5+4tt, máte už klasické těhu příznaky?
Ahoj holky, dnes jsem 5+4 tt - je tu nektera podobne? Jak se citite, mate uz klasicke tehu priznaly jako bolest prsou,nevolnost apod.?Mne snad krome trochu vyssi unavy a mozna mirne vetsich (ale nebolavych) prsou nic neni. Hrozne moc se na mimco tesim, ale zaroven se bojim, aby bylo vse ok, asi se uz moc sleduju 🙂
@andrejka3741 To už je velikán 🙂 mně doktor slíbil průkazku až na 3. kontrole, už abych jí měla 😀
@nazka tak hlavně že je vše v pořádku 🙂
@molly2013 co mě říkal dr, doktoři vícečetná těhotenství nevidí moc rádi, tak by třeba pro něj "pohodlnější" bylo cokoliv jiného.. a ne každý doktor pozná vše. Máš dobrého doktora? Kamarádce v Benešově před rokem doktorka v 7.měsící tvrdila, že ještě nelze rozeznat pohlaví (je prostě brzy) a že ještě nemusí ani na ultrazvuk.. 😕
@andrejka3741 doufám! jdu ve čtvrtek a mělo by už být slyšet srdíčko 🙂
@nazka No právě uvazuju o změně nevím jestli je dobrý nebo ne. Ale jeho přístup mi není moc milý bere to tak ze bud to vyjde nebo ne. A když ne tak si uděláme další no... Přitom já povazuju moje otěhotnění za zázrak.. Navíc mi k tomu nikdy pořádně nic neřekne jen ze se mám modlit ať to vyjde.Takže ta změna bude asi na místě..
@molly2013 chapu te, tenhle pristup je takovy chladny...ale myslim, ze ze strany dr. proste do urcite chvile nejde nic delat... prece nemuze vsem zenam plosne davat utroestan na udrzeni plodu. My maminky to prozivame, ale pro nej je to rutina...ze proste 1 z 5 tehotenstvi, ktere diagnostikuje nedojde do 2. trimestru... Moje dr. mi pred 2 lety rekla totez, kdyz jsem se bala. Kolikrat bych si nejradeji denne zkontrolovala srdicko, ze jeste stale bije...byla jsem jak posedla. Tenhle strach mam i ted, ale verim, ze to dopadne dobre. Na prvni kontrolu jdu az za 2tt a to budu 8+0...cekani je silene, kolikrat si rikam, ze to nevydrzim a zajdu si na pohotovost s "vymyslenyma" potizema. Ale nakonec si vzpomenu, ze zadna kontrola mi od potratu nepomuze. Pokud bude miminko chtit, tak se narodi i pres ty nejnepriznivejsi podminky.
Navic podle tveho popisu mne taky ihned napadly dvojvajecny dvojcatka. Ale v tom tydnu, co jsi je jeste moc brzo. Ver, doufej, mysli pozitivne a uvidis na pristi kontrole. Treba nakonec bude ta radost opravdu dvojita 😀
@kamimnichov Já vím, že to nemusí pokaždé vyjít. ALe já jsem právě toho názoru že pro jakéhokoliv doktora by se neměl stát problém pacienta rutinou. Mělo by to být pro ně poslání...Navíc né každé mamince se zadaří otěhotně třeba víckrá po sobě.. Ale děkuju za povzbudivé slova hned se na to dívám i z jiného úhlu 🙂 A ty dvojčátka by mi vůbec nevadily sice dvojitý záhul ale jak říkáš dvojitá radost 🙂 A radši to, než aby to byl nějaký problém. Tobě držím moc palce a hlavně ať máme dostatek sil a trpělivosti 🙂)
@molly2013 ja se teda dvojcat fakt bojim...uz jednoho certika mam a k tomu dvojcatka,to by bylo hooodne drsny (sama jsem z dvojcat,takze mam vyssi pravdepodobnost)...
Holky, jak to tak čtu, tak jsem ráda, že nejsem s těma strachama sama... taky bych nejradši chodila na uzv pořád, abych měla jistotu, že tam je... jsou to hrozné nervy, s prvníma dětma jsem to takhle neřešila, nebála se... prostě jsem byla těhu a fertig... teď nemyslím na nic jiného a počítám dny, kdy budu mít za sebou 12.týden... pak snad už budu klidnější...
jooo to je nápad...😀 blázni fakt.. 😀 😝
Ahoj,já sem byla na kontrole minulý týden v ptáek 4.3 a malá fazolka už má 6,4mm a na už jsem viděla tlouct srdíčko 🙂 dostali jsme i obrázek... a na další kontrolu až 6.4. Jsem pořád hlavně po ránu unavená a večer brzy usínám,bolí mě prsa,ale jinak myslím,že zatím vše ok. Při první kontrole jsem byl 6tt+1d. Na další kontrole mi budou dělat všechny odběry,jsem zvědavá,snad bude vše ok...
Ahoj holky, už od včerejška spinim..včera to bylo jenom ráno a pak celý den nic, dnedka zas tak jsem si říkala ze to zas přejde ale ni... Je to taková sbetle hnědá barva..co teď? ☹ ☹
@molly2013 Skoč si k doktorovi 😉 hlavně neházej hned flintu do žita 🙂 Ať to dobře dopadne 🙂
Ženský, máte tu některá problémy s podbřiškem? Bolí Vás? Mě od pondělí pobolívá...občas jen malinko, ale asi 4x mě to chytlo a už to bylo celkem nepříjemné 😒 Nechci hned plašit, ale trochu mě to vyděsilo...V pondělí jsem byla na UT a doktor mi potvrdil těhu 🙂 Další kontrola až začátkem dubna 🙂
Na kontrolu jsem objednaná zítra, tak mam počkat nebo utíkat ještě dnes? ... Když já se hrozně bojím ze to můžou být třeba ty dvojčátka a doktor mi řekne zase ze to je spatné jen aby se mě setrepal ☹ ☹ Mám strach 😒
@molly2013 Mě doktor říkal, že kdyby náhodou něco, tak mám hned přijít 😒
@machacisko Ahoj, přidávám se do diskuze. Čekám na utz aby se potvrdilo že je to ok. Mě nejdřív slabě píchalo v podbřišku při uhnizďování, pak na přelomu 4 a 5tt píchlo párkrát fakt hodně,že jsem měla strach aby nepřišlo krvácení. Ale teď už mě bříško nebolí.
@derinne A kdy jdeš na utz?
@machacisko Až 16 ☹ přijde mi to hrozně dlouhý
A kolikátý tt bys měla být? Já to měla přesně naopak - jen vzali krev a pak jsem zavolala na výsledek. Mám ho vyšší,ale sestra to neřešila...
Určitě půjdu hned ráno dyl bych to už ani nevydržela.. Jo řeknu si o en odběr protože od toho doktora bych se asi nedočkala ničeho.. A jaké máš ty podezření na dvojčátka? 🙂
No to vyšší hcg byl první impuls,navíc pozit. test 10dpo, pak mi došlo že je máme v rodině už prý po několik generací, už týden nedopnu kalhoty(ale beru půlku prednisonu,tak to může být i tim), 4.den žaludek na vodě,večer a v noci vlčí hlad. Čekám na ten utz,teď to jsou jen takový dohady...
@molly2013
Jo taak 🙂 Tak to jsem zvědavá pak dej vědět. Já uvim zítra co na té kontrole no..Ať to bude jedno dvě klidně i tři hlavně v pořádku! 😀

@nazka Ahoj, dopadla jsem dobře 🙂 malé má 4mm a je tam kde má být. Na příští kontrolu jdu 21.3, to už dostanu i průkazku 🙂