icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

b91
11. led 2021

@ovesova ahoj, já to mám dá se říct naopak. Přes den jsem schopna jakž takž na sílu něco sníst, ale večer je to konečná... je mi teda zle hrozně.
Myslím, že když něco jíš, je to v pořádku. To tělo s tím nějak počítá, že první trimestr to nebude žádná sláva. Většině maminek je zle.
Přes den do sebe dostanu- banán, jablko, suchý oběd, suché pečivo ( o víkendu jsem pekla perník..).
Doufám, že mi bude brzo lépe 🙏🏼, nám všem.

ircza007
11. led 2021

A co polévky nebo nějaké ty nutridrinky? Ty by vám neudělaly lépe? Mě už teď ty nejhorší nevolnosti přešly, zato mě strašně bolí prsa a začaly krvácet dásně. Zítra jdu k zubaři, minule těhotenství jsem měla hrozně problémy se zuby a o jeden jsem i přišla 😕

bomo1
11. led 2021

Tak ja teda nevim, dnes jsem volala ke své dr, objednala si mě za týden, kdy budu 10+5 na kontrolu. Zeptala jsem se jestli nemám jít taky někam na krev, řekla že určitě ne, pry je to moc brzo... 🤷‍♀️ Tak ja asi budu mít první screening tak v 15 týdnu 😃

ircza007
11. led 2021

@bomo1 Já jsem dneska 7+0 a jsem už objednaná do Gennetu. Já dostala žádanku od doktorky hned na první kontrole. Krev mi budou brát 10+0 a UTZ ve 12+1.

katulatko12
11. led 2021

@bomo1 ja jdu na krev tedka v 10.tydnu je to na cukr, bilkovinu a tehotenske hcg a po tech testech jdu uz na 1.trimetrialni sreening.

bomo1
11. led 2021

@ircza007
@katulatko12 ty jo tak já nevim, prijde mi že doktorka nějak neřeší, na všechno čas... V 7 týdnu mi jen řekla že jsem těhotná, ale že do 12 týdne to nikdy není jisté.. Takze si mě asi neobjednala na další kobtrolu, proto jsem dnes musela volat... Tak doufám že na té kontrole za týden už mi aspoň řekne kam si mám zavolat a objednat se.. Do gennetu jsem chodila, takže bych na ten screening šla nejradši taky tam, ale potřebuji žádanku..

katulatko12
11. led 2021

@bomo1 asi bych zmenila mudr.

ircza007
11. led 2021

@bomo1 A nedělá ten screening třeba ta tvoje doktorka? To je divný, já dneska volala do Gennetu a s termíny to teda bylo hodně divoký. Ale tak.maji více poboček, třeba to bylo jen na té jedne. Já bych se klidně do Gennetu objednala, ať máš termín a pak si vydupala žádanku, ale tím, že si to platíš, tak podle mě mít žádanku nemusíš. Já ji dostala hlavně i kvůli konzultaci genetické.

vaculovav
11. led 2021

Ja taky nemám žádnou žádanku ani jiné objednání. Mám přijít za 2 týdny to budu 9+3. Jenom mi řekl že bych pak chodila do těhotenské poradny. Jinak nic.

pexi
11. led 2021

Tak jsem dneska byla na kontrole a objevilo se srdíčko ❤😊
Příště mám přijít cca 12+4 na screening 😊

pipiinka
11. led 2021

@pexi a v jakým tt jsi?

maky977
11. led 2021

@bomo1 tak ja jsem dneska 8+1 a na kontrolu jdu ve čtvrtek,kde mi bude brát krev,mám odnést moc a jestli bude vše ok,tak dostanu i prukazku a rekne mi dr,co mám dělat dal a kam se mám objednat 🙂 byla jsem tam minuly tyden pro potvrzení a hned mě objednala na tento tyden do poradny a tak☺️

pexi
11. led 2021

@pipiinka měla jsem být 8+3, ale po dnešním přeměření to vypadá na 9+0 😊

misak48
autor
11. led 2021

@ircza007 a kdy na ten screening jdeš? Já ho mám objednaný na 18.2., to bych měla být 12+5. Odběry ke screeningu mezi 1.-5.2. Ty další odběry co dělá gynekolog ještě nevím, to předpokládám že mi dá zadanku za 14 dní na kontrole...

ircza007
11. led 2021

@misak48 Jdu 5.2 na odběry do Gennetu i k mojí doktorce a 16.2. na screening. To vychází na 12+1.

ovesova
11. led 2021

Mě dělal doktor odběry hned v 5tt na cukr, bílkovinu krevní skupinu, Pohlavni choroby, stitna zlaza všecko teď jsem v 6tt a mám první ultrazvuk.

misak48
autor
11. led 2021

@ovesova tohle je přesně ten odběr, na který my jsme vesměs objednané ke svým doktorům kolem toho 10 TT. Tady to tak brzy nedělají, protože je velká šance, že to ještě odejde... Dvakrát jsem takhle odcházela z přesně téhle kontroly místo se zadankou na krev se zadankou na revizi :-/

martinie88
11. led 2021

@misak48 Me v 10tt lekar rekl, ze miminku nebije srdicko a sestra ve vedlejsi mistnosti mi podavala tehu knizku a zadost na krev, chudak z toho byla tak v soku, ze jen koukala😔

misak48
autor
11. led 2021

@martinie88 to je přesně ono :-/ naposledy v září stejný zážitek. U sestry jsme vyplnily průkazku a za pět minut mi doktor řekl, že už tři dny srdíčko nebije :-/

pexi
11. led 2021

Teď koukám, že jdete na odběry už dřív všechny, mě doktorka říkala, ať přijdu na odběry po 12 týdnu 🤔

martinie88
11. led 2021

@misak48 To je strasny😢 Proc se to musi stavat😢

fifinka2020
11. led 2021

@ovesova Mam pocit, ze to se musi proste prezit...☹ Kamaradka me uklidnovala, ze ona to mela jen 3 tydny, pak se to srovnalo, tak snad.. jeden den jsem se uplne klepala...

fifinka2020
11. led 2021

@bomo1 Hele, ja jsem dnes zas 7+0 a u gynekologa jsem jeste nebyla.... ne vlastni vuli 😁

fifinka2020
11. led 2021

@bomo1 Jinak taky si myslim, ze na ten prvni zadanku mit nemusis, platis si ho sama (jen pak pojistovna proplati z balicku).

ovesova
11. led 2021

@misak48 Jojo tak tady to asi dělají brzy. Nevím jsem poprvé těhotná

vaculovav
12. led 2021

Holky tak ikdyž se na to snažím dívat pozitivně. Myslím že covid naše "mimčo" nezvládne 😔 doteď jenom hnědé špinění při utírání. Včera nic a dneska červené

ircza007
12. led 2021

@vaculovav Snaž se hodně odpočívat 😕

fifinka2020
12. led 2021

@vaculovav 😔

pexi
12. led 2021

@vaculovav Držím pěsti. 🍀🍀🍀🍀

misak48
autor
12. led 2021

@vaculovav to mě mrzí :-/ ale držím palce, třeba to dopadne dobře ☺️ zkusila bych vitamin C. Ten by měl být i proti nemoci i na krvácení...

Strana