icon

5+4 týden těhotenství: Co dělat, když ultrazvuk nic neukázal?

vanoce2023
3. led 2024

Ahoj holky, dnes jsem byla na prohlídce. Sestřička mi vzala krev a že jestli vypíšeme průkazku a já jsem hned řekla, že ne, že počkáme a ona že dobře, tak po prohlídce, nakonec na ni již ale nedošlo. Na ultrazvuku ale paní doktorka nic neviděla. Jen zvýšenou sliznici. Jsem 5+4 týden. Testy pozitivní. Prsa bolí a jsou větší a tvrdá. Mám přijet znova za 4 dny a uvidí se, to už tam něco být musí. Ale prý nemůže vyloučit i mimoděložní. Holky, já mám takový strach. A už se cítím netěhotně, i když zároveň si moc přeji, aby se v pondělí něco ukázalo…Jak jste na tom byly vy prosím?

Strana
z2
katousek4
26. led 2024

Já drzim palce aby to tak bylo. Hcg mate kolik?

sojca
26. led 2024

@katousek4 Vůbec mi krev nebrali a ani mi ji asi za těch 6 dní brát nebudou. Řekli mi jen, že udělají ultrazvuk

katousek4
26. led 2024

@sojca jak je to možné? Proč nevzal hcg, vždyť podle toho se pozná mimodelozni… ze hladina hcg roste minimálně. To je přece první co se nabírá.

sojca
26. led 2024

@katousek4 Tak to vůbec netuším bydlím v novém městě a dnes jsem tady byla poprvé. Jediné co mi řekl, tak že ve čtvrtek tam buď něco bude nebo půjdu do nemocnice na operaci 🤷‍♀️

katousek4
26. led 2024

@sojca Dost zvláštní lekar. Asi bych si došla v pondělí alespoň jako samoplatce na odběr hcg.. jak ucitite neco blbě, bolest v podbrisku, jeďte na pohotovost. Kamarádce takhle praskl vejcovod kvůli mimodeloznimu.

klokanka31
26. led 2024

@sojca A nemáš problémy jako špinění, bolesti? Se divím že nekouknul jestli to nemáš někde jinde... Já když měla mimoděložní (muselo to být plus mínus 7tt,protože mimčo mělo už srdíčko), tak doktorka viděla zvětšený vejcovod...

sojca
26. led 2024

@klokanka31 Právě že mi vůbec nic není zvláštního, tlak uprostřed podbřišku, oteklá bolavá prsa, často chodím na wc. Ale žádný výtok, špinění ani krvácení

lucittta
31. led 2024

@sojca jak jste dopadla?

sojca
31. led 2024

@lucittta Hezký večer, zítra ráno jdu na kontrolu.
Nebudu lhát, ale jsem úplně po… strachy. Prsa pořád bolí, testy stále pozitivní, žádné špinění ani bolesti. Tak jsem zvědavá co mi zítra řekne 🙈

lucittta
31. led 2024

@sojca přeji hodně štěstí, řeším teď něco podobného 🫣 dnes 7+4tt a prý stále prázdná Dutinka. Těhotenské příznaky na maximum, nevolnost, jinak vše ok.

sojca
31. led 2024

@lucittta Tak to jsme na tom opravdu podobně 🫣
Držím palečky taky a kdy jdeš na kontrolu?

lucittta
1. únor 2024

@sojca mne už posila moje Dr na revizi. Takže nyní čekám na jiné doktory a zvažují možnosti.

helen_h
1. únor 2024

@sojca A to hcg stále nevíte?? Je opravdu divné, že nenastal odběr, když se zjišťuje, zda vůbec v těle těhotenství je (když nic nevidí). V tom má pak vypovídací hodnotu práve hcg a jak psaly holkky výše, mohlo by jít o mimoděložní

sojca
1. únor 2024

@helen_h
@lucittta
@klokanka31
@katousek4

Dobré ráno všem, tak jsem celou noc nespala s tím že je vše špatně a že mám smůlu. Ráno jsem to ještě oplakala. U doktor mi udělal cytologii a pak šel na hloukový ultrazvuk. Zase byla vidět jen ta černá skvrna, říkala jsem si je to v hajzlu. Až pak zajel jakoby za roh té dutinky a tam se schovávalo miminko se srdíčkem ❤️😂
Holky mě padl takový kámen ze srdce. Takže miminko je 6+4tt se srdíčkem čili o týden mladší než podle poslední MS.

helen_h
1. únor 2024

@sojca No tedy, nejkrásnější překvapení! 😍

lucittta
1. únor 2024

@sojca moc gratuluji!

klokanka31
1. únor 2024

@sojca To je super moc gratuluju 🥳🍀🍀

lucittta
1. únor 2024

@sojca psala jsem zprávu, prosím