icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

ema90
24. led 2021

@maky977 Ja jsem treba nikdy kavu nevyhledavala (ac mame doma kavovar a kavu kvalitni), stejne jako jsem nikdy nepila Coca-cola. Mozna tak jednou za tri mesice sklenicku.
Ale od doby, co jsem tehotna, tak mam na oboje hroznou chut 😀
Takze si davam lungo, jednou denne. Nekdy treba i jen jednou za tri dny. Podle toho jak mam chut.
A temer kazdy den vypiju sklenku Coca coly.
Proste mi to dela dobre.

maky977
24. led 2021

@misak48 děvčátka,děkuji moc❤️ Ano nevíte,jak jste mě uklidnily🙈 kouření šlo v klidu,protože mi po cigaretě bylo zle,aj káva šla snížit na 3 hrnky za tyden,ale poslední dva dny,mě natolik boli hlava a tím,ze nechci jist žádné prášky,tak tak káva mi vždycky pomohla🙈

ema90
24. led 2021

@maky977 To tvrdi i pritel, ktery je teda na kave zavisly. Ze kdyz si neda kazdy den aspon jedno kafe, tak ho rozboli hlava 😀 Asi si telo ten kofein proste zada 😀
Ja bych se tim fakt nenervovala, hlavni je, ze jste prestala kourit, to je daleko dulezitejsi 😊🥰

b91
24. led 2021

@maky977 Já jsem v prvním těhu kábu normálně pila. Jedna káva za den Ti nic neudělá, naopak- tak jak píšou holky, je supr na nízký tlak.
Jal třeba kafe vážně miluju, normálně piju 3kafíčka denně, mám to jako zákusek (káva s mlékem). Ale teď? Od 30.12 do sebe nejsem schopna dostat ani jednu 🤢🤮🥴.
Takže je to u nás komedie, když dorazil mamka. Uvařím dvě kávy a pak v nestřeženém okamžiku tu svojí vyleju do dřezu, aby se nevyptávala. O těhotenství jí řeknu až po screeningu....

vaculovav
24. led 2021

Holky tak já jsem bez práce 😔 zítra si mám přijít pro věci.. toto hezky začíná

pipiinka
24. led 2021

@vaculovav vše zle je k něčemu dobre 😉

vaculovav
24. led 2021

@pipiinka snad jo.

martinie88
24. led 2021

@vaculovav Veru to me moc mrzi, ale bud rada, ze s nimi nebudes dal, evidentne to nejsou slusni lide😔
Zitra mas kontrolu vid? Moc ti drzim palecky💗🥰

vaculovav
24. led 2021

@martinie88 jojo zítra. Jsem zvědavá co bude. Snad bude všechno v pořádku.

pipiinka
24. led 2021

@vaculovav drzim palce ať je vše Ok. Určitě dej vědět 😉

vaculovav
25. led 2021

Holky tak na kontrole všechno v pořádku. Další až za měsíc i se screeningem.

misak48
autor
25. led 2021

@vaculovav super 🙂 já jdu zítra dopoledne, tak snad to bude taky OK 🙏 mám z téhle kontroly fakt strach...

martinie88
25. led 2021

@vaculovav To je krasne miminko🥰💗

ircza007
25. led 2021

Já jdu také zítra na kontrolu po tom krvácení, takže se fakt hodně bojím. Doufám, že bude vše v pořádku. Prsa bolí, navrátily se nevolnosti, ale jen ráno a občas mám závratě, to přisuzuju spíš tomu Utrogestanu.

pexi
25. led 2021

@vaculovav tak to mám radost, gratuluji. Ať se daří i nadále 🙂

misak48
autor
25. led 2021

@ircza007 držím palce 🙂 v jakém jsi týdnu?

ircza007
25. led 2021

@misak48 Dnes začínám desátý.

ircza007
25. led 2021

Nejhorší je, že jak jsem krvácela, bylo to fakt hodně, byla jsem sama doma a ještě čekala nějaké zákazníky, všechno viděl syn, viděl mě brečet, zakrváceny papír...no hrůza. Teď furt říka, že jsem kakala krev a jestli je fazolka v pořádku. Jsem zvědavá, kdy to nekde řekne, že maminka kakala krev 😀 Když jsme jeli z nemocnice, řekl mi, že se bál. Chudák, je mi to tak líto 😕

misak48
autor
25. led 2021

@ircza007 Chudák :-/ tak snad se z toho brzy vzpamatuje a zítřejší kontrola vás uklidní oba... I když moje malá pořád nějak nemůže vzít na milost, že teda je v bříšku miminko, protože po tom potřetí na podzim jsme jí řekli, že to co tam bylo tak bylo nemocné a pan doktor ho musel vyndat. A ona teď vždycky když začnu s tím, že musí být opatrná, protože je v bříšku miminko tak na mě vybali že přece není, že ho pan doktor vyndal 🤦

pipiinka
25. led 2021

@vaculovav a v kolikatem tt jsi?

pipiinka
25. led 2021

@vaculovav gratuluji ❤️

vaculovav
25. led 2021

@pipiinka podle ultrazvuku 8tt. Termín 9.9.

pipiinka
25. led 2021

@misak48 a nebyla chyba mu to říct brzy?

ircza007
25. led 2021

Já si zase říkám, že tomu dítěti se musí nějak vysvětlit, proč ho máma už nenosí na koni, proč a ním nedělá nějaké kraviny a vysvětlit, že je to dočasný stav. Nerada malému lžu o čemkoliv a navíc už je dost vnímavý. Podle mě to zase tolik neprozivaji. Synem spíš otřásla ta krev a můj pláč, než to, jestli je fazolka v pořádku.

ircza007
25. led 2021

@misak48 Však až se ti bude zvětšovat břicho, ona to přijme ☺️

misak48
autor
25. led 2021

@pipiinka přesně jak píše @ircza007 - nerada ji lžu a ona je hodně vnímavá, takže bylo potřeba ji nějak vysvětlit, proč musí dávat pozor, nemůže mi v posteli skákat po břiše jak byla zvyklá a tak. Plus navíc teď jak jsem kvůli tomu hematomu měla zakázáno ji i zvedat tak vůbec... Další věc je, že mě vidí pichat inzulín, co jsem doteď nedělala a taky se ptá proč... Vždycky jsme jí to řekli po potvrzeném srdíčku.

pipiinka
25. led 2021

@misak48 Ja na to mám jiný názor. 🙂 pro mě je nejlepší to říct až po screeningu. Ale samozřejmě každý rodič je jiný.

misak48
autor
25. led 2021

@pipiinka jj. Mě to přijde dost podobné jako když někdo čeká třeba až na první kontrolu, aby to řekl partnerovi. To bych teda nikdy nezvládla, můj manžel teď naposledy kontroloval i jestli čárka sílí 🤣

pipiinka
25. led 2021

@misak48 to chapu. Pokud má ta dotyčná za sebou potraty, biochemické, či jiné problémy, ze čeká. Je to i o povaze. Ja chlapovi ukazovala test a to jsem tam měla ducha . 😁

ircza007
25. led 2021

@misak48 Já chtěla dát muži test pod stromeček a stejně jsem nevydržela a to šlo o tři dny 😀😀

Strana