je ještě zapotřebí do testovacího políčka nakapat 2 kapky ředícího roztoku. V obou případech můžete pozorovat jak tekutina postupuje po testovacím proužku. Na minutce nastavíte 10 minut, maximálně však 20 minut. V případě pozitivního testu se na testu objeví 2 proužky, a to na kontrolní lince a reakčním políčku. Pokud není borelióza prokázána, objeví se pouze proužek na kontrolní lince.


    Pokud si chcete přečíst více o Lymské borelióze, koukněte na mojí KZ, kterou najdete pod #test_veroval.

    Cholesterol🍕

        Čekal na mě test Cholesterol. Jako první kdo mě napadl, že by mohl tento test vyzkoušet, byl můj tatík. Jednou mu bylo zjištěno u doktora trošku vyšší hranice cholesterolu (5,2mmol/l), proto jsem se rozhodla tento test vyzkoušet právě na něm. A jak testování probíhalo? Z obalu jsme vyndali testovací kolečko, uvolnila jsem automatickou lancetu a píchla otce do prstu. Po promačkání prstu jsme kapku krve kápli na testovací pole na kolečku a nastavili si čas 3 minuty. Nedoporučuje se čekat jak kratší, tak delší čas, výsledek by mohl být nepřesný. Po 3 minutách jsem stáhla krycí vrstu indikátoru, kde bylo jasně zbarvené kolečko na testovacím poli. Na testovacím kolečku je 6 barevných políček a každá určuje, svojí intenzitou barvy, hodnotu cholesterolu v krvi. Po chvilce otáčení jsme vyhodnotili, že otcův stav cholesterolu v krvi se nachází přibližně na hodnotě 5mmol/l, což je podle tabulky hodnota normální.

    Mužská plodnost👶

        Poslední test, který mi tu zůstal byl Mužská plodnost. Dlouho jsem se zamýšlela, koho bych mohla poprosit o testování tohoto testu ale opravdu mě nikdo nenapadl. V naší rodině totiž potomků přibývá jako hub po dešti😀🍄. Nakonec jsme se tedy rozhodli, vyzkoušet test u nás doma a ověřit si jeho přesnost.

    Prvně je potřeba odebrat sperma do přiloženého kelímku a nechat ho stát v pokojové teplotě po dobu 20 minut. Poté jsem vzorek zamíchala stříkačkou a tou pak odebrala 0,1ml spermatu. Tento objem jsem dala do lahvičky s roztokem a opatrně promíchala. Je důležité lahvičkou netřepat aby nedošlo ke vzniku pěny! Nechávám odstát 2 minuty a mezitím si načínám sáček s testovací kazetou. Dále nakapu z lahvičky 6 kapek do aplikačního políčka a nastavuji na minutce 7 minut. Bohužel se po 7 minutách na testu neobjevila čárka ani na kontrolním poli, proto se jedná o neplatný výsledek.

    Po pečlivém prohlédnutí jsem viděla pouze slabounkou čárkou jak v kontrolní části, tak testovací ale i tak myslím, že lze považovat test za neplatný. V případě pozitivního testu to znamená, že ve vzorku je více jak 20 milionů spermií na mililitr a to je dostatek k oplodnění.

        Tedy 5 z 6 testů jsem měla možnost vyzkoušet a test Borelióza z klíštěte čeká na své uplatnění. A přiznám se, že doufám, že ho dlouho nebude potřeba.

        Stále váháte zda si tyto testy pořídit? Pokud Vám není Vaše zdraví lhostejné, a já věřím že ne, určitě doporučuji zakoupit test který by Vám vyvrátil všechny Vaše pochyby a podezření. Je to jednoduché a rychlé. A rozhodně ten čas, který ušetříte na sebetestování můžete vložit do něčeho smysluplnějšího než do vysedávání v čekárnách ordinací🌞.

        Tímto bych chtěla moc poděkovat koníkovi za velmi příjemnou zkušenost a budu se těšit na další možnost testovat jakýkoliv produkt😉.

    S láskou a přáním pevného zdraví Makky1310 ❤

    noirdame
    31. kvě 2018    Čtené 332x

    Náš test Veroval testů

    Zdravím všechny kdo chodí na Modrého koníka a zajímá se o užitečné novinky. Přesně pro vás je tenhle článek🙂.

    Díky tomuto portálu a firmě Hartamann, jsem si i já mohla otestovat jak na tom jsem.

    Odpověděla jsem na tuto příležitost a ouuu jeee , byla vybrána, a v pondělí na mě zvonil pošťák s krabicí, která obsahovala 6 testů -

    Co to vůbec ty testy VEROVAL jsou - je to spolehlivá domácí "minilaboratoř" , kterou zvládne podle návodu - text s obrázky- opravdu ÚPLNĚ KAŽDÝ.

    Jestli dbáte o své zdraví, neradi chodíte k lékařům, nevyžíváte se v hodinách prosezených v čekárnách doktorů, a nechcete se doprošovat o žádanku ke specialistovi, pak se rozhodně po těhle testech poohlédněte.

