icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

misak48
autor
25. led 2021

@ircza007 🤣
Holky já mám za sebou diabetologii u Apolináře (dvě hodiny v čekárně s respirátorem při nevolnostech jsou fakt super 🥴) a mám radost. Od minulého těhotenství vyšli nějaké nové studie a ukázalo se, že při té mojí poruše nejsou třeba až do 20 týdne zdaleka tak přísné limity, takže do mě ještě nějakou dobu nebudou rvát moc inzulínu 🙂

b91
25. led 2021

@misak48 jeeee, vidis, jak se to vsechno v dobre obratilo? ❤️

misak48
autor
25. led 2021

@b91 no trochu si oddechnu až zítra po gynde. Ani si dneska nebudu vyzvedávat inzuliny, aby mi doma pak nezbyly zbytečně, kdyby nahodou. Teď je to totiž přesně meta, kterou jsem minule nepřekonala. Na kontrole v 9+3 (jako budu zítra) se zjistilo, že v 9+0 přestalo bít srdíčko. Tak snad tentokrát už ne 🙏

vaculovav
25. led 2021

@misak48 určitě to bude dobré ;) já šla dneska taky se strachem a půjdu i příště..

pexi
25. led 2021

Já jsem to dceři taky už řekla. Měla jsem v plánu počkat, ale jak zady už bylo zmíněno, připadalo mi, že byla taková nešťastná, že je najednou ledacos jinak. Jsem šíleně unavená, nemůžu s ní tolik dovádět... věřím, že by pochopila, kdyby to nevyšlo. Spíš jsem měla obavy, komu všemu to řekne ona 😃

misak48
autor
25. led 2021

@pexi jo to byl jediný důvod, proč jsem uvažovala jí to nějakou dobu ještě nerict. Ale ve výsledku našim jsme to museli říct, když jsme potřebovali aby jí pohlídali když jsme jeli na pohotovost. Tchanovcum jsme to museli říct asi o 3 týdny později kvůli rezervaci dovolené na léto a moje babička, co bydlí vedle a dost často ji hlídá to na mě poznala sama 😁 a ostatní prababičky nevidí tak často, tak tam to snad nepraskne ještě 🙂

b91
25. led 2021

@misak48 dobře to dopadne, uvidíš 🙏🏼❤️

b91
25. led 2021

My jsme to neřekli nikomu z rodiny, až po screeningu. Ani synovi, ten mi ale oznámil sám, že má maminka v pipce miminko 🤷🏽‍♀️😂. A to mu přísahám nikdo nic neřekl ... nechápu.

pexi
25. led 2021

@misak48 moje mamka od nás bydlí daleko, ale v době, kdy jsem měla dostat ms tu byli a nechápu jak, ale poznala to sama prakticky dřív než já... 🤔☺

ircza007
26. led 2021

@misak48 Paráda, to je dobře ❤

ircza007
26. led 2021

Ahoj holky, tak já po kontrole po tom krvácení. Vše je v pořádku, miminko se má k světu, velikost odpovídá. Je tam hematom, ale neohrožuje mimino, takže to asi krvacelo. Příští kontrola zase za týden. Uff snad jsme si to špatné už vybrali.

misak48
autor
26. led 2021

@ircza007 super, moc gratuluju 🙂

U nás taky vše v pořádku, velikostně 9+6, takže se to srovnalo a přesně odpovídá ovulaci ❤️

ircza007
26. led 2021

@misak48 Gratulace 😻

misak48
autor
26. led 2021

Jo a volala jsem radši k Apolináři kvůli screeningu, protože oni tam objednávají až na tu nejzassi dobu. Tak jestli to nevadí, že je těhotenství nejspíš o tři dny starší. Tak mám přijít o ty tři dny dřív, abych fakt byla 12+5. Jdu 15.2.

pexi
26. led 2021

@misak48 krásný snímek, gratuluji 🙂

pexi
26. led 2021

@ircza007 ať už je vše v pořádku. Já už se tak těším/bojím na naší kontrolu. Snad budeme do té doby fit. Dcera přinesla ze školky nějaké nachlazení a hned jsem ho od ní chytla...

