Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@b91 no trochu si oddechnu až zítra po gynde. Ani si dneska nebudu vyzvedávat inzuliny, aby mi doma pak nezbyly zbytečně, kdyby nahodou. Teď je to totiž přesně meta, kterou jsem minule nepřekonala. Na kontrole v 9+3 (jako budu zítra) se zjistilo, že v 9+0 přestalo bít srdíčko. Tak snad tentokrát už ne 🙏
Já jsem to dceři taky už řekla. Měla jsem v plánu počkat, ale jak zady už bylo zmíněno, připadalo mi, že byla taková nešťastná, že je najednou ledacos jinak. Jsem šíleně unavená, nemůžu s ní tolik dovádět... věřím, že by pochopila, kdyby to nevyšlo. Spíš jsem měla obavy, komu všemu to řekne ona 😃
@pexi jo to byl jediný důvod, proč jsem uvažovala jí to nějakou dobu ještě nerict. Ale ve výsledku našim jsme to museli říct, když jsme potřebovali aby jí pohlídali když jsme jeli na pohotovost. Tchanovcum jsme to museli říct asi o 3 týdny později kvůli rezervaci dovolené na léto a moje babička, co bydlí vedle a dost často ji hlídá to na mě poznala sama 😁 a ostatní prababičky nevidí tak často, tak tam to snad nepraskne ještě 🙂
My jsme to neřekli nikomu z rodiny, až po screeningu. Ani synovi, ten mi ale oznámil sám, že má maminka v pipce miminko 🤷🏽♀️😂. A to mu přísahám nikdo nic neřekl ... nechápu.
Ahoj holky, tak já po kontrole po tom krvácení. Vše je v pořádku, miminko se má k světu, velikost odpovídá. Je tam hematom, ale neohrožuje mimino, takže to asi krvacelo. Příští kontrola zase za týden. Uff snad jsme si to špatné už vybrali.
Jo a volala jsem radši k Apolináři kvůli screeningu, protože oni tam objednávají až na tu nejzassi dobu. Tak jestli to nevadí, že je těhotenství nejspíš o tři dny starší. Tak mám přijít o ty tři dny dřív, abych fakt byla 12+5. Jdu 15.2.
@misak48
@ircza007 gratulace holky! Ja mam kontrolu v pondělí a už teď jsem na nervy ☹ jsem ted v 9tt a minulé těhotenství se v té době ukázalo jako zamlklé. Tak se sleduji jak blazen, mam pocit, že mi zmizely všechny příznaky...jsem jak blázen, vím, že to miminku nesvědči, ale nemůžu si pomoct, moc se bojím... ☹
Ahoj holky, ač velmi opatrně, tak i já se k Vám ráda přidám...momentálně je naše situace následující: na Štědrý den jsem měla dostat MS a nic, následně mykóza a testovala jsem jak blázen až do kontroly 4.1., kdy nebylo nic vidět, testy stále negativní, tak jsem dostala vyvolávačku a až 8.1. se mi objevily 2 čárky, tudíž opravdu hodně podivně pozdě. 14.1. jsem byla znovu na kontrole (podle MS 7+1) a byly vidět 2 gestační váčky, ale pouze v jednom byl žloutkový váček, druhý prázdný. Ten s váčkem ale odpovídal pouze 4+0. Byla jsem odeslána domů a na kontrolu za 14 dní s tím, že může jít o syndrom mizejícího dvojčete, ale i to jedno je o hodně ,,mladší"....takže asi může dojít na všechny 3 varianty: můžou být dvě, jedno nebo žádné ☹ na kontrolu jdu ve čtvrtek, zatím to ví jen manžel...hodně se bojím...ale upřímně se bojím i toho, že by byly dvě 🙈
Jinak moc gratuluju všem 🙂
@jenssy je to je taky situace na nervy :-/ držím palce, ať to dobře dopadne 🍀 máš tušení, kdys měla ovulaci nebo tak? Jestli je reálná šance na opožděnou a mladší těhotenství...
@nikishkaaaa úplně ti rozumím, přesně ve stejné situaci jsem byla dneska. Sestra mi naměřila 140/80 tlak a 110 tep, jak jsem byla na nervy. Moc moc držím palce 🍀
@misak48 porad si rikam, ze zo stejne neovlivnim, ale nejak mi to zklidneni nejde 🙈
@ema90 jsem 10tt 🙏🏼. (Pry je to nejhorsi tyden na nevolnosti a ja si opravdu uzivam, tak doufam, ze to bude uz jen a jen lepsi 🤭).
Na kontrole jsem byla naposledy 12.1 tak doufám, že je vše ok 🙂. 17.2 jdu na genetiku, tak jsem zvědavá, snad bude vše dobré 🙏🏼.
A co Vaši kluci? Jsou hodní? 😬😬

@ircza007 🤣
Holky já mám za sebou diabetologii u Apolináře (dvě hodiny v čekárně s respirátorem při nevolnostech jsou fakt super 🥴) a mám radost. Od minulého těhotenství vyšli nějaké nové studie a ukázalo se, že při té mojí poruše nejsou třeba až do 20 týdne zdaleka tak přísné limity, takže do mě ještě nějakou dobu nebudou rvát moc inzulínu 🙂