    1. NEDOSTATEK ŽELEZA  - kvůli tohoto testu jsem se přihlásila. Syn je hodně bledý pořád, ale Mudr. se zdál extrémně a z krve mu vyšlo, že má málo železa (mimo jiné jeden z příznaků nedostatku této důležité látky je právě bledost). Dostal Aktiferin (železo v kapkách), super - zvedla se mu hladina železa, ALE začaly mu černat zuby - jeden z nežádoucích účinků. Hned jakmile se mu hladina zvedla kapky jsme vysadily, ale musíme to hlídat. A protože chci, aby syn byl zdravý a měl vše co potřebuje, ale zároveň nechci, aby měl ošklivé zuby - tak je pro mě tenhle test geniální řešení, jak si to pohlídat a zároveň nemuset stále chodit k lékařům na testy krve se synem, jestli má, nebo nemá dostatek železa. Díky Verovalu, jsme píchli do prstu, ...počkali pár minut a....naštěstí ok a kapat nemusíme 🙂

    2.NESNÁŠENLIVOST LEPKU - trápí vás nadýmání, křeče v břiše, nepravidelná stolice,...tak šup do lékárny pro test, a jde se na to - zvládne to opravdu každý a můžete pak vyloučit další možnost svého trápení, nebo upravit stravu a být v pohodě.

    Test je úplně jednoduchý - vše co potřebujete najdete v krabičce - píchnutí, desinfekční polštářek, pipeta, nádobka s testovací tekutinou, testovací krabička,...a jako příjemný bonus, ani taková maličkost jako náplast na přelepení píchance samozřejmě nechybí...

    A budete IN - je to teď společenské téma 🙂)

    3.BORÉLIE Z KLÍŠTĚTE - Vzhledem k tomu, že máme dvě děti, bydlíme v rodinném domku se zahradou a často jezdíme na hory, tak jsem ráda, že tento test bude součástí mé lékárničky. Když se nějaký zákeřňák zakousne (i když tajně doufám, že ne), tak ho pak můžeme pro klid duše , po vytáhnutí otestovat. A nemusíme ho za drahé peníze posílat do žádné laboratoře.

    Myslím, že tenhle test by měla obsahovat každá rodinná lékárnička, protože čím dříve se začne s léčbou borélie, tím lépe.

    4.MUŽSKÁ PLODNOST - tenhle dostane kamarádka jako dárek (podstrčí ho pak chlapovi🙂) . Snaží se teď o miminko, a víte jak to je....muži neradi s touhle intimní záležitostí chodí k lékaři. Takhle si sami hezky, doma, v klidu, soukromí mohou otestovat jak na tom jsou a případně to řešit dále.

    5.ZJIŠTĚNÍ ALERGIE - rýma, není to nebezpečná nemoc, ale sami víte jak je to otravné, a navíc často se z toho může vyklubat něco horšího - hleny zatékají do krku, dítě kašle a pak to může sednout až na průdušky. Vzhledem k tomu, že děti ani to smrkání nemají vychytané, tak to sedá občas do uší, nebo očí....a když by člověk věděl, že je to alergie, dá léky a je klid. No, ale nikdo nechce s každou rýmou k lékaři, jestli náhodou není alergik. A hele - je tu test na alergie....

    U nás to byla teda viroza - test negativní...ASPOŇ VÍME NA ČEM JSME 🙂

    6.CHOLESTEROL - tenhle test jsem dala mamce - bylo tam takové kolečko s barevným spektrem, kam mamka kapla kapku krve z prstu (opět komplet vybavení v krabičce), a vyšlo jí bohužel zvýšená hladina (viz foto). Tudíž ji přesvědčuji, ať si zajde k lékaři na kompletní vyšetření a co s tím dále dělat, jestli úprava stravy v jejím případě postačí, přecejen už není nejmladší.🙂

    Firma Hartmann řada výrobků VEROVAL má na našem trhu i další testy k domácímu použití, které určitě také stojí za zmínku. Nevyzkoušela jsem je teda samozřejmě všechny, ale s ohledem na ty co znám z vlastní zkušenosti, určitě doporučuji i ty ostatní  (Veroval - prevence žaludečních onemocnění, Prevence střevních onemocnění, Veroval CRP domácí test - podle mě hodně super věc - jestli má význam jít k lékaři pro antibiotika, Veroval test na drogy, a nesmím zapomenout ani na Veroval Zánět močových cest domácí test - ten určitě ocení spousta žen a dívek).

    Děkuji moc Modrému koníkovi i firmě Hartmann za možnost testování, protože až doteď se přiznám jsem vůbec netušila, že něco takového jako domácí testy vůbec na trhu existuje 🙂))))

    petuzen
    30. kvě 2018    Čtené 470x

    Náš "upíří" týden, aneb testujeme s Verovalem

    Na začátek bych chtěla poděkovat Modrému koníkovi, že pořádá všechny druhy soutěží a možností testování nových nebo opravdu dobrých produktů. Je báječné mít možnost ozkoušet takové produkty, jako například testy Veroval. O jejich existenci jsem věděla jen okrajove, velmi mile mě překvapili. 

    (K sepsání recenze používám i moje týdenní příspěvky, abych na nic nezapomněla, takže se budu hodně opakovat.)