nikishkaaaa
26. led 2021

@misak48
@ircza007 gratulace holky! Ja mam kontrolu v pondělí a už teď jsem na nervy ☹ jsem ted v 9tt a minulé těhotenství se v té době ukázalo jako zamlklé. Tak se sleduji jak blazen, mam pocit, že mi zmizely všechny příznaky...jsem jak blázen, vím, že to miminku nesvědči, ale nemůžu si pomoct, moc se bojím... ☹

jenssy
26. led 2021

Ahoj holky, ač velmi opatrně, tak i já se k Vám ráda přidám...momentálně je naše situace následující: na Štědrý den jsem měla dostat MS a nic, následně mykóza a testovala jsem jak blázen až do kontroly 4.1., kdy nebylo nic vidět, testy stále negativní, tak jsem dostala vyvolávačku a až 8.1. se mi objevily 2 čárky, tudíž opravdu hodně podivně pozdě. 14.1. jsem byla znovu na kontrole (podle MS 7+1) a byly vidět 2 gestační váčky, ale pouze v jednom byl žloutkový váček, druhý prázdný. Ten s váčkem ale odpovídal pouze 4+0. Byla jsem odeslána domů a na kontrolu za 14 dní s tím, že může jít o syndrom mizejícího dvojčete, ale i to jedno je o hodně ,,mladší"....takže asi může dojít na všechny 3 varianty: můžou být dvě, jedno nebo žádné ☹ na kontrolu jdu ve čtvrtek, zatím to ví jen manžel...hodně se bojím...ale upřímně se bojím i toho, že by byly dvě 🙈

jenssy
26. led 2021

Jinak moc gratuluju všem 🙂

b91
26. led 2021

@jenssy ahoj! Měla jsem také dva váčky, byla jsem šíleně v nervu. Nakonec zbylo jedno vyjíjející se! ❤️
Do druhé kontroly jsem se smířila se všema variantama a šla tam už v klidu 🙏🏼.
Všechno bude tak, jak má být 💓.

jenssy
26. led 2021

@b91 děkuju za podporu 🙂 taky už se smiřuju se všemi variantami. Ty jsi taky měla rozdílnou velikost váčků? A jeden prázdný?

misak48
autor
26. led 2021

@jenssy je to je taky situace na nervy :-/ držím palce, ať to dobře dopadne 🍀 máš tušení, kdys měla ovulaci nebo tak? Jestli je reálná šance na opožděnou a mladší těhotenství...
@nikishkaaaa úplně ti rozumím, přesně ve stejné situaci jsem byla dneska. Sestra mi naměřila 140/80 tlak a 110 tep, jak jsem byla na nervy. Moc moc držím palce 🍀

jenssy
26. led 2021

@misak48 abych řekla pravdu, tak netuším. Soudím jen podle hlenu a ten jsem měla v prosinci 2x (jednou hned zkraje po MS a pak právě až těsně předtím, než jsem to měla dostat, takže jsem možná ovulovala 2x?? Opravdu je mi celé tohle těhotenství záhadou a o to víc se bojím 😔

b91
26. led 2021

@jenssy měla jsem oba prázdné, bylo na vše ještě moc brzy.
Ale i tak pro mě mega šok, protože na dvojky jsem prostě nebyla vůbec připravená (hlavně psychicky). Doma jsem to i obrečela. Pak mi tady napsala a pomohla @ema90. Srovnala jsem si vše v hlavě a prostě čekala, co a jak bude 🙂

nikishkaaaa
26. led 2021

@misak48 porad si rikam, ze zo stejne neovlivnim, ale nejak mi to zklidneni nejde 🙈

ema90
26. led 2021

@b91 Jeee, ja na vas uz zapomnela! Gratuluji alespon k tomu jednomu miminku, ale verim, ze dve byste taky prezila 👌🏼😀❤️

b91
26. led 2021

@ema90 přežila, ale vypadaly by mi všechny vlasy 😂😂😂

ema90
26. led 2021

@b91 Ale neee 🙈 A jak se vyviji mimco? Jaky jste tyden? 😊

b91
26. led 2021

@ema90 jsem 10tt 🙏🏼. (Pry je to nejhorsi tyden na nevolnosti a ja si opravdu uzivam, tak doufam, ze to bude uz jen a jen lepsi 🤭).
Na kontrole jsem byla naposledy 12.1 tak doufám, že je vše ok 🙂. 17.2 jdu na genetiku, tak jsem zvědavá, snad bude vše dobré 🙏🏼.
A co Vaši kluci? Jsou hodní? 😬😬

ircza007
26. led 2021

@b91 Jo, tak s těmi nevolnostmi souhlasím, takhle blbě mi teda ještě nebylo, což s malým drakem není nic moc. Naštěstí teď chodí muž celkem brzy, tak si chodím odpoledne lehnout aspoň na hodinku a ono se to uklidní. Lépe mi je venku.

Strana