icon

7tt, ale o týden mladší a pouze gestační váček

katcerv8
11. led 2019

Dobry den, dle MS jsem 7+3tt, ale doktorka řekla, že je o týden mladší. MS jsem měla dost rozhazenou. Doktorka, že vidí jen gestační váček, ale že to nemusí nic znamenat a mám přijít za týden. Myslíte, ze je ještě nějaká šance, že se mimi objeví?

jaja01k
•
11. led 2019

@katcerv8 Šance určitě je. Když jsi neměla pravidelný cyklus, mohla jsi mít později ovulaci a proto je mimi menší.

marketa1218
•
11. led 2019

@katcerv8 Jasně, že se může objevit, zkuste nestresovat. Já byla na kontrole dneska, podle ms jsem tak 6tt, můj doktor úplně v klidu řekl, že nález odpovídá krásně mému zpoždění, ale že na srdíčko ještě brzy. Vůbec nemluvil o žádných týdnech, nestresoval, jenom řekl ať přijdu za dva týdny, že už tam srdíčko bude. Odešla jsem naprosto vyklidňená a ani v nejmenším by mě nenapadlo, že tam nebude. ❤ Objeví se, nebojte. Mohla být později ovulace

kaora
•
11. led 2019

Mám něco podobného. Jsem 6+2 a na ultrazvuku nebylo vidět srdíčko, prý je těhotenství hodně rané. A velikost plodu CRL je 5mm. Mě teda objednala až na 10tt, tak asi nemá pochyby, že by se neobjevilo.

katcerv8
autor
•
11. led 2019

Hodně jste mě uklidnily, ale stejně mám pořád strach a ten týden do další kontroly bude nekonečný...

narnell
•
12. led 2019

@katcerv8 já měla pravidelný cyklus a taky se mi stalo, že 7+3 nebylo srdíčko. A teď jsem v 25tt 😊Těhotenství bylo mladší. Držím pěsti 😊

fatal_error
•
12. led 2019

@katcerv8 jestli te trochu uklidnim, mela jsem u syna rozdil 12 dnu mezi starim plodu dle menstruace a dle ovulace, ale ja mam dlouhe cykly. ovulace mohla byt i u tebe klidne pozdeji. mas pravidelne dlouhy cyklus a jak dlouhy? samozrejme takhle po netu se s urcitosti nic nedozvis, musis pockat, ale tyden je prd, ovulaci mohl opozdit stres, nachlazeni, cokoli. jestli mas nekdy cyklus treba 35 dnu, byla bych uplne v klidu, ne kazda ma presne 28.

petulejan
•
14. led 2019

bud v klidu,mě až na screeningu řekl doktor,že malá je o tři dny starší než říkám já podle cyklu a ovulace. A to jsem si myslela že můj výpočet je ten správný 😉 a cykly mám pravidelné a ovulka taky bývala po čtrnácti dnech 😉

sykorka1994
•
14. led 2019

Holky,dnes 1. utz a mudr oznamil,ze jsem v 5tt (2x jsem potratila+Zt,proto tak brzky utz a nasazeni leku),ale videl pouze gestacni vacek,celkem velky.Bral mi i krev a mam 16 000,sestra rikala,ze je to dost.Na ko jdu za tyden.Mel to nekdo podobne?Mam uz dve deti,ale tohle jsem u nich neresila 🙂

radu98
•
25. led 2019

@sykorka1994 já jsem v 5-6 týdnu měla jen gestační váček velikosti 7,6mm o dva týdny později se mi tam konečně ukázal i se srdíčkem a plod má 13mm 🙂 Krev mi zatím nebrali a to jsem v 8 týdnu, tak nemůžu posoudit 🙂

joripage
•
25. led 2019

Holky, doktoři to počítají podle poslední ms, ale ve skutečnosti je to vždy o těch 14 dní nebo týden méně. Logicky, protože ovulace je později 😉 proto se zdá, že většina žen přenáší, ale v reálu je tam miminko přesně tak dlouho, jak potřebuje 😉

fatal_error
•
26. led 2019

@joripage nene, termín porodu se počítá podle 1. screeningu. já měla termín porodu podle ms 17.9., ale podle 1. utz 29.9. a jako termín se pak bralo těch 29.9., což odpovídalo i ovulaci, mám dlouhý cykly. ten chybnej termín dle menstruace se bral jen do toho screeningu, po něm se stanoví konečný platný termín.

marketa1218
•
26. led 2019

@fatal_error souhlasím, mě termín podle poslední menstruace vychází na 9.9.2019, krásný datum ☺ ale včera na kontrole mi lékař říkal, že to bude spíš polovina září a poví mi to na prvním screeningu, který mě teprve čeká.

joripage
•
26. led 2019

Tak jasně, že první screening je nejpřesnější, to jsem jen chtěla uklidnit, že když se doktorovi zda embryo malinké, že to hned nemusí brát jako fakt😉