    A jakým testem jsme začali? Naší volbou č. 1 byl test na lepek. Proč? Celiakii mám já i moje sestra, a proto jsem chtěla vědět jak na tom je náš Honzíček, opravdu nechci, aby to byla dědičná choroba, což ona bohužel je, ale naděje tam pořád je.

    Po otevření krabičky jsem ihned šla studovat návod, protože v balíčku bylo spoustu “serepetiček”. Nakonec mi to nepřišlo tak složité, ale k provedení testu jsem potřebovala i pomoc tatínka. Ono pichnout do prstu malého nezbedu neni žádná sranda. Teprve při provedení jsem pochopila, proč jsou v balení dvě jehličky (na obrazku ty oranžové věcičky). Když se jednou netrefite je okamzite nefunkcni, což může být problém, pokud pokazíte oba pokusy.

    Potom už byl test velice rychlý. Po zdařilém píchnutí do prstíku se okamžite spustila krev, takže ji fofrem nabrat a dát trubičku do připraveného roztoku, aby se  vše dalo promíchat. Do toho panika, krve teklo hodně, takže rychle kapesníky a zalepit prstíček náplastí, než malý umaže nejen sebe, ale i tatínka.

    No, zadarilo se!! Posledním krokem bylo nabrat krev do pipetky a kápnout jí do testu. Následovala chvilka napětí.... A pak už jen skakat radosti ke stropu s malymu v ruce!!! Výsledek byl negativní, bude moct dál papat lepek a nebude mít takové omezení jako maminka s tetou. 

    Ano, teď už je vše lehčí, na trhu je hromada bezlepkových výrobků, problémem však jsou dalši přidružené potravinové alergie. U mě například mléko. To je náš druhý strašak. Už teď ho má malý zakázaný do jednoho roku, kvůli exemu. Určitě pak dokoupíme ještě další testy na potravinové alergie, abychom měli klid. Třeba i veroval bude mít v budoucnu takový test, který ukáže na co je človek alergický. Doma sice jime převážně bezlepkově, nevařím dvě jídla, ale Honzikovi chci potom dopřát i lepkové ňamky, které děti běžně papají.

    Jdem na druhý test a třetí testík. 


    Tentokrat test hladiny železa v krvi. Jasná volba kdo bude testovat. Já! Vzhledem ke komplikacim u porodu, kdy jsem mela železa jak šafránu. Obsah krabičky opět stejný. Uff, nemusela jsem tedy podruhé číst návod tak podrobně (za chvili budu profík). Dokonce jsem ani neznicila dvě jehličky, tak mam jednu rezervni. 


    No jen má krevopět zradila a nechtěla téct, prosit o trošku krve do testu jsem musela. Zadařilo se, takže jsem mohla michat s roztokem. Ovšem vysledek je tentokrát pozitivní, ejhle... Na testu je také jedna čárka, jen znamená opak. Však my testovací maniačky (těhotenské testy) hledáme i duchy, takže ten tam je. Nicméně stále si myslím, že je výsledek bohužel pozitivní a budu muset zavítat k doktorce na kontrolní odběry. Tak alespoň jí odevzdám konečně po skoro 9 měsících papíry z porodu. 


    Jinak že mam málo železa jsem si nemyslela. Bledá sice jsem, ale to je myslim celiakií. A unavena taky, což přisuzuju nevyspání... Dítě nehodlá stále v noci hezky spát a brzo vstává. 

    Před třetím testem však následovalo přemlouvání. Netestovala jsem se já, ani Honzíček, ale manžel. Test jinych tělních tekutin než krve! Tentokrat se obsah krabicky s testem na mužskou plodnost lišil. Žádné jehličky a náplast ani tamponky s alkoholem. Pouze kalíšek, roztok, stříkačka a testovací kazeta. Musela jsem číst návod několikrát, abych něco napokazila, protože jeho výsledek mě opravud zajímal.

    Však i přesto, že jsem udělala já i manžel vše správně, něco se pokazilo a test málo barvil. Ale účel splnil. Nakonec se objevili dvě čárky, což značí dobrou plodnost. No aby nee, jeden důkaz nám už leze po domě. 


    Musim říct, že jsem doposud ani nevěděla, že takový test na doma existuje. Je to supr věc! Urcitě bych ho doporučila všem snažilkám. Já sama bych ho tenkrát taky koupila, kdybych vědela. Problém však můžou dělat chlapi, kteří nebudou chtít s ženami spolupracovat ve vykonání testu. Ale dámy, to dáte!! 🙂

    Předposlední testík 

    Tentokráte jsem testovala hodnotu cholestorolu na své mamince. Abychom tu měli nějakou změnu. Chtěl sice otestovat i manžel, ale vzhledem k tomu, že šel na jedno, tak měl smůlu.


    Jedná se opět o krevní test, tentokrat však bez testovaci kazety a bez plastovych tyčinek a roztoku. Součástí balení je testovací kolečko, jehličky, naplast a návod. Jak jednoduchý test tentokrát. Paráda. Mamka se trochu bála pichnuti, ale zvládla to hezky, ani jsem nemusela prosit prstik aby dal kapku krve, jako v mém případě. 

    Po 3 minutach jsme odlepily testovací část a podle barvy jsme hledaly správnou hodnotu cholesterolu. Vtipný bylo, že na to bylo jen 30 vteřin, takže jsme trošku bláznily :D.
    Test vyšel dobře, mamka může i nadále baštit vajíčka, tučnější věci a další zásobárny cholesterolu. Občas samozřejme 🙂. Lidi by na to měli dávat pozor.

    A už tu máme poslední testík.

    Po krasném slunečném dni, který byl fakt odpočinkový, jsme si večer vzpomněli, že nám chybí ještě jeden testík. Test alergií na roztoče, srst a pyly. A zrovna pro malýho. Takže šup šup... Nutno hrat si na upíry, myšleno tak, že po píchnutí do prstíku malému teče opravdu hodně krve, jak už jsem psala u prvního testu.


    Po rozbalení krabičky mě překvapil jiný druh jehličky, a pouze jeden pokus, což mě tentorkát neděsilo, protože jse mměla zásoby z minulých testů.  Ale musim říct, že byla lepší než ty oranžové v jiných testech. A tentokráte větší testovací kazetka. Doba testování byla tentokrát docela dlouhá, čeká se 15 minut po nalití krve a roztoku, poté se hýbalo s kazetou a opět se čekalo 15 minut. Mezitim už nám malý pěkně usnul. Tak jsem čekala na výsledek sama.
    Po 10 minutach čekaní byla konečně vidět kontrolní čárka, tak jsem věděla, že byl test proveden správně. Už to vypadalo moc dobře, nikde žádná další čárka. Tak ještě 5 minut. A bylo hotovo. Test je negativni. Což by mohlo znamenat, že bronchiální astma, kterou měl malý z pylů bylo jen nahodné a alergik snad nebude. Bylo by to prima, kdyby se to už neopakovalo.


    Ještě by bylo hezké zhodnotit naše testování.

    Musím říct, že každý z testů mě mile překvapil. Je opravdu parádní, že si člověk může takový test zakoupit v lekárně a sám si ho doma udělat. Hodně lidem to určitě pomůže odhalit problém a zaměřit se na něj, nebo naopak vyvrátit domněnku.

    Moc děkuji koníkovi, že jme mohli být součástí testování.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - dnes zkoušeli známí 1 test a to poslední, je to domácí test veroval - mužská plodnost. Důležité je, když chcete mít děti, aby muž měl dostatečný počet spermií. Páry, které nemohou mít děti, se často ptají na příčinu. Pokud je příčina nemožnosti oplodnění u muže, může jí být podprůměrný počet spermií ve spermatu. Tento test má přesnost 95 % a více. Pro muže je to určitě stejně jako pro ženu velký zásah do soukromí, tak 1 z možností, kdy to může udělat muž v klidu domova je tento test, pokud nechce jít k doktorovi a ten mu potvrdí nebo vyvrátí, jestli má dostatek spermií ve spermatu. Opět bylo jednoduché provést tento test: Do přiloženého kelímku odebereme sperma, která tam necháme v klidu stát 20 minut nejméně, ale ne déle jak 3 hodiny, pak vzorek v kelímku opatrně promícháme asi 10 x stříkačkou. Stříkačku vedeme tak, abychom se vyhnuli tuhému nebo mazlavému materiálu. Píst stříkačky zatáhneme zpět přesně ke značce 0,1 ml a natáhneme sperma a musíme zabránit ve stříkačce možnosti vzduchových bublin. Pak je tam lahvvička s ředícím roztokem, která má 2dílný uzávěr. Lahvičku otevřeme uchopením dolního širokého okraje uzávěru a odšroubováním celého uzávěru, pak do otevřené lahvičky s ředícím roztokem zasuneme stříkačku a stlačením pístu stříkačky vstříkneme celý objem vzorku - 0,1 ml do lahvičky. Lahvičku nyní zašroubujeme a začneme s ní opatrně kývat, ale lahvičku nesmíme protřepávat, protože by v lahvičce vznikla pěna. Teď lahvičku se vzorkem necháme 2 minuty stát a v tuto chvíli otevřeme testovací kazetu, kterou položíme na rovný a suchý povrch. V tuto chvíli uvolníme horní kryt lahvičky a kápneme 6 kapek do kulatého políčka testovací kazety a v tuto chvíli se čeká 7 minut na výsledek, který u známých byl bohužel negativní. Negativní výsledek (počet spermií je nižší než 20 miliónů/ml) sám o sobě ještě není ještě průkaz nemožnosti oplodnění. Množí muži mohou i přesto zplodit děti přirozeným způsobem. Kromě toho může být počet spermií každý den jiný, takže opakované testování novým rychlým testem může dát pozitivní výsledek. K dalšímu objasnění se obraťte určitě na lékaře a nechejte si provést kompletní analýzu spermatu - právě, když se budete se svou partnerkou již po několik měsíců neúspěšně pokoušet o početí dítěte. Pozitivní výsledek (ve spermatu je více než 20 miliónů spermií/ml a je tedy dostatek spermií k oplodnění) však neznamená, že může dojít k oplodnění. Je ještě celá řada dalších faktorů, které mohou mít vliv na mužskou plodnost. Po několika měsících neúspěšných pokusů o oplodnění se musíte vy a vaše partnerka obrátit na lékaře k dalšímu vyšetření. Jinak to vyzkoušel pán - 56 let, vcelku zdravý, akorát má vadu na srdíčku, má kardiostimulátor, jinak si umí užívat života, je plný elánu, lásky a pochopení, má už 2 dospělé děti a vnoučata. Jsem relativně zdravý člověk, který prakticky nejí prášky při každém píchnutí, prostě nejsem toho zastáncem, ale když je potřeba, tak vezmu i prášky, abych to vyléčila, jinak jsem jako dítě prodělala klíšťovou boreliózu, jinak žádné vážné onemocnění mě naštěstí už nepotkalo, sem tam nějaká angína, ale jinak probíhalo v mezích možností, dokud jsme se s manželem nerozhodly do toho praštit a mít mimi, to nastalo hned několik problémů pro nás, díky metodě iui jsem hned na poprvé otěhotněla, ale po dokončení 8. týdne mé tělo "zabilo" mimi, protože doktor nevěděl čím to je, tak nás s manželem poslal do Prahy do nemocniční sekce reprodukční imunologie a tam zjistili, že i já i manžel máme strašně vysokou imunitu, proto jsem o mimi přišla, ale také mě doktor léčil, protože jsem neměla svou ovulaci, po nějakém čase, když už jsme zdravotně zase mohli otěhotnět, tak jsem musela lítat po doktorech, neměla jsem ovulaci, tudíž braní prášků, na snížení imunity braní prášků, pak na iui, když byla ovulace, tak píchli injekci na uvolnění vajíčka, šlo se na inseminaci a pak jsem musela brát prášky na udržení mimi do konce nějak 15. týdne, takže takto jsme přišli k naší milované dcerce. To byl náš příběh a doufám, že jsem tím některé oslovila a hlavně povzbudila, že i když nemám ráda prášky, tak jsem kvůli našemu štěstíčku udělala vše a už máme velkou slečnu, která má 2 roky a 4 měsíce. Držím všem palečky, kdo je na tom podobně. Stojí to za to, vyzkoušet tyto testy, protože člověk alespoň ví a vidí, že je skutečně zdravý. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - dnes jsem vyzkoušela 1 test a to na svém manželovi a byl to domácí test veroval ke stanovení hladiny cholesterolu, přesnost testu je 96 % a více, testování tady tohoto testu bylo nejrychlejší a časově nejméně náročné, jinak opět zase byl velmi snadný návod na použití. Cholesterol se tvoří v játrech a hraje důležitou roli při mnoha tělesných funkcích, například při tvorbě buněčných membrán. Zvýšená hladina cholesterolu je však rizikový faktor vzniku aterosklerózy (kornatění tepen). Ta často probíhá až do pokročilého stadia nepozorovaně. Ateroskleróza věnčitých tepen zhoršuje krevní zásobení srdečního svalu a nakonec může vést až k uzávěru cév a k srdečnímu infarktu. Rychlým testem cholesterolu můžete rychle a spolehlivě stanovit svou hladinu cholesterolu. Při zvýšených hodnotách byste si měli promluvit se svým lékařem, zda by vám prospěla změna stravování a životního stylu. Tento test jsem provedla manželovi tímto způsobem: očistila jsem prst desinfekcí, lancetou jsem píchla do prstu a trochu pomačkala prst, aby vyteklo více krve a kapku krve jsme dali na testovací pole kolečka, pak se s kolečkem po dobu 3 minut nehýbe, pak na kolečku po 3 minutách přidržíme jazýček na spodní straně indikátoru a druhou rukou stáhneme krycí vrstvu indikátoru. A během půl minuty můžeme otáčet indikátorem a podle odstínu zelené barvy určíme, jak velký cholesterol v těle daný člověk má a u manžela to vyšlo na 200, což znamená, že prošel, jak se u nás říká s "odřenýma ušima". Normální hodnoty cholesterolu: mohou být 150, 175, 200, což znamená u dospělých jsou to hodnoty do 200 mg/dl. Pokud u vás vyšetření ukáže hodnostu do 200 mg/dl, je vaše hladina s vysokou pravděpodobností v normálním rozsahu. Zvýšené hladiny jsou 225, 250, 300 +, což se za zvýšené hladiny pokládají hodnoty vyšší než 200 mg/dl. Pokud u vás vyšetření ukáže hodnotu vyšší než 200 mg/dl, máte s vysokou pravděpodobností zvýšenou hladinu a to platí i v případě, že je obtížné rozhodnout, zda je výsledné pole 200 mg/dl nebo 225 mg/dl. Máte-li zvýšenou hladinu, navštivte, co nejdříve svého doktora, aby byla hladina cholesterolu stanovena přesněji. Takže u nás to proběhlo v pořádku. Vřele doporučuji tento test, zase víte, jestli jste zdraví. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - dnes jsem vyzkoušela 1 test bohužel na své dcerce, měla na zádech přisáté malé klíště, tudíž je to test borélie z klíštěte, přesnost testu je 95 % a více, výsledek testu je hotový za 10 minut, opět návod byl jednoduchý a srozumitelný. Test se udělá velmi snadně, pinzetou na klíšťata vyděláte klíště, tak jak jste zvyklí a do zkumavky dáme 3 kapky roztoku a pak tam vložíme to klíště, pak si vezmeme dřevěnou špejli s ostrým hrotem, která je také v balení a klíště rozdrtíme, aby z bříška mu vypluli střeva (tím nemá klíště možnost přežít), pak pomocí pipety nasajeme tekutinu ze zkumavky (pouze tekutinu bez částí klíštěte), pak do testovací sady kápneme do malého očka kapku tekutiny z klíštěte a na to kápneme 2 kapky roztoku a necháme působit a za 10 minut máme hotový výsledek. Takže jsem byla doopravdy nervózní, jak výsledek opět vyjde a naštěstí byl negativní výsledek. Důležitá poznámka: z důvodů obtížnosti rozdrcení střeva klíštěte nemá téměř žádný význam testovat velmi malá klíšťata, tzn. která ještě nejsou nasátá. Dělá se odběr z malých až středních klíšťat a nebo pak z těch velkých hodně nasátých, které mají 8 mm a více. Rychlý test přímo detekuje přítomnost bakterií Borrelia, zjišťováním patogenů lymské boreliózy v klíštěti. Lymská borelióza je vážné onemocnění, které se přenáší pomocí klíšťat. Původce lymské boreliózy je gram negativní spirálovitá mobilní bakterie Borella burgdorferi sensu lato. Klíšťová borelióza se přenáší klíšťaty rodu lxodes ricinus. V Evropě se prevalence klíšťové boreliózy liší regionálně ( 5 - 35 %). Pokud klíště již nasálo krev, nelze vyloužit, že není potencionálním šiřitelem nákazy a mělo by být otestováno na přítomnost bakterií boreliózy. Negativní test u klíštěte nevylučuje infekci borelií. Nákaza boreliózou u lidí může být diagnistikována pouze lékařem. Tento test se používá pouze na určení přítomnosti borélií u klíšťat. Opět mohu zase vřele doporučit tento test, zvlášť u dětí, které mělo klíště, vyloučíte tím své podezření na borélie z klíštěte. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - dnes jsem vyzkoušela 1 test a to na své mamince, byl to domácí test veroval na zjištění nedostatku železa v těle, odběr proběhl standardně, až si ze mě vystřelili, že by ze mě mohla být sestřička: očistila jsem prst, píchla, odebrala krev, kterou jsem dala pak následně do roztoku a protřepala, nechala usadit a pak jsem dala do testovacího okénka 3 kapky a výsledek byl za 10 minut hotový, maminka má dostatek železa v těle 😀, takže odběr doma velice jednoduchý, srozumitelný, maminka trpí na riziko trombofílie a tak má kolikrát nedostatek železa a vitaminu B, proto jsem to chtěla otestovat zrovna na ní a zítra budeme pokračovat testem na cholesterol. Přesnost testu na nedostatek železa je 95 % a více. Pokud trpíte např. únavou, bledostí, bolestí hlavy, tak 1 z příčin může být nedostatek železa v těle. Jsem velice spokojena, vřele doporučuji všechny testy veroval k tesování, dají se zakoupit na internetu, ale i v lékárnách a výhodou těchto testů je, že mají velice snadno srozumitelný návod na použití, je to rychlé testování, rychlé a jednoduché provedení testu, není nutná laboratoř, jednoznačný výsledek testu. Stojí to za to, vyzkoušet tyto testy, protože člověk alespoň ví a vidí, že je skutečně zdravý. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - včera jsem ještě vyzkoušela 1 test, akorát jsem to nestihla už napsat sem - tentokráte jsem zkoušela na sobě, je mi 33 let a netrpím pokud vím na žádnou alergii, akorát mám strašně vysokou imunitu, takže málokdy onemocním a tento rok je úplným opakem, tím že už 2 roky a 4 měsíce kojím, tak mám oslabený organismus a onemocním, ale nejsem ten typ, co má klasické nemoci tím pádem 😀, tentokráte to byly plicní chlamidie a ani nevím, kde se vzaly 😀, ale teď už je to za mnou a vyzkoušela jsem tedy test na zjištění alergie, byla jsem napnutá, jak to dopadne, ale dopadl skvěle, nemám na nic alergii - tj. na kočičí srst, travní pyly a roztoče. Také pro mě vypadal složitě, ale na rozdíl od testu na zjištění alergie na lepek se použil trochu jinak, tak jsem opět nevěděla, jestli to zvládnu, ale vše se dalo zvládnout v klidu. Testování proběhlo mimo dcerku, aby neviděla krev a nebyla z toho nervózní, takže jsem očistila prst desinfekčním čtverečkem, pak se píchla do prstu a tekla krev a já ji odebrala do zkumavečky a pak do testu, kde byla menší dírka, tak tam jsem nakapala krev a pak ten roztok, který byl ve flaštičce malé, tak ten se nalil do větší dírky na testu a čekalo se 15 minut na výsledek, až tam proběhne nějaká ta "chemická reakce" a po 15 minutách se otevřel z boku na testu takové jakoby okýnko a šlo už vidět na test, takže tím, že jsem ho otevřela v tuto chvíli, tak jak to píší, tak se čekalo dalších 15 minut na finální výsledek testu, který dopadl velmi dobře. Jsem ráda, že mají všude napsané tak lehké návody, které jsou srozumitelné, krátké, tudíž i časově nenáročné, všem je doporučuji, kdo má jen podezření, že by mohl mít nějakou alergii na kočičí srst, roztoče a nebo travní pyly. Jsem relativně zdravý člověk, který prakticky nejí prášky při každém píchnutí, prostě nejsem toho zastáncem, ale když je potřeba, tak vezmu i prášky, abych to vyléčila, jinak jsem jako dítě prodělala klíšťovou boreliózu, jinak žádné vážné onemocnění mě naštěstí už nepotkalo, sem tam nějaká angína, ale jinak probíhalo v mezích možností, dokud jsme se s manželem nerozhodly do toho praštit a mít mimi, to nastalo hned několik problémů pro nás, díky metodě iui jsem hned na poprvé otěhotněla, ale po dokončení 8. týdne mé tělo "zabilo" mimi, protože doktor nevěděl čím to je, tak nás s manželem poslal do Prahy do nemocniční sekce reprodukční imunologie a tam zjistili, že i já i manžel máme strašně vysokou imunitu, proto jsem o mimi přišla, ale také mě doktor léčil, protože jsem neměla svou ovulaci, po nějakém čase, když už jsme zdravotně zase mohli otěhotnět, tak jsem musela lítat po doktorech, neměla jsem ovulaci, tudíž braní prášků, na snížení imunity braní prášků, pak na iui, když byla ovulace, tak píchli injekci na uvolnění vajíčka, šlo se na inseminaci a pak jsem musela brát prášky na udržení mimi do konce nějak 15. týdne, takže takto jsme přišli k naší milované dcerce. To byl náš příběh a doufám, že jsem tím některé oslovila a hlavně povzbudila, že i když nemám ráda prášky, tak jsem kvůli našemu štěstíčku udělala vše a už máme velkou slečnu, která má 2 roky a 4 měsíce. Držím všem palečky, kdo je na tom podobně. Stojí to za to, vyzkoušet tyto testy, protože člověk alespoň ví a vidí, že je skutečně zdravý. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    #test_veroval Ahoj všem maminkám, tatínkům a všem rodičům a všem těm, které to zajímá - dnes jsem vyzkoušela na své dcerce 2 roky a 4 měsíce test na toleranci lepku, dcerka nemá vůbec ráda doktory, měli jsme hodně špatné zkušenosti s doktory a často jezdily spolu po nemocnicích, proto nás odběr krve z prstu proběhl se slzičkami a nářkem, ale za nedlouho dcerka lítala jak šus a už si na to naštěstí ani nevzpomněla, jsem šťastná, že test proběhl v pořádku a hlavně to, že byl negativní, protože před asi 3 týdny dcerce léčitelka našla alergii na pšenici, pomeranče a grepy - tím chci říct, že loni jsem naše dětského doktora prosila o alergotesty pro malou, že málo přispívá a že taky z manželové strany máme nějaké dědičné alergie - ale ne na potraviny, ale jsou to pily, roztoči, prach, peří.... proto jsem hledala i jiné alternativy, až jsem skončila s malou u léčitelky a následně jsme vyhrály tyto testy - protože jsem nevěděla, zda alergie na pšenici neznamená rovnou alergii na lepek, jsem za ně vděčná a jsem šťastná, že můžeme vyloučit alergii na lepek. Tento test se použil velice snadně, i když můj první dojem byl jiný, bála jsem se, že to nezvládnu, ale nebojte se rodiče, je to velice jednoduché a zvládne to doma každý - nejdřív jsem dcerce očistila prstíček navlhčeným čtverečkem s desinfekcí, který byl v balení, pak jsem použila "vosičku" a píchla malou do prstíku a krve teklo podstatně dost, nabrali do skleněné "zkumavečky" a pak dali "zkumavečku" do dózičky s roztokem a párkrát protřepali, nechali usadit krev a pak na test jsme káply 5 kapiček toho roztoku s krví a následně čekaly 10 minut na výsledek, který díky bohu byl naštěstí negativní a doopravdy jsme si oddechli všichni doma. Lepek, jinak také gluten, je všeobecný název pro skupinu složitých a nestravitelných glykoproteinů (prolaminů), které se vyskytují ve vetšině rostlin z rodu trávovitých (Poaceae) jako například pšenice, ječmen, žito, oves, teff a mnohé další obilniny. (zdroj internet).
    Náš životní styl je velmi jednoduchý, jakmile ráno vstaneme, nasnídáme se, jdeme na procházku se psem a většinou chodíme k Moravě - řece a koukáme na ryby, dnes jsme zahlédli dokonce hada, ale nestihla jsem zaregistrovat, co to bylo za hada, jinak házíme kamínky do vody, procházíme se, skáčeme na trampolíně, chodíme buď do školky za dětmi nebo i na hřiště na prolézačky, kolotoč a hlavně skluzavku a jinak si výletujeme všude různě po výletech, a co se týče stravování, tak si pečeme doma ze špaldové nebo žitné mouky, uzeninu skoro žádnou nejíme, snažíme se i pečivo omezit na maximum a snažíme se jíst více ovoce, zeleniny, ale také dáváme 2x denně teplé jídlo, což je fajn kvůli tomu našemu trápení s alergií na pšenici. Dcerku stále kojím. Jsme relativně spokojená rodina a máme jako všichni nějaký zdravotní problém a to uvedu zase k dalšímu testu. Stojí to za to, vyzkoušet tyto testy, protože člověk alespoň ví a vidí, že je skutečně zdravý. Doporučuji tyto testy všem. S přátelským pozdravem a přáním příjemného zbytku dne všem. Vaše
    "testovací maminka" Eva Mikolášová.

    Zdraví je to nejcennější, co máme. Proto s pomocí nejnovějších zdravotnických prostředků lze zjistit, zda ho ohrožuje nějaká alergie, nebo máte v krvi hodnoty, které nejsou zcela OK.

    Přivítaly byste doma pohodlné a příjemné testování alergií a nemocí díky domácímu testu Veroval od Hartmann i vy? Dejte nám vědět a potěšíme vás 6 srdíčky.

    Aktuální testování naleznete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-s-verovalem-io6lbj/

    #test_veroval

    konik_testuje
    10. kvě 2018    Čtené 2216x

    Vaše zkušenosti s Verovalem

    Aktualizace: maminky otestovaly několik domácích testů Veroval na zjištění neduhů a vy si můžete přečíst jejich recenze v našich diskuzích. Sáhněte po Verovalu taky? 

    ---

    Známe to téměř všichni: kvůli každodennímu shonu řeší mnozí z nás své zdravotní problémy až na poslední chvíli. Vystavujeme se tak riziku, že přehlédneme některé závažné příznaky, nebo jim nebudeme přikládat patřičný význam. Ještěže na trhu existuje jeden malý pomocník, který dokáže velké věci.

    Tím pomocníkem je domácí test Veroval od Hartmannu, který vám přesně a jasně ukáže, zda máte alergii nebo nedostatek železa v krvi, nebo trpíte jinými problémy, které dále můžete řešit s lékařem.

    A právě tuto novinku budeme testovat!

    Co testujeme

    Testovat budeme jedinečný domácí test Veroval od značky Hartmann na testování alergií (spolehlivost 94 %), nesnášenlivosti lepku (spolehlivost 98 %), mužské plodnosti (spolehlivost 95%), cholesterolu (spolehlivost 96 %), nedostatku železa (spolehlivost 95 %) nebo borélie (spolehlivost 95 %). Testy jsou velmi jednoduché, aby úplně každý zvládl jejich použití v pohodlí domova - i maminky, kterým hrající děti běhají po celém bytě. ☺ Veroval je jediný dodavatel na trhu, který má komplexní sadu domácích testů. Testy jsou vhodné i pro děti.

    Díky domácím testům Veroval získáte rychlé a zdravotnicky spolehlivé odpovědi na celou škálu důležitých zdravotních otázek. Na spolehlivý výsledek by vám při správném použití měl stačit pouze jeden test. Výsledek testu vám ukáže, zda je návštěva lékaře skutečně nutná.

    Koho hledáme

    Hledáme 10 žen, kterým pošleme Veroval test od značky Hartmann. Tyto ženy by na sobě nebo jiném členu rodiny měly chtít vyzkoušet zmíněné testy a dostat tak spolehlivé odpovědi.

    Měly by to být ženy zajímající se o zdraví a zdravý životní styl. Mají vážné podezření, že trpí různými problémy a chtěly by si své podezření potvrdit, nebo vyvrátit, v pohodlí domova bez zbytečné návštěvy v ordinaci plné bacilů. Měly by to být aktivní maminky, které chtějí znát odpovědi na všechny své otázky.

    Jak se zapojit

    Zapojíte se jen napsáním komentáře, ve kterém nám napište, jak se staráte a zajímáte o zdraví své rodiny. Také nám napište něco o svém životním stylu, o možných alergiích a podezřeních a taky nám napište, který z testů byste chtěly doma.

    Čas na napsání komentáře máte do neděle 13.5.2018 a hned v pondělí 14.5.2018 proběhne výběr žen na testování. Vybrané ženy pak budeme kontaktovat přes interní poštu.

    A navíc! Pokud se vám nechce čekat na testování, testy podle libosti si můžete objednat za zvýhodněnou cenu na: https://www.lekarnahartmann.cz/

    Velmi se těšíme na vaše komentáře a držíme palce!

    Konik_testuje

    Kolik času trávíme v čekárně lékaře kvůli různým testům? Řekněme si upřímně, hodně.

    A co byste řekly na možnost získat spolehlivé odpovědi na otázky zdraví v pohodlí domova s chytrým testem Veroval, který vám jasně řekne, zda máte, nebo nemáte zdravotní problémy?

    Sáhly byste po testu zaměřeném na:

    A - alergie
    B - nedostatek železa v krvi
    C - nesnášenlivost lepku

    Za týden vám prozradíme vše o testování nového domácího testu Veroval.

    #test_veroval